hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2021. december 7. kedd   08:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hosszú kihagyás után a Budapest Park színpadán tér vissza a magyar közönséghez a My Chemical Romance


  A zenekar története a 2001. szeptember 11-i terrortámadás hatására indult el, ekkor határozta el ugyanis a frontember, Gerard Way, illetve akkori dobosuk, Matt Pelissier, hogy együttest alapítanak. Miután maguk mellé gyűjtöttek pár kiváló zenészt, mindössze három hónappal megalakulásuk után meg is jelentették bemutatkozó lemezüket Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love címmel.
  
  Bár saját zenéjüket sokszor szimplán rocként vagy durva, veszélyes popként definiálják, valójában sokféle hatás keveredik benne a pop-punktól az emon át egészen a glam rockig. A nemzetközi áttörést 2004-ben nagykiadónál megjelent Three Cheers for Sweet Revenge című lemez hozta meg számukra, ami több országban is platina minősítést ért el.
  
  2005-ben már a Green Day előzenekaraként indultak turnéra, majd önállóan is körbekoncertezték a világot. Rendkívül termékeny időszak is volt számukra, 2006 őszén egy újabb albummal jelentkeztek The Black Parade címmel, ami valójában egy rockopera, középpontjában pedig egy rákos, haldokló karakter áll. A lemez az ő történetét meséli el: halál, túlvilági élmények és későbbi visszaemlékezések, elmélkedések az életről is megtalálhatóak a témák közt. A lemez általánosságban nagyon jó kritikákat kapott, a Welcome to the Black Parade című single pedig az első number 1. helyezést is meghozta a csapat számára a brit slágerlistákon. A lemezt olyan neves magazinok is az év legjobb megjelenései közé válogatták, mint az NME, Spin, vagy az Entertainment Weekly, a Wizard nevű lap pedig egyenesen “instant klasszikus”-nak kiáltotta ki.
  
  Az időközben több tagcserén is átesett csapat negyedik - és ezidáig utolsó - nagylemeze 2010-ben jelent meg Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys címmel, 2013. márciusában pedig a rajongók legnagyobb bánatára bejelentették feloszlásukat. A MCR tagjai külön-külön is aktívak maradtak, majd hat év kihagyás után, 2019. decemberében tértek vissza a színpadra - az eredetileg egyszeri alkalomnak hitt koncertre a jegyek percek alatt fogytak el, csakúgy, mint a később egy hatalmas angol stadionba bejelentett tripla fellépésükre.
  
  
  
  Bár visszatérésükre a vírushelyzet miatt többet kellett várni, a My Chemical Romance egy masszív világkörüli turnéval hálálja meg a közönség kitartását, és természetesen a magyar rajongók sem maradnak ki a sorból! 2022. június 7-én Gerard Way-t és csapatát túl hosszú kihagyás után nézhetjük meg, és minden bizonnyal magukkal hoznak olyan korszakos slágereket is, mint a Na Na Na, a Teenagers vagy éppen a Helena.
  
  A jegyértékesítés december 10-én indul.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 peter watkins    in mourning    opera    exivious    trial    one man army and the undead quartet    soderbergh    leleményes hugo    efott 2017    Üvegtigris    beastie boys    james franco    weedeater    wings of love    mnemic    jessica biel    szabad akarat    existance    new seed 55    dead poet society    dance or die!!!    rose tattoo    mark wahlberg    tökéletlen trükk    redneck zömbiez  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!