hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2020. augusztus 28. péntek   03:53
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
ingyenes gyerekprogramok a Veszprém-Balaton filmpikniken
A Bogyó és Babócát és a Kuflikat is gyártó KEDD stúdió két új sorozatát is megnézheted

  A Veszprém-Balaton Filmpiknik a gyerekek számára is sok újdonságot kínál. Szeptember 4-én 10 órától Balatonfüreden a Balaton moziban az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban. Másnap 11 órától pedig az Oscar-jelölt M. Tóth Géza által vezetett KEDD animációs műhely kétórás – szintén ingyenesen megtekinthető - összeállításában a stúdió hat sorozata mutatkozik be. A már jól ismert kedvencek, Bogyó és Babóca, Detti és Drót és a különös Kuflik mellett a stúdió két vadonatúj szériájának már elkészült epizódjait is ebben a válogatásban láthatják majd először a gyerekek. Naszreddin Hodzsa mulatságos és tanulságos történetei mellett bemutatkozik a Mitch-Match sorozat gyufaszál-főszereplője, aki kalandos útjai során egyszerű használati tárgyként is végtelen lehetőséget kínál a játékra. Szombat délután Balatonfüreden pedig a Fanyűvő Játékpark várja a gyerekeket.
  
  Szeptember 4-én 10 órától Balatonfüreden a Balaton moziban – és szombaton 11-kor Veszprémben a Hangvillában - az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban. Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készítette el Jankovics Marcell a saját János vitéz-adaptációját, melyre bemutatásának évében több mint másfél millióan váltottak jegyet, és máig hivatkozási pontnak számít. Cserhalmi György hangján megszólaló történet hűen követi az eredeti hőskölteményét, képi világában pedig a néphagyomány, a szecesszió és a pop art ötvöződik.
  
  Másnap, szombaton 11.00 órától Balatonfüreden a Balaton moziban KICSIKNEK, NAGYON! címmel a KEDD műhely kétórás mesefilmválogatásával várja a gyerekeket a Veszprém-Balaton Filmpiknik. A KEDD két új sorozatának elkészült epizódjait ebben a válogatásban láthatják először a gyerekek. A Mitch-Match gyufaszál szereplője minden epizódban útnak indul, és sok-sok különös kaland végén tér vissza a dobozba. Egyetlen szál gyufa, amely ezúttal futball, karate és bűvészet témában kínál végtelen lehetőséget a játékra és a fantázia szabadon engedésére.
  
  A stúdió másik új sorozata a Naszreddin Hodzsa is a Filmpikniken mutatkozik be először. A Kúnos Ignác turkológus gyűjtése alapján készült sorozat közvetlen, szórakoztató, és tanulságos, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott. A Filmpikniken a sorozat első négy epizódját nézhetik meg a gyerekek.
  
  Az ingyenesen megtekinthető összeállításában felbukkannak régi kedvencek is: Bogyó és Babóca történetei a legkisebbeket szólítják meg. Bartos Erika szeretnivaló karakterei - a katicalány és a csigafiú történeteiből öt vidám epizódot vetítenek a kisebbeknek, míg a Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült Kuflik négy epizódja a kicsit nagyobbakat kalauzolja az Elhagyatott rétre. Remek kalandokkal várja a gyerekeket Detti és Drót: Detti képes megállítani az időt, kutyája pedig emberi nyelven beszélni. Borbolya, a kedves boszorkány pedig mindig kisegíti a kis barátokat egy-egy nem várt ötlettel. Probléma nem marad megoldatlanul a Filmpikniken látható három részben sem.
  
  Régi gyerekdalokat, mondókákat öltöztetett modern köntösbe a Dúdoló című sorozat, melyből szintén lepereg majd néhány epizód. A mindenki által ismerősen csengő dalokat a letisztult látványnak és ismétlődő verszakoknak köszönhetően játszva sajátíthatja el a legkisebb korosztály.
  
  A filmek adta élményeket szombat 13-19 óra között “le is mozoghatják” a gyerekek Balatonfüreden a Vaszary Kertben, ahol a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében a Fanyűvő Játékparkban a magyar mesék és a Balaton világa ihlette ügyességi és fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyobbak egyaránt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paul di’anno    the descendants    road    -szeged    blu-ray    radio panic    julia roberts    m. night shyamalan    complette failure    timberlake    prosectura    leonardo dicaprio    milarepa    gentleman    dragon hunters    admiral’s arms    halestorm    dark wave    rock beach    christopher nolan    tóth vera    axe to fall    eyehategod    black procession    kiss erzsi  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!