hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2020. július 15. szerda   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Másfél hónap múlva jön a Veszprém-Balaton filmpiknik


  Szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség. Immár nyilvános, hogy mely vízparti és városi helyszíneken zajlik majd az esemény: Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát.
  
  Az ingyenes eseményre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson. A Veszprém-Balaton Filmpiknik kínálatát zenei és gasztroprogramok, valamint szakmai programok és közönségtalálkozók színesítik majd. 
  
  A Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait és hazai filmklasszikusokat vetítenek ingyenesen a Veszprém-Balaton Filmpikniken szeptember 3. és 5. között. Immár nyilvános, hogy Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon óriás kivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát.
  Miközben az ingyenes veszprémi és balatoni esemény kínálatát zenei és gasztroprogramok, valamint közönségtalálkozók is színesítik,  a szervezők fontosnak tartják, hogy találkozóhelyet biztosítsanak a szakmának, tovább erősítve a mozgóképművészet szerepét Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.
  
  Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg. A Veszprém-Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen. „A filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést” - mondták Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a Filmpiknik művészeti igazgatója.
  
  A Veszprém-Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv-Bor-Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasótalálkozók, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek.
  A Veszprém-Balaton Filmpiknikre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi helyszínekkel szeretnének kellőképpen izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson, éppen ezért a vetítések ingyenesek lesznek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 loreena mckennitt    takács eszter    lemmy    saint germain    bárka színház    punnany massif    trabant    hammer of gods    ingested    off with their heads    bloc party    drünken bastards    gallagher    dance or die    war of ages    j. j. abrams     christoph waltz    robert downey jr.    fonó    within temptation    jessie j    ministry    the elijah    deadly apples    live evil  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!