hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
kultúra [fesztivál]  2021. június 14. hétfő   07:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Újranyit a Müpa: világsztárok és a hazai kulturális élet kiválóságai várják a nézőket a nyári hónapokban és a 2021/22-es évadban


  Zubin Mehta, Rudolf Buchbinder és a Maggio Musicale Fiorentino Zenekara, Anna Netrebko, Christian Thielemann, Anoushka Shankar, Valerij Gergijev, Jacob Collier, Joyce DiDonato, Paavo Järvi, Pat Metheny, Avishai Cohen, Gyenyisz Macujev, Baráth Emőke, a Bécsi Filharmonikusok, a Drezdai Staatskapelle, az Ensemble Les Arts Florissants, a Győri Balett, Janine Jansen, Snétberger Ferenc, Víkingur Ólafsson. Világsztárokkal, a hazai művészeti élet legjelentősebb alkotóival, nagy sikerű programsorozatok folytatásával és megújuló fesztiválokkal készül a júniusi újranyitásra a Müpa – a nyári időszakban és a jövő évadban is izgalmasabbnál izgalmasabb produkciókra számíthatnak a látogatók.
  
  „Kreativitás, minőség és a megújulás képessége – ezek az értékek mindig is meghatározóak voltak a Müpa számára, a mögöttünk álló időszak azonban még inkább megerősített minket abban, hogy milyen fontos mindez” – fogalmaz Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, kiemelve, hogy nagyszerű eredményekre lehet büszke az intézmény, úgy a digitalizáció, a koncertközvetítések, mint a közösségépítés területén. Ez utóbbi legékesebb bizonyítéka, hogy a Müpa+ hűségprogram rekordokat döntve immár több mint 26 000 tagot számlál. Az intézményvezető hozzáfűzi: az online platformokon elért sikerek mellett is az a tapasztalat, hogy az élő Müpa-élmény, az élő előadások varázsa semmivel sem pótolható. „A régió vezető kulturális intézményeként a Müpa feladata az, hogy a várva várt újranyitást követően az elmúlt év tapasztalatait beépítve folytassa azt a munkát, amelynek során az értékteremtés, a tudásátadás és az innováció kéz a kézben jár” – foglalja össze vízióját Káel Csaba, aki vezérigazgatóként újabb ciklusra kapta meg a folytatás lehetőségét, így munkatársaival együtt a következő öt évben is irányítja majd az intézményt. „Megtisztelő ez a bizalom, amely a Müpa fantasztikus csapatának, zseniális művészeinek és kivételes közönségének, azaz a Müpa közösségének is hatalmas elismerés” – mondja.
  Káel Csaba hozzáfűzi, hogy a nyári időszakban az újcirkusz, az opera, a komolyzene és a jazz rajongóit is különleges programokkal várja az újra megnyíló Müpa: érkezik a New York-i Metropolitan lett dívája, Elīna Garanča, két lélegzetelállító produkcióval, My Land és Solus Amor című előadásaival tér vissza a Recirquel. A hangszer hazai virtuózainak köszönhetően többek közt Tartini, Corelli és Vivaldi művei csendülnek fel a Trumpetissimo trombitagálán, az évadot pedig egy igazi jazzlegenda, Wynton Marsalis koncertje zárja.
  
  A Müpa az újranyitás során is kiemelt figyelmet fordít a közönség igényeire, véleményére. „A Müpa a térség mértékadó előadó-művészeti központja, ez a pozíció felelősség és motiváció egyszerre: ezért tartjuk elengedhetetlennek, hogy a pandémiát követő újrainduláskor is minél teljesebb képet kapjunk arról, hogyan formálta a kulturális területet ez az időszak. A Müpa évekkel ezelőtt a hazai előadó-művészeti intézmények között elsőként vezetett be olyan komplex ügyfélkapcsolati rendszert, amelyet hazai és nemzetközi partnereink is iránymutatónak tekintenek, és amelynek segítségével folyamatos, élő párbeszédet folytatunk közönségünkkel, így a Müpa-közösségtől érkező információkat is felhasználva készülünk a jövőre” – fogalmaz Kosztolánczy Gábor, a Müpa vezérigazgató-helyettese. Kiemeli, hogy a látogatók visszajelzéseivel és az újraindulásra vonatkozó kutatás eredményeivel összhangban a Müpa fokozatos nyitásra készül: a nézők biztonságérzetét szem előtt tartva a Müpa épületében a nyári időszakban még kötelező lesz maszkot viselni, a jegyeket helykihagyással értékesíti az intézmény, és a hatályos jogszabályoknak megfelelően az épületbe csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni.
  
  A folytonosság és megújulás jegyében a közönség a Müpa 2021/22-es évadában is felfedezheti a megszokott-megszeretett programsorozatokat: kamarazenei csemegék és nagyszínpadi művek, zenés színpadi produkciók, családi és ifjúsági programok követik majd egymást, és a világ legkiválóbb szólistái és legendás zenekarai adják egymásnak a stafétát. Már az augusztus is valódi komolyzenei szenzációt tartogat: Rudolf Buchbinderrel, a Maggio Musicale Fiorentino Zenekara élén tér vissza Budapestre a 85 esztendős karmesterlegenda, Zubin Mehta. A Bécsi Szimfonikusokkal Andrés Orozco-Estrada és Sarah Connolly, a Mariinszkij Színház Zenekarával Valerij Gergijev, a Berlini Német Szimfonikus Zenekarral Robin Ticciati és Leif Ove Andsnes, a Bécsi Filharmonikusokkal Thomas Adès, a Drezdai Staatskapellével Christian Thielemann, valamint Julia Kleiter és Christian Gerhaher érkezik a Müpába. Jön Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, a Les Arts Florissants és William Christie, Yolanda Auyanet, Anaïs Constans, John Osborn, és a Le Concert Spirituel is.
  
  2021 őszén megújult formában folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak, melynek középpontjába ez alkalommal nem egy ország, hanem egy város kerül: a képzeletbeli híd Budapestet és Berlint köti össze. Természetesen sokak kedvence, az egész napos zenei maraton sem maradhat el: 2022-ben a fókuszban Richard Strauss életműve áll.
  A Müpa a Cziffra György-emlékév egyik kiemelt helyszíne: a legendás művész emléke előtt, születésének 100. évfordulóján olyan kivételes alkotók tisztelegnek, mint a zongoravirtuóz Gyenyisz Macujev, valamint a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, amely Eötvös Péter Cziffra Psodia című művének ősbemutatójára készül. Az est szólistája Lukács Miklós és a Cziffra100 programsorozat művészeti vezetője, Balázs János zongoraművész lesz.
  Számtalan műfaj kiválóságai váltják egymást az operától a táncművészeten, világzenén, könnyűzenén és újcirkuszon át az irodalomig, érkezik többek közt Anoushka Shankar, a hússzoros Grammy-díjas Pat Metheny, és visszatér Avishai Cohen és Jacob Collier is. 2021 augusztusától friss arculattal, kültéri színpaddal, JazzTime néven várja a közönséget a Müpa nyárzáró-évadnyitó jazzfesztiválja.
  
  A Müpa 2021/22-es évadának művésze a páratlan tehetségű, nemzetközi színpadokon is brillírozó Baráth Emőke, az évad együttese pedig rendhagyó módon ismét a Győri Balett társulata lesz, hogy a pandémia sújtotta évben elmaradt műveket megmutathassa a nézőknek a legendás balettegyüttes.
  
  Fontos újdonság, hogy idén azoknak sem kell várniuk a jegyvásárlással, akik csak egy-egy előadásra szeretnének belépőt váltani, hiszen a Müpa a 2021/22-es szezonra bérleteket nem kínál, egyesével értékesíti előadásait.
  A nyári programokra a Müpa+ hűségprogram platina szintű tagjainak 2021. június 10-én 14 órától, arany szintű tagjainak június 11-én 14 órától biztosít elővásárlási lehetőséget az intézmény. A nagyközönség és a Müpa+ hűségprogram ezüst és alap szintű tagjai június 14-én, hétfőn 10 órától vásárolhatják meg jegyeiket.
  A 2021/22-es évad előadásaira több lépcsőben zajlik majd a jegyértékesítés, először az új évad idei, azaz 2021. december 31-ig megvalósuló programjaira nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége. Az intézmény 2021. június 22-én 10 órától a Müpa+ hűségprogram platina szintű tagjainak biztosít elővásárlási lehetőséget, június 23-án 10 órától az arany szint, 14 órától pedig az ezüst szint tagjai csatlakozhatnak. A hűségprogram alap szintű tagjai és a nagyközönség számára június 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek elérhetők a jegyek az új évad programjaira.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 fear factory    atreyu    harvester    bognár szilvi    death is not glamorous    kisssonic boom    rómeó vérzik    victor hugo    dead men tell no tales    trio3po    tv manci    necrophobic    harlem gospel choir     csak kép    lagerstein    control human delete    guns n roses    dystopia    bruital orgasme    zaporozsec    shutter island    irepress    ripper    blood for blood    könyvtár  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!