hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
magazin [program]  2022. február 9. szerda   06:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ingyenes Szent Efrém koncert Budapesten
Az Avilai Nagy Szent Teréz templomban Fehér György Miklós kortárs műveit éneklik

  Február 19-én 18:30 órakor az Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplomban szentmisén működik közre, majd ingyenes koncertet ad az idén 20. születésnapját ünneplő Szent Efrém Férfikar. Kettős bemutatóra kerül sor, két olyan új Fehér György Miklós mű hangzik fel, amelyeket a szerző a Szent Efrém Férfikar számára írt. Az orgonára komponált misében Bednarik Anasztázia játszik orgonán, majd elhangzik Fehér György Miklós Requiemje is. A hazánkban egyedülálló vokális formáció számára a kezdetek óta kiemelt jelentőségű a magyar kortárs klasszikus zene népszerűsítése, új művek bemutatása.
  
  Több kortárs mester szerette meg az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását és komponált műveket az együttesnek – Sáry László, Dukay Barnabás, Mohay Miklós, Zombola Péter, Tornyai Péter, Csiky Boldizsár és még sokan írtak darabokat az együttesnek. Közéjük tartozik Fehér György Miklós, akinek a műveit már több mint 10 éve énekli a férfikar.
  
  2022. február 19-én 18.30-kor az Avilai Nagy Szent Teréz plébániatemplomban (Cím: Budapest, Pethő Sándor u. 2, 1065) egy szentmisét követő ingyenes koncert keretében kettős bemutatóra kerül sor. Két olyan új mű hangzik fel, amelyeket a szerző a Szent Efrém Férfikar számára írt. Az esti szentmisén felcsendül egy férfikarra és orgonára komponált mise, amiben Bednarik Anasztázia működik közre orgonán. A négytételes mise után a közönség meghallgathatja Fehér György Miklós Requiem-jét is.
  
  Fehér György Miklós zeneszerző 1951-ben született Budapesten. 1956-tól 1971-ig a miskolci Bartók Konzervatóriumban, majd Budapesten és később ismét Miskolcon tanult zongora-, oboa- és zeneszerzés szakon, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett zeneszerzés szakon 1976-ban.
  
  A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg, s az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között, ugyanakkor nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály) ápolására is.
  A Férfikar 2012-ben Pro Cultura Minoritatum Hungariae-díjat kapott a ruszin nemzetiségi kultúra ápolásáért, majd 2014-ben Magyar Örökség díjat vehetett át. Ugyanebben az évben Budapest Főváros Közgyűlése kimagasló kulturális és művészi tevékenységéért Budapest Márka díjat adományozott a Szent Efrém Férfikarnak.
  Olyan neves zenészekkel léptek fel együtt, mint a King´s Singers, Abeer Nehme libanoni énekesnő, rendszeres közreműködői az Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes produkcióinak, szívesen kirándulnak más műfajokban olyan előadókkal, mint az Anna and the Barbies, Palya Bea, Dés László és Presser Gábor, Lackfi János és Háy János írók, továbbá az Óbudai Danubia Zenekar, a Szent István Zenekar és a Budapesti Vonósok.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kft    zaporozsec    velvet underground    wall of sleep    jon oliva’s pain    offspring    matthew vaughn    god is an astronaut    jón thor birgisson    shia labeouf    mia wasikowska    reason    ramones    ashes of ares    winterborn    sucker punch    akela    the hellacopters    j. j. abrams    keith richard    the crown    trigger the bloodshed    bugz    búvópatak    public image ltd.  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!