hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2020. március 9. hétfő   18:17
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
A koronavírus fellendítette az ingatlanpiacot


  Az elmúlt hetekben a szakértők előzetes várakozásával ellentétben fellendült az ingatlanpiac. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a jelenségre az lehet a magyarázat, hogy a médiában megjelenő hírek szerint a koronavírus terjedése miatti befektetői aggodalom rányomja bélyegét a tőzsdékre is, így az emberek biztonságosabbnak látják most ingatlanba fektetni a pénzüket. Mint mondta, az árak tekintetében egyelőre nem érzékelhető jelentős elmozdulás, de ha esetlegesen járvány törne ki Magyarországon, az hatással lenne a piacra.
  
  Január elején érezhetően csökkentek az árak, de februártól már arra számítottak az ingatlanosok, hogy a reálbérek alakulásával szinkronba kerül a piac, kiugró emelkedést vagy visszaesést az árak és a kereslet tekintetében sem vártak. Ezzel szemben az utóbbi hetek tapasztalatai alapján nagyot erősödött az ingatlanpiac, amiben hatalmas szerepet játszhat az Európában is egyre több fertőzést okozó koronavírus.
  
  Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa a fejleményekre reagálva arról beszélt, mivel más gazdasági tényezővel nem indokolható a piac fellendülése, szinte biztosan a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása indikálta az aktivitás növekedését.
  
  „Az utóbbi két-három hétben az előrejelzésekkel szemben megnőtt a kereslet az ingatlanpiacon, és ez a változás már számszerűen is érzékelhetővé vált. Ez azzal magyarázható, hogy a koronavírus európai és magyarországi megjelenésével az emberek bizonytalanok a tőzsdei hangulat miatt, és a megtakarításukat inkább ingatlanba fektetik, mert ezt tartják megbízhatóbbnak a jelenleg kialakult helyzetben” – fogalmazott a szakértő.
  
  A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa azt is hozzátette, hogy bár pánikhangulat még nincs a beruházók körében, de aggódnak amiatt, hogy ha városokat kellene lezárni, településrészeket kellene karanténba helyezni, akkor megakadhatnának a folyamatban lévő építkezések.
  
  „A koronavírus fizikai akadályokat itthon egyelőre még nem állított a beruházók elé, de járvány kitörése esetén komoly problémákat szülne az ingatlanpiacon, nemcsak az alapanyagok beszerzésében, de a konkrét kivitelezési munkálatokban is. Ha karantént rendelnének el egy városban, akkor értelemszerűen a helyi építkezések is leállnának, és úgy képtelenség lenne tartani a határidőket. Szerencsére ez a veszély jelen pillanatban nem áll fent Magyarországon, de a piaci szereplők minden eshetőségre felkészülnek” – tette hozzá.
  
  Gadanecz Zoltán arról is beszélt, a koronavírus mostanáig nem mozgatta meg az ingatlanárakat, de ha a betegség terjedését nem sikerül megállítani és hónapok múlva is veszélyt jelent a lakosságra, akkor annak érzékelhető gazdasági hatásai lesznek.
  
  „Korábban többször is hangsúlyoztam, hogy a magyar gazdaságot csak egy külső tényező tudja majd hanyatlásnak indítani. Nem tudtuk mi lesz az, arra pláne nem gondolt senki, hogy egy vírus okozza majd mindezt. Most még megbecsülhetetlen, hogy konkrétan milyen károkkal járhat, de az már biztos, hogy a világgazdasági növekedést megakasztja” – zárta szavait.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 limbless    insane    amorphis    ahab    billy bob thornton    circle of witches    saint deamon    sear bliss    whitechapel    bikelinefest    robb flynn    hegyalja    alexisonfire    om    steam engine    talking heads    képzelt város    will ferrell    chapelier fou    sonisphere    nightquest    elyose    pretty maids    hailee steinfeld    man overboard  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!