hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. május 18. hétfő   16:25
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
MARGÓ Irodalmi Fesztivál- 2020. JÚNIUS 3-7.
Bereményi, Erdős, Nádasdy, Spiró és Tompa is fellép az online Margó Irodalmi Fesztiválon

  A Margó Irodalmi Fesztivál a járványhelyzetre való tekintettel 2020. június 3-7. között online valósítja meg a kilenc év alatt megkerülhetetlenné vált irodalmi ünnepet, ami idén ötven programmal jelentkezik. Az elmúlt hetekben a szervezők újragondolták a lehetőségeket, és a főtámogató Bookline-nal, valamint a szerzőkkel és a kiadókkal együttműködésben valósítják meg az eseményt, mert fontosnak tartják megmutatni, hogy az olvasással nemcsak élményt kapunk, hanem világlátást is, ezért a kultúrának kiemelten fontos szerepe van a jelenlegi helyzetben.
  
  A rendkívüli helyzetben a júniusi Margót online valósítjuk meg. Sokféle szempontot kellett mérlegelni, de az elmúlt évtizedek olvasással töltött idejéből egy dolgot megtanultunk: az irodalom minden szélsőséges élethelyzetben segít jobban megérteni magunkat és a társadalmunkat, és erre most nagy szükségünk van - mondta Valuska László a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója. A programtáblát május közepén teszik közzé a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon. A rendezvényre egyedi tartalmi megoldásokkal készülnek.
  
  A Margón új kötetét mutatja be Erdős Virág, Fiala Borcsa, Krusovszky Dénes, a friss Aegon Irodalmi Díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva és Tompa Andrea, valamint találkozhatnak a nézők az idei Libri irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is. A fesztivál második napján, június 4-én Trianon 100. évfordulójára emlékeznek: többek között beszélgetnek Ablonczy Balázs történésszel, bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát.
  
  “A Bookline lassan tíz éve arra kötött szövetséget a Margóval, hogy minél több olvasó számára eljuttassa a kortárs magyar irodalom és az olvasás élményét. A mi felelősségünk, hogy minden egyes olvasó hozzájuthasson kedvenc szerzői könyveihez. Soha nem volt relevánsabb és szívbemarkolóbb az alábbi Bookline üzenet: „ha olvasol, akkor is elutazhatsz, amikor maradnod kell” - emelte ki Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing és kommunikációs igazgatója.
  A Margón a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is rendhagyó, online platformra tervezett előadással, beszélgetéssel vagy tárlatvezetéssel jelentkezik.
  2011 óta rendezik meg a szervezők a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt. A fesztivál folyamatosan fejlődött és változott, a sokhelyszínes programsorozatból az elmúlt évek alatt tízezreket megmozgató könyves nagyrendezvénnyé nőtte ki magát, ami 2016 óta őszi könyvvásárral kiegészülve a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál partnerségében ősszel is megvalósul. A szervezők évi két eseménnyel várják a könyvújdonságok és szerzőik iránt érdeklődő közönséget.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beatkoho    fesztiváljegy    tankard    turbovirrasztók    bathory    agregator    x ambassadors    volbeat    iron maiden    billy lunn    kellan lutz    worning    finntroll    beszámolót erről    lóci játszik    dvd film    the inspector cluzo    the devils blood    marigold hotel    in flames    meshuggah    rupert grint    kate winslet    wintersun    vanderbuyst  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!