hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [program]  2020. február 3. hétfő   17:12
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Visszatér a Müpába a Recirquel két sikerprodukciója


  Három országot átívelő turnéja után két népszerű ’cirque danse’ produkciójával tér vissza a Müpába a Recirquel. Február 4-5-én az Edinburgh Fringe Fesztivál legjobb produkciójának értékelt My Land, míg február 6-án a tavaly New Yorkban is óriási sikerrel debütáló Non Solus lesz látható a Fesztivál Színházban.
  
  A Recirquel Társulatnak igencsak sűrű volt a programja az elmúlt hónapokban: míg a társulat egyik fele a Müpa Sátorban a Kristály című előadás téli csodavilágával varázsolta el a gyerekeket, addig a többi művész a müncheni Tollwood Winterfestivalon kápráztatta el a nézőket az itthon is nagy népszerűségnek örvendő Párizs Éjjel című produkcióval.
  A társulat az új évben sem pihen: a Párizs Éjjel már január első napjaiban visszatért a Müpába, majd január 13-án a Recirquel elindult idei első nagyszabású külföldi turnéjára, melynek keretében 3 ország 12 városában, összesen 20 alkalommal lépnek fel.
  
  A hazai közönségnek sem kell azonban sokáig nélkülöznie a Recirquel produkcióit. Februárban és márciusban ugyanis visszatér a Fesztivál Színházba a Vági Bence által létrehozott, új előadó-művészeti műfaj, a ’cirque danse’ két alapműve, a My Land és a Non SolusMivel magam is a tánc világából jövök, szinte természetes, hogy a táncművészet kezdetek óta, és egyre hangsúlyosabban van jelen a Recirquel újcirkusz produkcióban is. Mára pedig a cirkuszművészet és a kortárs tánc együttélése egy új előadó-művészeti műfajjá nőtte ki magát, amit cirque danse-nak nevezünk. A Non Solus volt ennek az új műfajnak az első, korai gyermeke, a My Land pedig már az igazán kiforrott megjelenítése” – mondta Vági Bence a Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője.
  
  A 2018-ban a világ legnagyobb előadóművészeti seregszemléjén, az Edinburgh Fringe Fesztiválon debütált, majd Magyarországon először a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében bemutatott My Land az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba egy illúziókkal teli térben. Ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek: hét, a maga zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artista személyes élettörténete ihlette a külföldön és itthon is mindig óriási sikert arató produkciót.
  Szintén a régió legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválján, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon mutatkozott be 2015-ben a Non Solus, amely a tavalyi évben az előadóművészet New York-i fellegvárába, a Brooklyn Academy of Music (BAM) összművészeti központba kapott meghívást. A formabontó előadás két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A dramaturgiai váltásokat a vizuális síkon túl zenei kontrasztok erősítik, Bach és Rachmaninov művei elektronikus zenével és kortárs orgonajátékkal összefonódva teszik teljessé a misztikumot.
  
  A My Land legközelebb február 4-5-én, illetve március 18-19-én, míg a Non Solus február 6-án és március 20-án lesz látható.
  
  Recirquel Újcirkusz Társulat: My Land
  2020. február 4-5., március 18-19. 19:00 — 20:15, 21:00 – 22:15
  Fesztivál Színház
  
  
  
  Recirquel Újcirkusz Társulat: Non Solus
  2020. február 6., március 20. 19:00 — 20:15, 21:00 – 22:15
  Fesztivál Színház
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 moby    marathon zenekar    nitzer ebb    kellan lutz    metaldays    high on fire    rózsaszín pittbull    paddy & the rats    eta    propeller band    circle ii circle    lourdes    disco ensemble    amanda peet    marathon zenekar    s first date    delain    hollenthon    torn from earth    cryptopsy    freedom call    kerekes band    zagar    deep inside    chris hemsworth  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!