hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2021. szeptember 16. csütörtök   06:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusát
Idén csapatok jelentkezését is várják hazánk legnagyobb informatikai versenyén

  Sorrendben ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb informatikai versenyét, az Országos IT Megmérettetést, melyen minden korábbinál több, összesen 25 kategóriában indulhatnak az érdeklődők. A szervezők számos újítással is készültek az idei kiírásra, hiszen először lesz csapat kategória, de kiosztják a Legjobb női játékos díját is. Az október 14-én induló és hét héten át tartó versenyen – melynek fővédnöke Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszó – ingyenes lesz a részvétel.
  
  Minden eddiginél több partnerrel és több témakört lefedve indul október közepén az immáron ötödik Országos IT Megmérettetés, melyen ezúttal is kiderül, ki hazánk legsokoldalúbb informatikusa.
  
  A szervezők tájékoztatása szerint idén is igyekeztek lekövetni mindazon technológiai változásokat, újdonságokat, amik jellemzik napjainkban az informatikai piacot, így összesen 25 kategóriában indulhatnak majd a játékosok.
  
  „A témák között olyanok is szerepelnek, melyek globális szinten is fókuszban vannak. Ilyen többek közt a mesterséges intelligencia, amelynek gyakorlati haszna a vírushelyzet kapcsán is visszaköszönt: a témakör több kategóriában is előkerül különböző kontextusokban. De ugyanide lehet sorolni a kiberbiztonságot, a cloud megoldásokat vagy a konténerizációt is – mondta Pulay Gellért, a verseny ötletgazdája.
  
  A kiírás értelmében ott lesz a palettán az ipar 4.0, de megtalálhatók a kínálatban a klasszikus programnyelvek, az üzemeltetéshez kapcsolódó témakörök és a tavalyi év egyik legnagyobb sikerű kategóriája, a Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés is visszatér.
  
  Érdekesség, hogy a tavalyi győztes, Szalkai Balázs is vállalkozott egy saját kategória, a C++ elkészítésével.
  
  Cégek is indíthatnak csapatokat a versenyen
  
  Az V. Országos IT Megmérettetésen újdonságnak számít, hogy már csapatban is lehet indulni.
  
  „Lejárt a magányos fejlesztők kora, akik egyedül vittek sikerre különböző projekteket. A nagyvállalati és a kisvállalati szférában is a fejlesztői feladatok vannak annyira bonyolultak és összetettek, hogy mindenképpen szükség van a fejlesztők együttműködésére és a csapatmunkára” – magyarázta a kategóriát hitelesítő Training360 Kft. Cisco Excellence díjjal kitüntetett oktatója, Ország Tamás.
  
  Mint mondta, 3-5 fős csapatok jelentkezését várják. Indulhatnak kollégiumi szobatársak vagy egy baráti társaság tagjai is, de kifejezetten bátorítják a jelentkezésre az együtt dolgozó kollégákat is. Így sikeres versenyzés esetében egy cég a Megmérettetés végén Magyarország legjobb fejlesztő csapatát tudhatja majd a soraiban.
  
  Pulay Gellért a csapatversennyel kapcsolatban egyelőre nem bocsátkozott részletekbe, de annyit előzetesen elárult, hogy előnyt élveznek azok, akik otthonosan mozognak az algoritmusok, a mesterséges intelligencia és a gaming világában.
  
  A korábbi évektől eltérően szintén újítás, hogy kiosztják a Legjobb női játékos díját is. Tavaly a korábbi évekhez hasonlóan 4-5 százalék volt a női résztvevők aránya, összesítettben pedig egy hölgy versenyző is bekerült a top 20-ba. A díjjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a gyengébb nem képviselői közül is remek szakemberek kerülnek ki - a 2018-as versenyt példának okáért szintén egy hölgy nyerte meg.
  
  „Sportot űzünk belőle”
  
  A szervezők egyértelmű célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból is kiemelt fontosságúnak számító informatikai szakmát népszerűsítsék és annak sokoldalúságát minél szélesebb körrel megismertessék. .
  
  Az idei verseny jelszava a „Sportot űzünk belőle”, ezért egy olyan jól ismert sportolót szerettek volna megnyerni fővédnöknek, akinek a kiemelkedő sportteljesítménye mellett van kapcsolódása, affinitása a műszaki területekhez is. Így esett a választás a világ- és Európa-bajnok, olimpliai ezüstérmes úszó Cseh Lászlóra, aki örömmel vállalta a felkérést.
  
  “Nyolcéves korom óta érdekel a számítógépek világa, igaz, sokáig csak játszottam rajtuk, a programozás iránti érdeklődésem később alakult ki. Az, hogy valaki értsen a fejlesztéshez mára lassan ugyanolyan fontossá válik, mint régebben a számítógép-kezelés. Éppen ezért, amikor azon gondolkodtam, hogy milyen irányba tanuljak tovább, egyértelmű volt számomra, hogy az informatikával, illetve az ahhoz közel eső tanulmányokkal nem lőhetek mellé. Így esett a választásom a műszaki menedzser szakra, amelyen a programozás alapjaival is megismerkedtem. Ma már az élet számos területén lehet használni ezt a tudást, az utóbbi időben elkezdtem foglalkozni az otthonom “okosításával”, például hogy a redőnyöket vagy a villanykapcsolókat hangvezérléssel lehessen irányítani. Ezeket a hobbi projekteket nagyon élvezem, az elektronika kifejezetten elkezdett érdekelni, a programozással összekapcsolva hasonlóan izgalmas feladatokban lehet kamatoztatni az ismereteket. Sportolóként megtanultam, hogy folyamatos fejlődés, tanulás nélkül pillanatok alatt lemaradhatunk, műszaki menedzser tanulmányaim révén pedig pontosan látom, hogy mindezek elengedhetetlenek az informatika területén is. Az Országos IT Megmérettetés több mint két tucat témakört feldolgozva remek lehetőség minderre, ráadásul minden versenyző megmutathatja magát, egy jó eredménnyel kitűnhet mások közül” - avatott be saját tapasztalataiba Cseh László.
  
  Az idei üzenet tehát lényegében azt fejezi ki, hogy a verseny és kategóriái olyanok, mint egy-egy sportág: keresik a legjobbakat, és azokat, akiknek az IT iránti szenvedélyük és kitartásuk olyan, mint a sportolók sport iránti szenvedélye.
  
  A nevezés teljesen ingyenes, a főnyeremény pedig a Huawei prémium kialakítású MateBook-ja: az ultravékony, bivalyerős és strapabíró notebook otthoni és üzleti felhasználásra is kiváló társ lesz.
  
  A versenyen választható kategóriák és szakmai hitelesítőik
  -.NET fejlesztés C# nyelven – DXC Technology
  -Adattárház elemzés – BCS Business Consulting Services
  -Akadálymentes weboldalak - Web25 - Edelényi Zsolt
  -Angular frontend fejlesztés- TCS TATA Consultancy Services
  -Beágyazott rendszerek (C) – Robert Bosch Kft.
  -C++ programozás – Szalkai Balázs, a 2020-as Megmérettetés abszolút győztese
  -Cloud Engineering – IBM
  -Cyber security – Continental
  -Csapatkategória – Training360 Kft.
  -DevOps – EPAM
  -Hálózati ismeretek – Deutsche Telekom IT Solution
  -Hatékony JAVA programozás – MSCI
  -Ipar 4.0 C# .Net alapokon – Semilab Zrt.
  -Ipari hálózatok – Com-Forth Kft.
  -IT Biztonság- EURO ONE Számítástechnika Zrt.
  -Java 11 – IBM
  -Konténerizáció (Kubernetes) – Nokia
  -Linux rendszerfejlesztés és üzemeltetés – One Identity – Quest Hungary
  -Nyelvfüggetlen programozás és adatbáziskezelés – SAP Hungary Kft.
  -Probléma-analízis enterprise rendszerekben – AdNovum Hungary Kft.
  -Python backend fejlesztés – Cambridge Mobile Telematics
  -React.js – Accenture
  -Térinformatika – Ulyssys Kft.
  -Tesztautomatizálás – EPAM
  -Windows / Microsoft Server üzemeltetés – Training360 Kft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rém hangosan és irtó közel    mena suvari    hellripper    piggy d    phoenix    rock show    crystal fighters    vinny appice    jackson browne    bam margera    whitesnake tribute band    the get up kids    hernádi judit    eagleheart    banco de gaia    roots of death    terhes társaság    fear factory    expire    kill whit hate    mnemic    dio    tintin kalandjai    clash of  the titans    maruta  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!