hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
hírek   2021. november 9. kedd   06:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
19. Olasz filmfesztivál - MittelCinemaFest


  Szombaton kezdődött a 19. Olasz Filmfesztivál – MittelCinemaFest a budapesti Puskin és Tabán moziban. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén olyan friss, olasz filmeket láthatunk - eredeti nyelven, magyar felirattal -, mint az idei Velencei Filmfesztiválon több díjat nyert Itt én nevetek, a Rácsokon túl – mindkettő Toni Servillo főszereplésével -, a Könyvesbolt Párizsban Sergio Castellitto rendezésében és főszereplésével, a Locarnóban díjazott A legionárius és az idei Velencei Fesztiválon bemutatott és Torontóban is nagy sikert aratott Latinamerika.
  Két, a Cannes-i Filmfesztiválon debütált alkotás is szerepel a kínálatban: A királyrák legendája, illetve a Parányi test, melynek főszereplőnőjével, Celeste Cescuttival november 7-én a Puskin moziban találkozhat is majd a magyar közönség.
  
  November 9-én az idei Velencei Fesztiválon bemutatott és Torontóban is nagy sikert aratott Latinamerika (America Latina) című filmet vetítik. Az ikertestvér rendezők, Damiano és Fabio D’Innocenzo munkájában a mindig kiváló alakítást nyújtó Elio Germano (El akartam rejtőzni, Rózsa-sziget, Előtted az élet, Az Ötödik kerék) által megszemélyesített főszereplő kénytelen számot vetni tudata legsötétebb bugyraival. (A filmet a Tabánban nov.15-én 19 órakor vetítik.)
  November 10-én Alessio Rigo de Righi és Matteo Zoppis elsőfilmesek a Cannes-i Filmfesztiválon, a Rendezők kéthete keretén belül bemutatott A királyrák legendája (Re Granchio) című alkotásában egy számkivetetté vált férfi végső elkeseredésében olyan gaztettre vetemedik, ami arra kényszeríti, hogy száműzetésbe meneküljön. Csütörtökön Hleb Papou, a Fehéroroszországban született szintén elsőfilmes rendező A legionárius (Il legionario) című, a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott filmjében a római rendőrség különleges alakulatában Daniel az egyetlen afrikai származású rendőr. Egy nap a saját családja kilakoltatására kap parancsot.
  November 12-én 19.30-kor a Puskinban (másnap 19 órakor a Tabánban) Pietro Marcello (Martin Eden), Francesco Munzi és Alice Rohrwacher (A Szent és a Farkas) közös alkotása, a több fesztiválon is hatalmas sikert aratott Futura című dokumentumfilm lesz műsoron, mely Olaszország portréját rajzolja meg, úgy, ahogyan a mai tizenévesek látják, akik lakóhelyükről, álmaikról, várakozásaikról, vágyaikról és félelmeikről mesélnek. Szombaton az elsőfilmes Alessandro Cassigoli és Casey Kauffman Californie című filmje a marokkói származású lány, Jamila életének 5 meghatározó évét meséli el. Almokkal, fájdalmakkal és büszkeséggel teli felnövekedéstörténet, csakúgy, mint a vasárnapi film, Alice Filippi Túl jó srác a pasim (Sul più bello) című modernkori tündérmeséje, mely hamarosan az ADS Service forgalmazásában kerül a magyar mozikba.
  November 15-én Niccolò Castelli, a Svájci Nagykövetséggel közösen bemutatandó Atlas c. filmjében Allegra egy terrortámadásban elveszíti barátait. Mikor találkozik Araddal, a fiatal közel-keleti menekülttel, nehéz megbíznia benne. A film főszereplője Matilde De Angelis, csakúgy, mint a kedden látható Könyvesbolt Párizsban (Il materiale emotivo) című alkotásé, melyben Pierre, a beteg lányát egyedül nevelő párizsi antikvárius egy nap megismerkedik egy közvetlen, életvidám nővel. A Cirko Film által november 18-tól mozikba érkező film rendezője és főszereplője az egyik legismertebb olasz színész, Sergio Castellitto, akire a Fortunata rendezőjeként és a Bella Martha főszereplőjeként emlékezhet a magyar közönség.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 skyforger    no strings    ahad & fujak & hautzinger    morning star    kill with hate    greg graffin    möbel    máté bence    karabély    busa pista    rotting christ    arany jános    ladánybene 27    buried in verona    sonic syndicate    falco    d.r.i.    massive attack    seventh void    hail    scerra    bootsie    bőrgyári capriccio    balkan fanatik    a38 hajó  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!