hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2020. február 28. péntek   09:42
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás koncertje a Zeneakadémia Nagytermében


  Március 2-án az MVM Koncertek keretein belül Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás koncertje kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében. A hangversenyen többségében ritkán hallott művek kerülnek előadásra egészen különleges zenei párosításokban.
  Rögtön a koncert elején Debussy műveket hallhatnak hegedű és hárfa átiratokban. Ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel. A két „hangszer”, a több mint 5000 éves múltra visszatekintő hárfa és az emberiséggel egyidős énekhang nem mindennapi találkozása különleges élményt ígér a hangversenyre ellátogató közönségnek. Kihagyhatatlan kuriózumnak ígérkezik a koncert minden komolyzenét kedvelő számára!
  
  Az MVM Koncertek másnap, március 3-án folytatódik a Bartók Emlékházban, a friss Junior Prima Díjas Csőke Flóra gordonkaestjével, majd március 11-én Alekszej Vologyin zongoraestjére kerül sor a Müpában.
  
  A koncertet követően Vigh Andrea vidéki városokban ad további hangversenyeket: március 5-én Kaposváron szólóesten, március 27-én Komáromban Kertesi Ingrid operaénekesnővel hallhatja a közönség. Májusban a Zeneakadémia Nagytermében a MÁV szimfonikusokkal Medveczky Ádám dirigálása mellett Balassa Sándor hárfaversenyét adja elő. Ősszel a Gödöllői Hárfafesztiválon szólókoncertet ad, majd decemberben a Nemzeti Filharmonikusokkal Hamar Zsolt dirigálásával Járdányi Pál hárfaversenyét játssza, majd az év zárásaként Balázs Jánossal és az Anima Musicae Kamarazenekarral Karácsonyi Hangversenyt ad szintén a Zeneakadémia Nagytermében. Vigh Andrea hárfakoncertjei igazi kuriózumnak ígérkeznek minden komolyzenét kedvelő koncertlátogató számára!
  
  Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy awww.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.
  
  2020. március 2. (hétfő), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
  
  Rost Andrea (szoprán), Vigh Andrea (hárfa) és Kelemen Barnabás (hegedű)
  
  Debussy: Reverie, L. 68, Menuet (Petite Suite), Clair de lune (Holdfény),
  Saint-Saëns: Fantázia szóló hárfára, op. 95, Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124
  *** Händel: Lascia ch’io pianga, Ombra mai fu,
  Fauré: En Prière, Adieu, Fauré: Impromptu, op. 86,
  Ravel: Öt népszerű görög dallam
  
  Vigh Andrea további hangversenyei:
  
  2020. március 5. Kaposvár – Vigh Andrea hárfaestje
  
  2020. március 27. Komárom – Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének-hárfaestje
  
  2020. május 28. Zeneakadémia Nagyterem: Balassa Sándor hárfaversenye a MÁV Szimfonikusokkal Medveczky Ádám vezényletével
  
  2020. október 3. Gödöllői Királyi Kastély – szóló hárfakoncert
  
  2020. december 3. Zeneakadémia Nagyterem: Járdányi Pál hárfaversenye a Nemzeti Filharmonikusokkal és Hamar Zsolttal
  
  2020. december 20. Zeneakadémia Nagyterem:
  Vigh Andrea és Balázs János estje az Anima Musicae Kamarazenekarral
  
  Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013-tól a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Solti György által vezetett európai turnén, a Bartók-évforduló alkalmából rendezett hangversenyeken (New York – Carnegie Hall). Egyik alapítótagja az 1993-ban alakult Forrás Kamarazenei Műhelynek. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt, 2003-ban zenekari szólóestje volt szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Nemzeti Filharmonikusok kíséretével. Játszott a Zeneakadémián megrendezett Szilveszteri és Újévi Koncerteken az Amadinda Ütőegyüttessel, koncertet adott David Grimal hegedűművésszel és a szintén világhírű Adorján András fuvolaművésszel. Rendszeresen koncertezett Tokody Ilonával, Gulyás Dénessel, Szabadi Vilmossal és Drahos Bélával. 2005-ben a Téli Ünnepi Esteken Marton Évával is felléphetett. Számos rádió- és TV-felvétel örökítette meg játékát, közte hárfabemutató és több portréfilm is. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Mozart fuvola-hárfaversenyéből Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Japánban, Szapporóban, a Kitara Hallban szóló hárfakoncertet tartott, 2016-ban ugyanitt Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban 3 koncertből álló sorozatán „Remekművek 3 tételben” címmel a Zeneakadémia Nagytermében Mozart-, Debussy-, Ravel- és Saint Saёns-műveket játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kelemen Kvartett közreműködésével. 2018 októberében Fekete Gyula Hárfaversenyét mutatta be a Budapesti Vonósokkal, novemberben Ránki Dezsővel és Klukon Edittel adott hangversenyt Debussy halálának 100. évfordulóján, majd Balázs Jánossal játszott a Karácsonyi Hangversenyen a Zeneakadémia Nagytermében. 2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével adott koncertet, majd májusban Rost Andreával és Balázs Jánossal léptek fel közös esten a Zeneakadémia Nagytermében. A Karácsonyi Koncerten december 21-én 2 alkalommal is teltház előtt játszott Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
Gyermelyi Művésztelep 30. (1994 - 2024)
Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára
Tavaszi műsor a füsziben
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 one reason to kiss    gru    tom hardy    elijah    napra    csemer boglárka    moszkva tér    secret chiefs 3    bill nighy    a frankeinstein terv    astral doors    tom waits    jonathan nolan    babits mihály    atlasz gábor    tyson    paul di´anno    rocket queen    laurence fishburne    pennywise    táncoló talpak    u.d.o    corrosion of conformity    waxy    vexilium  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!