hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. március 19. csütörtök   04:38
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Müpa Bérletek 2020/21


  A jól megválasztott bérlet egy egész évadon át felejthetetlen élményekkel gazdagít. A Müpa a 2020/21-es évadban 14 különleges összeállítással segít megtalálni a tökéleteset: ezúttal is neves karmesterek, világklasszis szólisták és kiemelkedő együttesek érkeznek hozzánk.
  
  A Zenekari páholyban a heroikus karakterű műveké lesz a főszerep, mások mellett a római Santa Cecilia Akadémia Zenekarát és a Philharmonia Orchestrát hallhatjuk – Sir Antonio Pappano, illetve Esa-Pekka Salonen vezényletével. Szólisták és zenekarok bérletünkben az évad művésze, Várdai István a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, Miah Persson szoprán és Håkan Hardenberger trombitaművész pedig az Amsterdam Sinfoniettával lép színpadra. A Hang-szálak bérletben többek közt korunk egyik legkiválóbb mezzója, Elīna Garanča és a nagyszerű bariton, Ludovic Tézier varázsolja el a közönséget, a Zenés színpad pedig Schumann egyetlen operáját, a szinte soha nem hallható Genovévát is feleleveníti.
  
  Az év legmeghittebb időszakait ezúttal is az Ünnepek és oratóriumok koncertjei teszik teljessé, a Kamarakincsek estjein olyan jelentős művészek várnak ránk, mint Víkingur Ólafsson vagy Baráti Kristóf és Várjon Dénes, a Régizene Fesztivál pedig ezúttal is a historikus zene legjavát nyújtja. A Wagner bérlet a Ring-tetralógia magával ragadó élményét a megújult szereposztásban látható-hallható Lohengrinnel egészíti ki, a Seniorok évadában pedig ismét igazi csemegék kaptak helyet. Újra elmerülhetünk a Felfedezések és a Rising Stars ifjú tehetségeinek sokszínű világában, az Orgona bérlet a megszokottnál is izgalmasabb produkciókat kínál, Operamatiné és Érzelmek iskolája sorozataink pedig a 10-14 éveseket vezetik be az opera, illetve a klasszikus zene varázslatos világába.
  
  A bérletek az előadások jegyáraihoz képest átlagosan 20% kedvezményt tartalmaznak.
  
  Zenekari páholy bérlet
  
  A római Santa Cecilia Akadémia Zenekara
  Philharmonia Orchestra
  Mahler Chamber Orchestra
  Bécsi Filharmonikusok
  
  A gazdag hangzás és a heroikus karakterű művek kedvelőinek jó szívvel ajánljuk ezt a bérletet, hiszen sokszínű programja Beethoventől Schumannon át Sibeliusig terjed. A nemzetközi mezőny legkiválóbb karmesterei – Pappano, Salonen, Gatti és Harding – világhírű zenekarok élén nyűgözik le a hallgatóságot, és színpadra lép az utóbbi évek egyik legnagyobb zongoraművész-felfedezettje, Jan Lisiecki is.
  
  Szólisták és zenekarok bérlet
  
  Rácz Ödön és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
  Amsterdam Sinfonietta
  Orchestre Philharmonique du Luxembourg
  Várdai István és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
  
  Az új évadban is válogatott virtuóz szólisták és nagy múltú együttesek kápráztatják el látogatóinkat. Színpadra lép a világ egyik legjobb nagybőgőseként számontartott Rácz Ödön, Várdai István pedig Az évad művészeként zenél a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Miah Persson szoprán és Håkan Hardenberger trombitaművész az Amsterdam Sinfoniettával, Seong-Jin Cho zongoraművész az Orchestre Philharmonique du Luxembourg társaságában csillogtatja meg tudását.
  
  Hang-szálak bérlet
  
  Haydn: Tóbiás visszatérése
  Beethoven: Missa solemnis
  Ludovic Tézier és vendégei áriakoncertje
  Bizet: Carmen – koncertszerű előadás
  
  Az emberi hang csodákra képes: ezt bizonyítja a bérlet négy várva várt koncertje is, amelyeken a vokális zene kiemelkedő előadói működnek közre. Beethoven-nagymise, ritkán hallható Haydn-oratórium, híres operaáriák és Bizet Carmenje: érdemes minél hamarabb lecsapni a bérletekre!
  Extra ajánlat: személyes vásárlás során vagy az interneten megvásárolt bérletek jegypénztárban történő átvételekor – a készlet erejéig – Michael Volle dalestjére 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a jegyek.
  
  Zenés színpad bérlet
  
  Schumann: Genovéva – félig szcenírozott előadás
  Rossini: Tankréd – koncertszerű előadás
  Verdi: A lombardok – koncertszerű előadás
  Wagner: Lohengrin
  
  Valami különlegesre vágyik? Zenés színpad bérletünk az új évadban három igazi kuriózumot is tartogat. Schumann egyetlen operáját a Helsinki Baroque Orchestra hozza el, Rossini Tankrédjának címszerepében Maria Barakova lép színpadra, Verdi A lombardok című művét és Wagner népszerű Lohengrinjét (2021. június 22.) pedig nemzetközi sztárszereposztásban élvezhetjük – utóbbit olyan világklasszisokkal, mint Annette Dasch, Evelyn Herlitzius vagy Albert Pesendorfer.
  
  Ünnepek és oratóriumok bérlet
  
  Berlioz: Requiem
  Adventi koncert
  Hannoveri Fiúkórus és a London Brass
  Haydn: A teremtés
  
  Az őszi és téli ünnepeket évszázadok óta a muzsika teszi teljessé. Felcsendül többek közt Berlioz Requiemje, amelyet szinte soha nem hallhatunk élőben, az adventet a Wrocław Baroque Orchestra, a Purcell Kórus és az Angelica Leánykar, majd a Hannoveri Fiúkórus és a London Brass különleges koncertje varázsolja meghittebbé. Újévkor Fischer Ádám a Danish Chamber Orchestra élén vezényli Haydn A teremtés című monumentális oratóriumát.
  
  Kamarakincsek bérlet
  
  Frankl Péter 85
  Várdai István és Víkingur Ólafsson
  Baráti Kristóf és Várjon Dénes
  Trumpetissimo – Trombitagála
  
  A kamarazene a találkozások műfaja: meglepetésekre és a régi ismeretségek harmóniájára egyaránt számíthatunk az új évadban. A 85 évesen is örökifjú Frankl Péter mellett Várdai Istvánnal és az Izland Glenn Gouldjaként emlegetett Víkingur Ólafssonnal is találkozhatunk, Baráti Kristóf és Várjon Dénes kettősversenyt játszik, világhírű magyar trombitásainkat pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséri majd egy rendkívülinek ígérkező gálaesten.
  
  Régizene bérlet
  
  Várdai István és vendégei
  Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei – magyarországi bemutató
  Jakub Józef Orliński és az il pomo d’oro
  
  A historikus zene rajongóinak jövőre is igazi tavaszi ünnepben lehet részük. Várdai István Vashegyi György és együttesei, valamint a világsztár kontratenor, Jakub Józef Orliński az il pomo d’oro társaságában válogat a barokk vokális zene gyöngyszemeiből.
  Extra ajánlat: személyes vásárlás során vagy az interneten megvásárolt bérletek jegypénztárban történő átvételekor – a készlet erejéig – A reneszánsz Katalóniában című előadásra 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a jegyek.
  
  Wagner bérlet
  
  A Rajna kincse
  A walkür
  Siegfried
  Az istenek alkonya
  
  Wagner zenéjének szerelmesei újra elmerülhetnek az operairodalom egyik kiemelkedő alkotásában, A nibelung gyűrűjében! Az egyéni színekről és ízekről a hazai, valamint a nemzetközi Wagner-operajátszás legnagyobb csillagai gondoskodnak jövőre is. Az eseménysorozat művészeti vezetője Fischer Ádám.
  Extra ajánlat: személyes vásárlás során vagy az interneten megvásárolt bérletek jegypénztárban történő átvételekor – a készlet erejéig – Lohengrin június 15-i előadására 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg a jegyek.
  
  Rising Stars bérlet
  
  Vanessa Porter – ütőhangszerek
  Aris Vonósnégyes
  James Newby – bariton
  Jess Gillam – szaxofon
  Cristina Gómez Godoy – oboa
  Diana Tishchenko – hegedű
  
  A jövő csillagait megismerni mindig izgalmas, és az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal művészeket bemutató sorozata a következő évadban is a legígéretesebb tehetségek közül válogat. Ismerje meg az elsők közt azokat az ifjú muzsikusokat, akiknek előadásaira néhány éven belül jó eséllyel elkapkodják majd a jegyeket!
  
  Felfedezések bérlet
  
  Miskolci Szimfonikus Zenekar
  Kodály Filharmonikusok Debrecen
  Szegedi Szimfonikus Zenekar
  Győri Filharmonikus Zenekar
  
  Új élményekre nyitott látogatóink itt megtalálják, amit keresnek: ebben a bérletünkben fiatal hazai és külföldi tehetségek, ritkán játszott darabok és felfedezésre váró zeneszerzők kerülnek reflektorfénybe. Brahms, Dvořák, Rachmaninov, Bartók és Sosztakovics versenyművei mellett Weber egyik korai alkotását és a nagybőgősként indult világhírű orosz származású amerikai karmester, Serge Koussevitzky fisz-moll nagybőgőversenyét is hallhatjuk.
  
  Orgona bérlet
  
  Bach – Duruflé – Szathmáry
  Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch
  Szilágyi Gyula és a Tenebrae Kórus
  Olivier Latry és a phil Blech Wien
  Orgona-sztorik IX.
  
  A hangszerek királynője a következő évadban is páratlan koncertélményt ígér! Szathmáry Zsigmond műsorában orgona és hegedű társul, Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch az orgona és zongora hangzását vegyíti, Szilágyi Gyula karácsonyi koncertjén a Tenebrae Kórus is fellép, Olivier Latry a phil Blech Wien társaságában érkezik, és folytatódik Fassang László és Mácsai Pál közös estjeinek sorozata.
  
  Matinékoncertek: Operamatiné bérlet
  
  Ruszalka, a vízitündér
  Bruschino úr, avagy a jégkorszaki szakik
  Rossini: Hamupipőke
  Humperdinck: Jancsi és Juliska
  
  Az opera varázslatos világát már 10-14 éves korban érdemes elkezdeni felfedezni. Bérletünk fontos zeneműveken keresztül kínál kapcsolódási pontokat a műfajhoz és általában a klasszikus zenéhez. Az előadások első fele játékos és interaktív beavatás a cselekménybe, a szereplők motivációiba és az adott műre jellemző zenei megoldásokba, a folytatásban pedig a zenéé a főszerep. Izgalmas, lebilincselő élmény – mert az opera szeretete nem korosztályfüggő!
  
  Matinékoncertek: Érzelmek iskolája
  
  Alapérzelmek a zenében – Harag
  Alapérzelmek a zenében – Félelem és meglepetés
  Alapérzelmek a zenében – Öröm
  Alapérzelmek a zenében – Szomorúság
  
  Félelem, meglepetés, öröm, harag, szomorúság – a Müpa először nyitja meg a fiataloknak az Érzelmek iskoláját, ahol azt vizsgáljuk, hogy a különböző alapérzelmek milyen változatokban jelennek meg a klasszikus zene nagyjainál. A zenekari és hangszeres darabok mellett dalok is felhangzanak, a műsorvezető-moderátor, illetve a közreműködő zenészek pedig azt is elárulják, milyen eszközöket használt egy-egy komponista az érzelmek kiváltására.
  
  Seniorok évada bérlet
  
  Bach – Duruflé – Szathmáry
  Berlioz: Requiem
  Rossini: Tankréd – koncertszerű előadás
  Szegedi Szimfonikus Zenekar
  
  Több bérletből egy bérlet változatos műfaji kínálattal az idősebb korosztály számára. Orgonamuzsika, oratórium, opera és a zenekarral kísért szólóhangszerek virtuozitása: négy különböző zenei világú, de egyformán kiemelkedő esemény a seniorok örömére.
  A bérlet korlátozott számban vásárolható, kizárólag személyesen a Müpa jegypénztáraiban, nyugdíjas-igazolvány felmutatása mellett.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kistehén    arcok az efottrol    a wilhelm scream    the iron maidens    implode    ex deo    grave maker    airbourne    az adósság    casey affleck    friendly fires    bakay marci    erik sumo band    boston manor    my chemical romance    tribute    glen matlock    paul gilbert    lacuna coil    carach angren    franz ferdinand    kopaszkutya    tintin kalandjai    scarred by beauty    szenteleki gábor  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!