hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2004. október 12. kedd   11:15
nincsen hozzászólás

szerző: András
Sear Bliss – Glory and Perdition lemezbemutató koncert
2004 szeptember 10, Wigwam

  Egy új Sear Bliss album megjelenése mindig eseményszámba megy, ez az együttes ugyanis úgy képes lemezről lemezre ízlésesen megújulni, és tetszetősen friss, izgalmas zenével előállni, hogy közben soha nem fordít hátat műfaji identitásának, és nem adja alább azt a magas nívót sem, amit - ritkaságszámba menően - már a demóján is képviselt. Nem volt ez másképp idén sem, amikor is napvilágot látott a banda Glory and Perdition című vadonatúj albuma ismét remekbeszabott munkát tett le az asztalra a csapat. Mivel pedig az utóbbi időben rendre igen erős teljesítményt nyújtott élőben is a relatíve hosszú ideje állandó aktuális felállás, nagy elvárásokkal tekintettem a lemezbemutató koncert elébe.
  
  Kívánalmaim maradéktalanul teljesültek, sőt, túl is szárnyalta őket a banda: olyan, kerek és eseménydús koncertet adtak, ami a sok elhangzott új dal révén valóban megállta a helyét a friss album premierjeként, egyúttal azonban felölelte az együttes tekintélyes múltjának jónéhány fontos szeletét is, az esemény rangját emelendő pedig néhány kellemes meglepetéssel is szolgált. A legújabb dalok módfelett egészséges arányban mintegy harmadát tették ki a műsornak, olyan nótákkal idézték meg a felvételt, mint a közel death metalosan morzsoló nyitányával a legsúlyosabb pillanatokat elhozó Two Worlds Collide, a Night Journey vagy a lassan hömpölygő Blood Serenade, s már másodikként előkerült a felvétel egyik legizgalmasabb darabja, a Birth of Eternity is. Ennek előadásából nem hiányzott természetesen a Sear Bliss-koncerteket félreismerhetetlen orgánumával mostanában rendre erősítő Csihar Attila sem szereplése, mint mindig, ezúttal is nagyot emelt a koncert hangulatán. A korábbi anyagok közül szinte kizárólag a demóra, a Phantomsra és a Forsaken Symphonyra koncentráltak, mindazonáltal így is elégedett voltam a múltat megidéző dalok repertoárjával. Olyan, koncerteken remekül megdörrenő opuszokat vezettek elő a múltból, mint a Where the Darkness Always Reigned, a Far Above the Trees, a Last Stand vagy a She Will Return, de előkerült a monumentális In the Shadow of Another World is. A hangzással mostanában üdvös módon igen ritkán van problémám a Sear Bliss fellépéseinek alkalmával (nem volt ez így mindig), az élvezetes megszólalás ezúttal is engedte szabadon és a maga teljességében érvényesülni azt a jellegzetes atmoszférát, amit a zenekar kiváló kompozíciói ilyen szerencsés esetekben teremteni képesek.
  
  A fentebb már emlegetett meglepetések java a fináléba koncentrálódott. A ráadásban tőlük igencsak szokatlan módon egy feldolgozással álltak elő, aminek persze megvolt a maga szomorú apropója: a nemrég elhunyt Quorthon emléke előtt tisztelegvén játszották el a Bathory klasszikus Enter the Eternal Fire-jét. Szenvedélyes interpretációjuk méltó volt a legenda nagyságához, mindenki átérezhette ezekben a percekben, hogy bár a Mester nincs többé közöttünk, munkássága örökre halhatatlan marad. Az ezután következő zárás akár a hagyományos is lehetett volna, hiszen a személyes favorit Twilighttal és a közönségkedvenc 1100 Years Agoval fejezték be a bulit, ezúttal azonban ez a két dal a koncerteken megszokottól eltérő előadásban került terítékre, ugyanis vendégként a színpadra érkezett a banda első énekese, Csejtei Zoltán. A két nóta különösen impozáns erőre kapott Andrással közös duettje nyomán, grandiózus módon végezve be a hangulatos estét.
  
  Tízéves pályafutással a háta mögött talán minden korábbinál kiemelkedőbb formában van manapság a Sear Bliss, vétek lett volna elszalasztani ezt a kiváló koncertet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Wigwam

Sear Bliss

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
  
Szólókarrierje újabb különleges mérföldkövét mutatja be május 19-én Anneke van Giersbergen: a Heavy Strings turné keretében többek között Maiden, Sabbath és Guns klasszikusokat ad majd elő félig akusztikus, vonósnégyessel és zongorán kísért hangszerelésben

Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 grammy    beyond fear    before the dawn    niok alapítvány    keep of kalessin    b2b3 trió    santa cruz    sum 41    mitch tucker    converge    throwdown    the halo effect    seth rogen    paganza    nulladik változat    christina aguilera    at the drive-in    ratm    grieved    hammer concerts    fading circles    war-head    aeon    daath    kishúg  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!