hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
hírek   2020. július 13. hétfő   08:19
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Divided: dalpremier a Soilwork-ös Björn ´Speed´ Striddel


  A Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendégszereplésével készült el a Divided Meteorite című legújabb dala és videoklipje. A Behind Your Neon Eyes, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként, teljes booklet-tel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn “Speed” Strid mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.
  
  
  Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:
  “A Meteorite volt a dal, ami átszakította a kreatív gátat, amikor tavasszal oda kerültünk, hogy megvan a lemezleadás kitűzött időpontja, de a fél lemezt még meg kellene írni. Szerettünk volna egy olyan azonnal ható, megadallamos slágertémát, amit a 80-as évek nagyágyúitól láthattunk a Headbanger’s Ballban 1989 körül az MTV-n, de mai megszólalással, retro-mégis-modern módon. Nagyjából 3 nap alatt állt össze az első szerkezetkész verzió, amiben rengeteg hatás köszön vissza olyan dallamos metalzenékből, mint a 80-as évek második felének KISS lemezei, a Danger Danger vagy a Ratt bizonyos dolgai, de igyekeztünk AOR és pop/rock hatásokat is kidomborítani a dallamívekben és a hangszerelésben.
  A gitárok karakteresek ugyan, de visszafogottan simulnak bele az összképbe a refrénekben, a verzékben viszont az övéké a főszerep az énektémák mellett. Ahogy elkészült az első énekes demo, tudtuk, hogy ehhez a dalhoz valahogy össze kell hozzuk, hogy Björn ‘Speed’ Strid valamilyen formában felbukkanjon benne, mert van egy jó adag áthallás a The Night Flight Orchestra bizonyos dalaival, és rögtön belehallottuk Speed onnan ismert Journey/Foreigner ízű frazírjait.
  Bár nagyon lesújtó, ami az év első felében a járvány miatt történt zenei fronton (is), nekünk lehetőséget adott arra, hogy a törölt turnék miatt beférjen Björn naptárába ez a vendégszereplés. A Soilwork és a The Night Flight Orchestra torka nagyon lelkesen és végtelenül profin állt a közös munkához, a végeredmény pedig magáért beszél. A dalra egy abszolút feelgood videóklipet is forgattunk Lerch Péter irányításával, ami az eddigi leghangulatosabb videónk lett, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!”

  
  
  Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - A futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A Behind Your Neon Eyes garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A lemezhez korábban már két szöveges videót is készítettek, hallgasd meg a [futurenation] és a Roll Out! dalokat a zenekar YouTube csatornáján!
  
  
  
  A Divided 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a ‘80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.
  
  Debütáló nagylemezük, a Modulus 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót. A most megjelent Behind Your Neon Eyes lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások.
  
  Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel.
  
  Divided: Behind Your Neon Eyes
  01. Descent
  02. Roll Out
  03. Don´t Turn Away
  04. [futurenation]
  05. Meteorite (feat. Björn “Speed” Strid - Soilwork / The Night Flight Orchestra)
  06. Follow You
  07. Space Samurai
  08. The Last Starfighter
  09. Teknoskeptic
  10. Beam Me Up
  11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz - Pyogenesis)
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hupikék törpikék    expire    ingyen    over help    manegarm    beri ary    the heartless aisha    depresszió    a végső állomás    make do and mend    scarify    steve carrell    kretens    frank blackfire    dave grohl    org4org    jag panzer    vicky sunday    asking alexandria    sing sing    koós réka    galla miklós    nina hagen    korog    diane krüger  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!