hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2022. február 2. szerda   06:31
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Kiegészítő programok az ingyenes JFF online Japán Filmfesztiválon
Rendezői interjúk, Kurosawa előadás, beszélgetés szumóról

  Bár február 14-én kezdődik az ingyenes Online Japán Filmfesztivál, már február 8-tól izgalmas bemelegítő programokat kínál a rendezvény. Az esemény honlapján 18 film alkotóinak videóüzenete is elérhető lesz, Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusáról pedig Varró Attila filmelmélet és filmtörténet oktató és Vihar Judit, a film alapjául szolgáló A bozótmélyben című Akutagawa Ryūnosuke novella fordítója tart majd ingyenes online előadást.
  
  A fesztivál ideje alatt az Ito című film rendezőnőjével, Yokohama Satokoval és Komai Ren főszereplőnővel, valamint az Arisztokraták rendezőnőjével, Sode Yukikóval videóinterjút is láthat majd a közönség. Végül február 19-én A szumó útja - Akik a szamurájok nyomdokába léptek című dokumentumfilm apropóján Tóth Attila volt szumóbirkózóval beszélget Máté Zoltán japanológus. Február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást.
  
  Február 8-án 18.30-kor az ingyenes Online Japán Filmfesztivál nyitóakkordjaként A vihar kapujában című Kurosawa Akira klasszikusról Varró Attila filmelmélet és filmtörténet oktató és Vihar Judit, a film alapjául szolgáló A bozótmélyben című Akutagawa Ryūnosuke novella fordítója tart ingyenes online előadást. A világ filmművészetének egyik csúcsa, az 1950-es alkotás anno elnyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját. Varró Attila a filmet filmelméleti szemszögből vizsgálva illeszti be a Kuroszava életműbe, illetve filmes utóéletére, a különféle remake-ekre is kitér majd. Vihar Judit irodalmi oldalról közelít majd a témához, két Akutagawa novellát - A vihar kapujában és A bozótmélyben - véve górcső alá. Saját fordítói tapasztalataival gazdagítja az előadást, mindemellett kitér az „igazság” nehezen megfogható fogalmára is.
  
  Az előadást követően a nézők online tehetnek fel kérdéseket az előadóknak.
  
  Február 8-tól szinte az összes, 18 film - A nyár filmje, a Szabad levegőn, a Mio szakácskönyve, a Maszkos kórterem, az AWAKE, az Arisztokraták, az Ito, az EVE idő, a Fordított Patema, A szumó útja - Akik a szamurájok nyomdokába léptek, az Ami még a rámennél is fontosabb, az Ozland - Varázslat a mosolyfakasztásra, a ReLife, a Szeretete felmelegíti a fürdővizet, a Médium, A boldogság kenyere, A Déli-sark szakácsa és a Happy Flight alkotóinak videóüzenete is elérhető lesz az esemény honlapján.
  
  Február 19-én 10:30-kor A szumó útja - Akik a szamurájok nyomdokába léptek című dokumentumfilm apropóján Tóth Attila volt szumóbirkozóval Máté Zoltán japanológus tart majd ingyenes online beszélgetést. A szumóbirkózás már több, mint ezer évvel ezelőtt is létezhetett Japánban, és a mai napig is országos népszerűségnek örvend. Tóth Attila Japánból élőben jelentkezve saját tapasztalatait, étrendjét, edzésterveit és a hivatalos mérkőzéseket bemutatva enged bepillantást a szumóbirkózók megannyi rituáléval és szabállyal rendelkező hagyományába.
  A fesztivál teljes ideje alatt két film alkotóival videóinterjút is láthat majd a közönség. Az Arisztokraták rendezőnője, Sode Yukikó a mai japán nők életéről beszél majd, hisz filmje osztálykülönbségek vibráló ábrázolásán keresztül tárja elénk a szomorú valóságot. Az Ito című film megindító mese egy, a korlátai közül kitörő fiatal lányról és a családi kötelékek fontosságáról, miközben a tokiói szubkultúra sajátos elemeként létező „maid cafe” kultúrába is bepillantást nyújt. Az interjúban Yokohama Satoko rendezőnőt és Komai Ren főszereplőnőt ismerheti meg a közönség.
  
  A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal. A több, mint 20 országot érintő Online Japán Filmfesztivál 2020. novemberében indult világkörüli útjára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dawn of destiny    halálos iramban: Ötödik sebesség    fezen    tóth vera    ryan tedder    bin-jip    cowboyok és űrlények    cloud 9+    rubicon    amber heard    jared leto    hierophant    soilwork    bal-sagoth    bootsie    másnaposok 2.    in extremo    talking heads    anberlin    sexepil    purified in blood    dope stars inc.    rock of ages    a közösségi háló    transitional  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!