hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2021. augusztus 24. kedd   20:54
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
EFOTT 2021.
2021. augusztus 10-15

  A 45. EFOTT fesztivál végülis, a régi helyén volt, de azért teljesen mégsem. Augusztus 10 és 15 között Sukoróig kellett besétálni, de aki követte az esemény előzményeit, még ennek is tudott örülni, mert olyan verzió is volt, hogy az önkormányzat lezárja a bevezető utat. Végül a szervezők meg tudtak egyezni a helyi vezetőséggel, akik a gyalogosok és a mezőgazdasági forgalom előtt megnyitotta az utat. A parkolók ezért nem voltak közel, egy 20 perces túra volt, mire eljutottunk a bejáratig.
  
  A fesztivál területén lévő partszakaszon tilos volt fürdeni, a strandot a bulik szomszédságában jelölték ki, ahová dottóval lehetett eljutni. Az alapterület csökkent, ezért időnként zavaró volt a színpadok közötti áthallás. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal volt látogatható, ezért nem volt óriási tömeg, bár ez köszönhető akár az ár képzésnek is. A helyszínen 16.000 Forintért lehetett napijegyet vásárolni, de többen panaszkodtak a sör árára, mint ahogy a betétdíjas pohárra is, ami tulajdonképp nem is volt visszaváltható- mint utólag kiderült. Az erről való tájékoztatás okozott feszültséget a pont beváltó helyen. A konfliktust végül a biztonsági őr zárta rövidre, némi fizikai erőszak árán, ami talán nem annyira humánus megoldás. Engem az zavart leginkább, hogy a hőség riadó ellenére, nem volt víz vételi lehetőség, csak a szó szoros értelmében.
  
  A nem túl ömlengős bevezető után, nézzük, mit tudott a pénteki nap. A leges legnagyobb színpadon fellépett ByeAlex, és az Irie Maffia, akik megkapták a főműsoridőt, és 20.00 órától kezdhettek. Őket követte a Halott Pénz, akiknek mintha technikai problémájuk lett volna többször is, feltűnően hosszú szüneteket hagytak a nóták között. Talán csak fáradtak voltak a fiúk. A közönség ennek ellenére táncolt és énekelt. Szép számmal maradtak utána a Wellhello koncertjére is.
  
  A másik- EFOTT 45 Nagyszínpad- a kevésbé populáris, inkább alternatív vonalat hozta. A Kelemen Kabátban után érkezett Charlie, aki 20 éve nem lépett fel az EFOTT-on. Kifejezetten sajnáltam, hogy a Halott Pénzzel egyidőbe pozicionálták. Egészen furcsa volt, hogy nincsenek tömött sorok, miközben ősszel megtelik majd az Aréna a rajongókkal. Nem volt jól belőve a célcsoport, de én kifejezetten örültem ennek a színpadnak. Itt volt az Intim Torna Illegál búcsúturné egyik állomása, és Lovasi is érkezett a Kiscsillaggal, de ő 00.30-kor kezdett, így olyan neves zenekarokkal kellett megküzdenie a rajongók kegyeiért, mint például a Shygys. Sok más 90-es években menő pop zenekar is a meghívottak között volt, igazán retró barát volt a fesztivál.
  
  A BT koncert aréna a fenegyerekeknek volt fenntartva. Ganxsta Zolee és a Kartel mutatta meg a keleti és a nyugati oldalt. Utánuk, Sub Bass Monster mesélt Szabó Gyula bácsiról és a 4 ütemről. Őt követte a BSW, akik kifejezetten népszerűek manapság a 18+ szövegeikkel.
  
  Izgalmas színfolt volt a Hungarikum falu & muzsika szigete, ahol Fásy Ádám volt az est házigazdája, és felvonultatta a „Zeneexpresszt”, Kökény Attilával, Tóth Andival, Cozombolisszal, Csepregi Évával, Takács Nicolasszal, és még sok más előadóval, akik 20-30 perces mini koncerteket adtak. Nem lehet mondani, hogy nem lett volna sokszínű a fesztivál.
   Természetesen nem maradhattak el idén sem a DJ színpadok sem. Három is volt belőlük, hogy mindenki találjon neki való ritmust. A Rádió 1 élőben nyomta a fesztiválról a Disco’s Hit műsorát.
  
  Összességében jó hangulatban telt az este, a fenti kellemetlenségekkel együtt lehetett élni. A sokszínűségben egész biztos, hogy mindenki talált olyan programot, ami segített neki kikapcsolódni. Mert a szlogen továbbra is: csak szabadon!



Kulcsszavak:
  charlie     intim torna illegál     byealex     kiscsillag     sub bass monster     arcok az efottrol 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

Checkpoint Charlie

 kapcsolódó cikkek: 

Charlie idén évadzáró Aréna-koncertjével és egy megható közössel búcsúztatja az évet

Szólókarrierbe kezdett Dorogi Péter, az egykori Intim Torna Illegál frontembere

Charlie Benante: nézd meg, ahogy feldobol egy új Anthrax számot

Ma este, Charlie nyári nagykoncertje

EFOTT ´18
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
 kapcsolódó fotók: 

CHARLIE - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence

ByeAlex és a Slepp - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence

KISCSILLAG - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence

SUB BASS MONSTER - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence

ARCOK AZ EFOTTRÓL 1 - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence

ARCOK AZ EFOTTRÓL 2. - 2021.augusztus 10-15. EFOTT Velence
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pfa    nevergreen    long road    narnia    alterdistrict    bonobo    borknagar    made of hate    morgan freeman    the girl with the dragon tattoo    paul anka    deviant    dave groh    mighty boosh    sonic syndicate    diamond edge    autopsy    pay my milk    mapez    nasum    julian sas    eleine    lokotka gábor    the order of apollyon    nick mccarthy  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!