hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2022. február 24. csütörtök   08:47
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Gyönyörűen énekli Balázs-Földi Virág a Gerendás Dániel és Hujber Szabolcs által írt dalt


  Új tehetséggel gazdagodott a hazai popszakma, ugyanis Balázs-Földi Virág dalai egyre népszerűbbek a közösségi videó megosztókon. Ez nem is meglepő, hiszen a törékeny, fiatal, debreceni származású énekesnő nem riad vissza a kihívásoktól sem, ha zenéről van szó. A sík alföldi tájat maga mögött hagyva meg sem állt a tarcali bányató környéki sziklákig. Ezúttal a zenei berkekben már jól ismert Gerendás Dániel dalszerzővel és Hujber Szabolcs szövegíróval közösen alkotott nagyot a fiatal tehetség. Elkészült a zene összetartó és egyben felszabadító erejéről szóló, mély érzéseket kiváltó, mégis vidám hangulatú Fújhat a szél!
  
  Abban biztosak lehetünk, hogy az ifjú énekesnő komolyan veszi, amit csinál, hiszen nemrég mutatta be új klipjét Fújhat a szél! címmel, melynek elkészítéséhez tapasztalt szakmabeliekkel állt össze. Virág szerencsésnek mondhatja magát, hiszen fiatalon ráérzett arra, hogy számára a zene létszükséglet és kreatív gyógyító erő, ami az önkifejezésben is sokat segít.
  
  
  A Fújhat a szél című szerzemény fülbemászó zenéjét Gerendás Dániel dalszerző-producer készítette, aki nem ma kezdte a szakmát: dobosként már több hazai formációban is megfordult korábban, és erősítette a The Biebers, a Follow The Flow és a Margaret Island csapatát is.
  
  A slágergyanús szerzemény szövegének kreatív sorait Hujber Szabolcs írta, akinek számos Margaret Island Vastag Csaba, vagy Magashegyi Underground dalszöveget is köszönhetünk. A zenei berkekben már jól ismert dalszövegíró elmondása szerint könnyű volt Virággal a közös munka, ugyanis azonnal ráéreztek egymás személyiségére és együtt álmodták meg a debreceni tehetség legújabb dalát.
  „Egy elég őszinte beszélgetés Virággal segített magam elé képzelni azt a világot, amelyben aztán láttam őt a vágyaival és a problémáival, és személyiségének törékeny erejét megtapasztalva elő tudtam hozni magamból azokat a képeket, kifejezéseket, amelyek ezt a mikrokozmoszt a lehető legjobban visszaadják.” - jegyezte meg Hujber Szabolcs.
  
  A tehetséges művészek és a profi csapatmunka meghozta a sikert, a befektetett energia megtérült.
  „Gerendás Dani jól rakja össze a dalok zenei szövetét, hiszen követi a trendeket, de képes belevinni valami egyedit is. A dal hangzásvilága összhangban van azzal az életérzéssel, amely egyrészt egyedi, hiszen Virág sajátja, de egyúttal korosztályos érzéseket, benyomásokat is tükröz. Vagyis mindenkihez szól, akihez Virág szólni akar, beleértve önmagát, akinek szüksége van a bátorításra, hogy haladjon a megkezdett úton, az önmegvalósítás mentén. A zene összhangban van az énekessel, a szöveg pedig a zenével, legalábbis végig ez volt az érzésem a munka során.” – mondta az Artisjus-díjas szövegíró.
  
  Ez a különleges hangi adottságokat igénylő és mély érzéseket kiváltó, mégis pörgős dal bizonyára Virág karrierjének fontos lépcsőfoka.
  
  „Virág egy különleges stílust képvisel, érezhető a népzenei múltja és ezt előszeretettel használja a könnyűzenében is. A dalszerzésnél próbálom mindig az adott előadó személyiségéhez írni a zenét, így történt ennél a dalnál is, ahol ötvöztem a népzenei dallamokat a modern popzenei megszólalással. A dal hangszerelését Puskás Ádám Dániellel közösen valósítottuk meg.” – fogalmazta meg a producer és zeneszerző, Gerendás Dániel, akihez nagyon közel áll ez a dal.
  
  Különleges helyszínen forgatták a klipet
  
  Virág életéből és dalaiból nem hiányozhat a természet szeretete sem, hiszen számára nagyon fontos a környezet közelsége, ami energiát ad neki. Ezért is igyekszik a fiatal énekesnő minden klipjében a magyar tájak különleges szépségét bemutatni.
  
  A kívülről törékenynek látszó, de vagány énekesnő nemcsak a zenében kedveli a kihívásokat.
  
  A debreceni lány ezúttal a sík alföldi tájat maga mögött hagyva meg sem állt a csúcsig, hiszen új dalát egy sziklaszirten forgatta
  „Igazi kihívás volt a zenekarommal egy sziklaszirten forgatni, ahol az első forgatási napon hatalmas szél fújt, köd volt és esett az eső. Éppen ezért úgy éreztem, ennél hitelesebb helyszínt nem is találhattunk volna a dalhoz.”- mesélte mosolyogva az énekesnő.
  
  Igazi életdal született
  
  A dal születésének körülményeire is hatással volt a pandémia, ami a fiatal énekesnő generációjának még inkább megnehezítette az útkeresést.
  
  „Dalaim szövegét és hangulatát, saját élethelyzeteim határozzák meg. A Fújhat a szél! esetében ez még inkább igaz, ezért én csak úgy hívom: életdal. Hiszen benne van az élet minden fájdalma, az emlékek a múltunkból, dolgok, amelyek nyomasztanak bennünket, de ezzel együtt a másik oldalon megjelenik a megkönnyebbülés, az elengedés, a megbékélés, amely boldogsággal tölt el. Ez a felszabadító érzés a kulcsa ennek a dalnak, ezért tud kiszakítani a Fújhat a szél! engem és a hallgatókat is a hétköznapokból és azok gondjaiból.” - tette hozzá Balázs-Földi Virág.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 action    ocho macho    sanatorium    snow white and the huntsman    harloch    az erő krónikája    rotten tomatoes    deák bill gyula    the picturebooks    lo fi stereo    tango underground    zslenszky    taylor swift    metsatöll    kawa musical circus    csányi sándor    hatesphere    bryan adams    anvil    run with the hunted    karen carroll    malevolent creation    mörbid carnage    divine ascension    drawing  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!