hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
hírek   2021. július 22. csütörtök   06:19
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egy pólón a 302 magyar olimpiai bajnok
Újabb és újabb különlegességekkel rukkol elő a magyar dizájner

  Az olimpia tiszteletére igazi különlegességgel rukkolt elő Simai Zsolt dizájner, ugyanis egy pólóra rászerkesztette – a sportáguk megnevezésével – mind a 302 olimpiai bajnokunk nevét. A magyar tervező a ruhadarabon az eddigi olimpiák évszámait, helyszíneit, és a magyar aranyérmek számát is felsorolta.
  
  Nem az első olyan esemény, amely megihlette a magyar dizájnert. Készített már olyan nemzeti színű lobogót, amelyen az ’56-os áldozatok nevei szerepelnek, vagy éppen olyan emlékzászlót, amire felkerültek a szeptember 11-ei terrorcselekmény áldozatai, valamint az épület száma, amelyben tartózkodtak.
  
  Csak a képzelet szabhat határt az alkotásoknak
  
  Simai Zsolt tervező munkáját számos más alkotás is dicséri. Készített már hátizsákot, amelyen megtalálható a világ összes kutyafajtája vagy éppen olyan pólót, amelyre valamennyi magyar női és férfinév felkerült. Ezzel a dizájner megteremtette az egyedi ruhadarabok új világát: az aprómintás, jelentést hordozó pólók, hátizsákok, zászlók világát.
  
  „Ez az egész onnan jött, hogy mindig is szerettem személyes ajándékokkal meglepni ismerőseimet. A szitanyomással készített egyedi pólóknál és párnáknál többet akartam. Így jött az első ötletem, amikor is egy jóbarátom 50. születésnapjára egy olyan pólót terveztem, amin több ezer 50-es számból rajzolódott ki egy nagy 50-es” – meséli az ötletgazda, Simai Zsolt, a Mintha Design alapítója.
  
  Ezután pedig sorra jöttek az ötletek. Készített például egy olyan pólót, amelyre az összes magyar édesvízi hal magyar és latin nevén kívül a felfedezésének évét is felírta. De annak, hogy mi kerül fel egy-egy ruhadarabra, párnára vagy hátizsákra, tényleg csak a képzelet szab határt.
  
  „Volt olyan, hogy megkeresett egy cég, hogy karácsonyra egy olyan sálat szeretne ajándékozni munkavállalóinak, amin az összes dolgozó neve rajta van. Aztán Trianon évfordulójához közeledve gondoltam, hogy mi lenne, ha egy zászlóra feltenném az elcsatolt és jelenlegi magyar települések nevét. Az a zászló 3 hónapig készült, a sárospataki könyvtárban naphosszakat ültem, hogy kigyűjtsem a településneveket, hogy ne legyen benne ismétlés vagy helytelen név. Így készült el a magyar zászló, rajta mind a 12780 településnévvel” – meséli lelkesen Zsolt.
  
  Alapos kutatómunka előz meg egy-egy tervezést
  
  A dizájner tehát nem csak tervez, hanem az apró szövegek tartalma tekintetében is alapos munkát végez, hiszen nem csupán az internetről szedi össze az információkat, hanem könyvtárakban, levéltárakban ellenőrzi, hogy valós adatok kerüljenek egy-egy textilre. A különleges, aprómintás pólók, pulóverek, hátizsákok, vagy éppen párnák pedig olyan technológiával készülnek, amelynek során gyakorlatilag belegőzölik az anyagba a mintákat. Így ettől tartósabb és jobb minőségű is lesz az egyedileg tervezet textília.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hatebreed    gaudi    artas    mitch & mitch    dropout kings    never say die    maximo park    turbovirrasztók    born again    ahad & fujak & hautzinger    alter bridge    skarhead    haelo    killswitch engage    irie maffia rock trio    perfect symmetry    k3     christoph waltz    agregator    sziget 2010    prometheus    hardcore superstar    turbonegro    john lennon    emily browning  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!