hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
hírek   2020. június 25. csütörtök   08:05
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Meteora: Linkin Park feldolgozáshoz készült videoklip


  Szimfonikus metal verzió készült a Linkin Park klasszikus dalából, a Numb a Meteora zenekar márciusban megjelent, Tragedy Of Delusion lemezén hallható bónuszként, itt rendesen saját képükre formálták a közönségkedvenc dalt. Mivel a járvány miatt hozott intézkedések a zenekar tagjait is otthonmaradásra kényszerítették, a videoklipet is ott forgatták le hozzá.
  
  
  A dal -és névválasztásról a zenekar közlékeny basszusgitáros-énekese, Fülöp Máté osztotta meg gondolatait alább:
  “Az, hogy márciusban a Nail Records gondozásában megjelent a második nagylemezünk, - a Tragedy of Delusion - egy sor nem várt fejleményt hozott a banda életében. Többek között azt, hogy egyre gyakrabban van szerencsénk interjút adni, írásos vagy éppen videó formájában. Ez szerintem egy fantasztikus lehetőség, mert a Meteora számaiban gyakran igyekszünk elrejteni valami mondanivalót, mögöttes tartalmat, és így tudunk némi segítséget, vagy magyarázatot adni egy-egy lehetséges megfejtéshez. Én rettentően élvezem.
  
  Amikor azt kérdezik tőlünk, hogy „honnan a név?”, olyankor általában unokatestvérem, Király Atilla (billentyűs, zeneszerző) szokott válaszolni. Ez amolyan egyezség közöttünk, amit erre az egy kérdésre hoztunk létre. Ha engem kérdeznétek, én biztos megpróbálnám elviccelni valami butasággal. Például megpróbálnám körbeforgatni a fejem a testemen, mint ahogy a Bëlga együttes „Mit parodizálsz?” című klipjében történik, ugyan ezen újságírói kérdésre.
  
  Ati ellenben általában el tudja mondani a valódi szándékot. Az együttes neve a görögországi Meteora kolostorok alapján született, amelyekre úgy tekintünk, mint egy misztikus, elérhetetlen helyre, ahol az ember elvonulhat, távol kerülhet a világ hétköznapi gondjaitól. Akárcsak a zenére, amely műfajtól függetlenül sok embernek jelentheti - és jelenti - ugyanezt.
  
  Az együttes neve kapcsán azonban gyakran előkerül, hogy megegyezik a Linkin Park második nagylemezének címével, ami szerintem egy fantasztikusan jó album. Ilyenkor - némi somolygással és mosolygással - szoktuk bevallani, hogy 2010 tájékán, amikor Atival a bandát alapítottuk, éppen elkerült minket ez az album. Igazság szerint a Linkin Park úgy általában elkerült minket akkoriban, bár én azóta nagy rajongójuk lettem - oly annyira, hogy amikor pár éve elütött egy autó pont a With You című számukat hallgattam.
  
  Amikor felmerült, hogy az új albumra szeretnénk felrakni egy feldolgozás számot, akkor szinte kézenfekvő megoldás volt, hogy ez egy Linkin Park szám legyen, méghozzá a Meteora albumról. Igazság szerint egy évek óta húzódó dilemmánk oldódott meg, amikor ez az evidens dolog végre eszünkbe jutott. Ez előtt ugyanis számos előadó és dal felmerült. A Meteora albumon már nem volt nehéz kiválasztanunk a Numb című számot. Ugyan kamaszkorom meghatározó emléke, ahogy Joe Hahn a Military Police-os karszalagjában rátámaszkodik a DJ pultra és belenéz a kamerába, de felőlem bármelyik szám lehetett volna a lemezről.
  
  A szám alapvető felépítését megtartottuk, de azért sikerült kicsit kibővítenünk és megfűszereznünk amolyan meteorás ízzel - és most magunkra gondolok. :) Így került bele háromfajta ének, rafinált dob ritmika és nagyzenekari hátterek, amik az egész új albumra jellemzőek.
  
  Az új albumot amúgy április - május tájékán szerettük volna színpadon is bemutatni, egy miniatűr hazai turné keretében. Mindössze pár vidéki várost és Budapestet érintettük volna, de ez sajnos a Covid-19 miatt meghiúsult. Mindenki karanténba vonult és két-három hónapig nem is láttuk egymást. Próbáltuk fenntartani a munkát, aktívak maradni a zenekar körül. És ennek az eredménye, hogy a Numb feldolgozásunkhoz egy videót készítettünk.
  
  A kényszerű karantén, a természetesen felmerülő nehézségéken túl, szerintem számos lehetőségre rámutatott a társadalom előtt. Ilyen lehet például, hogy hazánkban is elkezdhet megjelenni a home office munka kultúra, ami eddig nem volt nagyon elterjedt. A zenekari életben, a szárnyukat bontogató bandák szintjén, az újítást a karantén videók megjelenése hozta. Számos kevésbé ismert együttes otthoni videóit néztem meg az elmúlt időszakban és a legtöbb kellemes, mosolyogtató élményt jelentett. Ezért is gondoltuk, hogy megpróbálunk beállni a sorba.
  Jelenleg ugyanis - lehetőségek ide vagy oda – az emberiségnek nagy nehézségeket kellett, és kell átvészelnie. Talán kicsit kevesebb alkalom adódott a mosolygásra mostanában. Ha ezen tudunk változtatni a Numb feldolgozásunk videójával, akkor már nem hiába dolgoztunk vele!”
  
  Meteora: Tragedy Of Delusion
  01. Common Enemy
  02. Memento Mori
  03. My Reality
  04. Stay Among Us
  05. Die, Live, Forgive - My Reality, Pt. II
  06. Tag the Truth
  07. Black Rose
  08. When Angels Fall
  09. Tragedy of Delusion
  10. Beautiful Oblivion - My Reality, Pt. III
  11. Numb (Linkin Park cover) (Bonus Track)
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gackt    natasha shneider    dew scented    soulmirror    kaptár    we came as romans    w.a.s.p.    carbovaris    szemtől szembe    steve zahn    onerepublic    dub fx    the legend of the guardians    general surgery    lancer    hollywoodoo    bermuda rock band    balaton    firkin    nagy jános trio    blur    jeremy renner    korpiklaani    the social network    la casa fantom  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!