hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
hírek   2021. október 15. péntek   11:07
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A besúgó - Nemzetközi filmfesztiválon lesz a világpremierje az HBO új magyar sorozatának


  Itthon még be sem mutatták Szentgyörgyi Bálint első sorozatát, A besúgót, de máris magáénak tudhat egy olyan címet, amelyet eddig egyik magyar sorozat sem: A-kategóriás, nemzetközi filmfesztiválon lesz a világpremierje!
  A Genfi Nemzetközi Filmfesztivál (GIFF) keretén belül a „nemzetközi sorozat” (International Series) kategóriában fog versenyezni az HBO új magyar sorozata. A november 5-14. között megrendezésre kerülő fesztiválon a sorozat alkotója, Szentgyörgyi Bálint és az HBO producere, Závorszky Anna is részt vesz a november 7-i díszbemutatón, ahol a vetítés után közönségtalálkozóra is sor kerül.
  
  „Alapvető alkotói misszómnak tekintem a hazám történetének átélhetővé tételét egy nyugat-európai közönség számára. Így hatalmas büszkeséggel és várakozással tölt el, A besúgó genfi debütálása.” – mondta Szentgyörgyi Bálint a genfi fesztiválmeghívás kapcsán. A 8 részes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória felel.
  1985. A kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.
  Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre...
  A sorozat főbb szerepeiben olyan tehetséges fiatal színészek láthatóak, mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi. A tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs), Mácsai Pál (Terápia), Funtek Frigyes (Eszmélés, Randevú Budapesten), Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs), Ördög Tamás (a Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője) és Hajdú Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál) képviseli.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mercenary     csata: los angeles    downset    wasting light    ladánybene 27    monolith    uriah heep    orden organ    chaos of disorder    johnny english reborn    poniklo imre    spectral voice    koós réka    ensign    kézi chopin    juliette lewis    keleti nyugalom    nile    negura bunget    carbovaris    emancer    svart crown    jon oliva’s pain    nightquest    három kismalac  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!