hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2021. november 26. péntek   06:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ünnepre hangol a Müpa – újabb világsztárok és meglepetések
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Charles Lloyd, Daniel és Michael Barenboim, a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra vagy Lee Ritenour

  Az ünnepi időszakban és a 2021/22-es évad második felében is kivételes előadókkal, a könnyed és klasszikus műfajok legnevesebb képviselőivel várja a nézőket a Müpa. A korábban bejelentett produkciókon túl olyan ikonikus formációk koncertjeivel készül az intézmény, mint az Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Charles Lloyd, Daniel és Michael Barenboim, a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra vagy Lee Ritenour. A napokban pedig kezdetét veszi a karácsonyi készülődés, melyre a Müpa is értékes meglepetést tartogat leendő nézőinek: ajándékutalvánnyal kedveskedik mindazoknak, akik az ünnepi időszakban váltanak jegyet az évad programjaira!
  
  A sztárrendező Emir Kusturica hazánkban elsősorban emlékezetes filmjeivel, a Cigányok idejével és a Macskajajjal tett szert elképesztő népszerűségre, pedig a muzsika területén is mindig otthonosan mozgott – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az utóbbi mozifilm Európa-szerte nagyot robbanó zenéje. Együttese, a hamisítatlan balkáni hangulatú zenét játszó No Smoking Orchestra igazán sokoldalú zenekar, több stúdióalbumot, filmzenét és konceptlemezt jegyeznek, de parádés atmoszférájú koncertjeikről is messze földön híresek. A széles műfaji palettán mozgó banda repertoárjába a folkpunktól a „balkáni rumbán” át a cigányzenéig szinte minden belefér, egyvalami azonban állandó: a fergeteges hangulat, amelynek a Müpa nézői is tanúi lehetnek, ha december 27-én ellátogatnak a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe.
  
  Tíz év után tér vissza a Müpába a szaxofonfenomén Charles Lloyd, méghozzá egyik legfontosabb művével, a 2015-ben megjelent Wild Man Dance című koncertlemez anyagával, amelyet a jazztörténet egyik mérföldköveként tartanak számon a műfaj ismerői. A különleges, hattételes mű nemcsak azért meghatározó, mert Lloyd ezzel tért vissza a legendás Blue Note kiadóhoz, hanem azért is, mert Lukács Miklósnak köszönhetően – akivel még 2012-ben lépett fel együtt – hordozza a Kárpát-medence zenei örökségének nyomait is. A Müpa közönsége 2022. január 12-én nyerhet bebocsátást ebbe az izgalmas zenei univerzumba!
  Olykor megesik, hogy egy család több sikeres művészt is ad a világnak: így történt ez a Barenboim famíliában is, ahol az édesapát, a több mint hetven éve koncertező Danielt senkinek nem kell bemutatni, ám az utóbbi években – nem kis részben közös lemezeiknek és koncertjeiknek köszönhetően – az ifjabbik Barenboimnak, Michaelnek is egyre több reflektorfényben, egyúttal elismerésben van része. Korunk egyik legnagyobb zongoraművész-karmestere és fia családias hangulatú, felemelő estjén Mozart műveiből összeállított műsort hallhat a közönség.
  
  A kortárs jazz és a jazz-funk úttörőjének számító Lee Ritenour 2014 után visszatér a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára. A hetvenéves mester ezúttal minden idők egyik legnevesebb filmzeneszerzőjével, Dave Grusinnal párban érkezik, akivel együtt nem kevesebb, mint 11 Grammy-díjat és 54 Grammy-jelölést tudhatnak magukénak. Régóta várja már a jazzrajongó közönség a legendás Clayton-Hamilton Jazz Orchestra érkezését, és a három évtizede töretlen sikerrel működő nagyzenekar nem is okoz majd csalódást: új, kifejezetten erre a turnéra írt szerzeményekkel és három kivételes vendéggel készülnek müpás koncertjükre. Folytatódik Palya Bea 2015-ben útnak indított koncertsorozata, a Selymeim, ahol a világ különböző tájairól érkező énekesnőkkel pezsdítik fel a közönséget. Ezúttal a Törökországban élő Michal Elia Kamalt és együttesét, a Light in Babylont látja vendégül.
  
  Az említett koncertek természetesen karácsonyi ajándéknak is kiválóak lehetnek, ám az intézmény azokra is gondolt, akik a megajándékozottakra bíznák a programválasztást: számukra a többféle címletben elérhető Müpa-ajándékutalványt ajánlják. Ráadásul ünnepi meglepetésként mindazokat, akik minimum 10 000 Ft értékben vásárolnak jegyeket vagy ajándékutalványt az intézmény programjaira 2021. november 25. és december 24. között, a Müpa további 1000 Ft értékű utalvánnyal lepi meg, idén is érdemes lesz tehát élményt ajándékozni szeretteinknek!
  
  Jegyek, bérletek és a Müpa-ajándékutalvány
  
  Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra
  2021. december 27. hétfő, 20:00-22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  Charles Lloyd: Wild Man Dance
  2022. január 12. szerda, 20:00-22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  Daniel és Michael Barenboim Mozart-kamaraestje
  2022. január 26. szerda, 19:30-22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  Clayton-Hamilton Jazz Orchestra: Jazz Power & Soul Feat. Radics Gigi, René Marie és Akiko Tsuruga
  Jazzlegendák a Lexus támogatásával
  2022. március 11. péntek, 20:00 — 22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  Lee Ritenour & Dave Grusin
  Jazzlegendák a Lexus támogatásával
  2022. június 29. szerda, 20:00 — 22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  Palya Bea, Michal Elia Kamal és a Light in Babylon
  2022. május 4. szerda, 19:30 — 22:00
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  
  A Müpa Magyarország egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye, mely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat: helyet ad komoly-, kortárs, könnyű- és világzenének, jazznek, operának, újcirkusznak, táncnak, irodalomnak, filmnek egyaránt. A Müpát 2005-ben azért hívták életre, hogy magas színvonalú, minőségi kulturális eseményeket kínáljon változatos műfajokban. Az intézmény alapvető feladata, hogy a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával új irányokat és irányzatokat is bemutasson és közérthetővé tegyen, s az ínyenc és a szélesebb közönség számára is befogadható, magas szintű élményt biztosítson. A Müpa a hazai és nemzetközi élvonalba tartozó művészek előadásain túl új művek létrehozását is kezdeményezi és támogatja. Kiemelt szerepet játszik a nemzetközi kulturális kapcsolatok ápolásában, a hazai kulturális célok megvalósításában, illetve a magyar előadóművészek nemzetközi megismertetésében. Tevékenysége jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a jövő nemzedékének fiataljai is egyre szélesebb körben váljanak tudatos kultúrafogyasztó felnőttekké. Mindezt inspiráló, párbeszédet generáló, kérdéseket felvető művészeti eseményekkel és szolgáltatásokkal, élményre, kreativitásra és interakcióra építő újszerű programok bemutatásával teszi.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Árstíð    vasko krapkata    a közösségi háló    catheine zeta-jones    guilty parties    hegyalja    hardcore    inferia    dead end path    venom prison    james lomenzo    machine head    dehumanized    heboidophrenie    oscar    kelet underground    battle: los angeles    shining    inhalator    awesome as fuck    szerelmek    steve zahn    jövő háza    kmfdm    vin diesel  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!