hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [háttér]  2022. január 4. kedd   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Virágzik a januárban megnyílt öntödei üzem Sirokban


  Az ellátási láncban felmerült problémákra kínál megoldást a nagy múltú vállalat új egysége
  
  Az idén 70 éves Metalconstruct Zrt. a megváltozott piaci igényekre reagálva jelentős átalakításokat, fejlesztéseket végzett kecskeméti telephelyén, Sirokban pedig egy teljesen új, a legmodernebb technológiákat felvonultató öntödei üzemegységet hozott létre, amely 2021 januárja óta maximális kapacitással szolgálja ki a vállalkozásokat, közöttük sok olyat, amely távol-keleti, kínai beszállítói helyett keresett lokális megoldást az ellátási láncban felmerült problémák kezelésére.
  
  A Covid-19 megjelenése és hosszú időn keresztül tartó velünk maradása egyre fokozódó problémákat okozott az ellátási láncokban szinte minden piaci szegmensben. Aki a Távol-Keletről vagy Kínából rendelt árut, azzal szembesült, hogy vagy egyáltalán nem, vagy nagyon sok idő alatt jutott hozzá, ami fennakadásokat okozott a gyártásban és az értékesítésben egyaránt. A cégek felismerték, hogy a zavartalan működés egyik kulcsa a lokális beszerzési lehetőségek kiépítése.
  
  „Ezt a piaci átalakulást szem előtt tartva bővítettük és fejlesztettük vállalatunk termelőegységeit, hogy minél jelentősebb mértékben meg tudjunk felelni a megnövekedett piaci igényeknek” – avatott be Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.
  
  Hét évtized szakértelme
  
  A Metalconstruct egy 70 éves múlttal rendelkező vállalat, ami magyar viszonylatban kiemelkedő, az ez idő alatt felhalmozódott szakmai tudás erős szereplőjévé teszi a hazai alumíniumiparnak.
  
  „1951-ben még pusztán helyi vállalkozásként jött létre a Metalconstruct Zrt. jogelődje, ám mindössze pár év alatt sikerült elérni a nemzetközi piacot, ahol rövid időn belül már számottevő beszállítóként voltunk jelen” – ismertette cégük történelmét a vezérigazgató, aki abba is beavatott, hogy alumíniumöntészeti tevékenységük gyökerei egészen az 1968-as évre nyúlnak vissza. Kezdetben a hagyományos gravitációs kokillaöntéses módszert alkalmazták, amelyet később felváltott a nyomásos öntészeti technológia. Ez utóbbi alkalmas nagy bonyolultságú, mérettartó termékek, továbbá magas darabszámú sorozatok hatékony gyártására is.
  
  „A 2019-ben megnyert GINOP-1.3.3 európai uniós pályázatunk támogatása révén társaságunk egy közel egymilliárd forintos beruházást hajtott végre, melynek eredményeként egy új és korszerű öntőüzemet tudtunk felépíteni Sirokban, amelyben már 3 új öntőcella kapott helyet – több más kiegészítő berendezéssel együtt – a meglévő másik két öntőgép mellett. A gyártásbiztonság és a termékminőség maximális biztosítása érdekében Ipar 4.0-ás megoldásokat vezettünk be, ez által is garantálva az öntési paraméterek optimális szinten tartását – tudtuk meg Kis Ernőtől.
  
  A siker indokolja a bővítést
  
  A siroki öntödei üzemben januárban indult el a gyártás a nonautomotive (nem autóipari) szegmens kiszolgálására. Már az első negyedévben kapacitáscsúcsot ért el, és azóta is maximális kihasználtsággal működik.
  
  „Ennek okán fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy ha ilyen mértékű piaci igény mutatkozik a szolgáltatásunkra, akkor érdemes tovább bővíteni a komplexumot. Ezúttal is sikeresen pályáztunk, így 2022 januárjában 350 millió forint értékben újabb jelentős beruházást kezdhetünk meg a siroki telephelyen, amely csarnoképítést és gépbeszerzést is magába foglal majd, ezzel elősegítve a kapacitás növelését” – tájékoztatott a vezérigazgató.
  
  Mit hoz a jövő?
  
  A szakember úgy látja, gépipari alapanyagok területén a fémek esetében a súlycsökkentés irányába mutatnak a tendenciák, aminek eredményeként az alumínium mind szélesebb körben váltja fel a nehezebb tömegű anyagokat, például az acélt.
  
  ”Emellett a kompozit műanyagok is egyre nagyobb teret nyernek, nem csupán az autóiparban, hanem sok más szektorban is. A rögzítési módszerek esetében is változásokat figyelünk meg, az eddig népszerű megoldások, mint a hegesztés, a szegecselés vagy a csavarozás helyett a ragasztás válik a legkedveltebb eljárássá, ugyanis használatával időt és munkaerőre fordított kiadást is meg lehet spórolni” – vetítette előre Kis Ernő.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bathory    tombs    dying fetus    atticus ross    laurence fishburne    truth and its burden    lord of the lost    gro fraas    bilocate    őz zsolt    kissi´ dynamite    pintér gábor    turmion kätilöt    varga zsuzsa    the last airbender    blood sweat and tears    gabriela cedillo    one reason to kiss    balázs józsef tamás    mono    the dillinger escape plan    the bourne legacy    kristen stewart    sárvári zita    needless  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!