hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2021. szeptember 28. kedd   04:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Margó Irodalmi Fesztivál - Jennifer Teege, Jón Kalman Stefánsson és Iréne Solà
2021. október 14-17. Várkert bazár- Budapest (III. Ybl Miklós tér 2-6.)

  Október 14-17. között a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, a Müpával közös szervezésben kerül megrendezésre az idén 10 éves Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a Várkert Bazárban. A Bookline támogatásával megvalósuló rendezvény ezúttal is számos hazai valamint világirodalmi könyvbemutatót, érdekes beszélgetést és még sok más izgalmas programot ígér a Könyves Sétáktól kezdve a zenés irodalmi produkciókig.
  
  Két év után a Margón végre ismét lehetőség lesz találkozni nemzetközi szerzőkkel is. A rendezvényen mutatja be Nagyapám engem agyonlőtt volna című könyvét a német Jennifer Teege, aki nagyapja, a náci Amon Göth és családja történetét beszéli el, az izlandi Jón Kalman Stefánsson Menny és Pokol-trilógiáját a Könyves Magazin az év könyvének választotta, ősszel Ásta című regényével érkezik. Az izlandi Sigríður Hagalín Björnsdóttir, A sziget című thrillerével már bemutatkozott a magyar olvasóknak, októberben új könyvével jön a Margóra, valamint a fesztivál vendége lesz két Európai Unió Irodalmi díjas szerző, a francia Gaëlle Josse és a katalán Iréne Solà. A friss megjelenéseket a Bookline-nak köszönhetően nemcsak kedvezményesen megvásárolni, de dedikáltatni is lehet majd.
  
  A négynapos Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron friss könyvét mutatja be mások mellett Bartók Imre, Bodor Ádám, Csányi Vilmos, Danyi Zoltán, Háy János, Földényi F. László, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Kollár-Klemencz László, Markó Béla, Mezei Márk, Pataki Ági, Simon Márton, Szilasi László Tisza Kata és Tóth Krisztina is.
  „Díszvendégeink Izlandtól Olaszországig hálózzák be közös kultúránkat, történeteik személyes kérdésekről és családtörténeteikről mesélnek. Egyéni és történelmi események alakítják sorsaikat, közös tapasztalatainkról mesélnek. A Margó tizedik születésnapi évét a Várkertben zárjuk, különleges szerzőkkel és egy sor izgalmas könyvvel és történettel” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatója.
  
  A könyvbemutatók és beszélgetések mellett esténként zenés programok zárják a napot: a Magashegyi Underground különleges, a kortárs magyar irodalom verseit feldolgozó előadását mutatja be, fellép az egyedi irodalmi-zenei projekt, a Klasszik lasszó, Czinki Ferenc, Kemény Zsófi, Vitáris Iván és a Blahalouisana zenekarból ismert Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté produkciója, valamint itt debütál a Belefér egy pici szívbe című előadás, amelyben a Csík zenekar tagjai zenésítették meg Grecsó Krisztián gyerekverseit. A tavaly megkezdett együttműködést folytatva ezúttal is lesznek a Könyves Magazinnal közös szervezésben olyan városi séták, melyek az irodalmi művek tükrében mutatják be Budapest különböző arcait. A részletes program szeptember 27-től lesz elérhető a margofeszt.hu oldalon.
  
  Ahogy a korábbi években is, az őszi rendezvényen adják majd át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat. Az idén hét éve indított irodalmi díj nyertese a pénznyeremény és a próbafordítás mellett 10 millió forint értékű médiatámogatást kap a Bookline jóvoltából. 2020-ban Harag Anita Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötete kapta a díjat, akinek önálló estje a fesztivált megelőző nap, október 13-án mutatkozik be a Müpában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 akela    alight    god forbid    casey affleck    intercom    trick or treat    ralph fienenes    isten kezében    kimnowak    billy corgan    new seed 55    kőváry zoltán    the gaslight anthem    rose tattoo    herman frank    the get up kids    within temptation     leonardo dicaprio    opeth    rise against cover    sworn enemy    gio geraca    drawing    frankenstein    milla jovovich  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!