hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2020. január 16. csütörtök   04:29
nincsen hozzászólás

szerző: 12qper
Green Carnation, Atari Teenage Riot, Oranssi Pazuzu Néhány név az idei Fekete Zaj Fesztiváltól


  Megérkeztek a hírek a 2020-as Fekete Zaj Fesztivál első fellépőiről: augusztus 19-22. között többek között az Atari Teenage Riot, a Green Carnation, az Oranssi Pazuzu, a Hexvessel, a Soviet Soviet és a Vulture Industries is fellép majd a Mátrában. A fesztiválra már szállásjegyek is kaphatók, és a Zajongók a hagyományokhoz hűen pár nap múlva, az ünnepek között is találkozhatnak, hiszen idén is vár minket a Fekete Zaj Tél, december 28-án a Dürer Kertben.
  
  A minap befutott, első 15 Fekete Zaj fellépő listáját végigböngészve kijelenthetjük: hagyományaihoz híven a mátrai fesztivál jövőre sem egyszerű, könnyed zenéket kínál majd közönségének. A súlyos, és műfajukban legendás underground ikonok viszont minden bizonnyal a fekete lyukakra jellemző erejű tömegvonzással húzzák majd a Sástó partjára a Kárpát-medence komplex zenéket kedvelő lakóit.
  
  Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén jelentkező fesztivál megtartja zenei többarcúságát, ami az elmúlt évtizedben mindig jellemző volt rá. Idén erősnek ígérkezik majd az avant-garde, kísérletező kedvű zenekarok jelenléte, hiszen a headlinerek között találjuk a 2016-ban visszatért, és jövőre új lemezt készítő legendás norvég együttest, a Green Carnationt, mely a Light Of Day, Day Of Darkness című 2001-es lemezével örökre beírta a nevét az összetett, progresszív zenei klasszisok közé. Ugyanezt a kiszámíthatatlan, komor, lenyűgöző változatosságot képviseli a holland Gold, míg a Bergenből érkező Vulture Industries egyenesen egy morbid, fekete humorú progmetal kabaréval áll színpadra.
  
  A fentieknél egy bugyorral mélyebbre ránt minket a Zaum zenéje: a kanadai együttes egy sötét átjárót nyit a régiek világába, és monolitikus, doomos mantrákkal, meditatív módon kitartott basszus és dob témákkal vezet körbe a sötétségben, ahol különböző fúvósok, vonósok, szitárbetétek és más hangképződmények jönnek velünk szembe. A finn Oranssi Pazuzu erejét az experimentális megoldások és a kemény témák mellett a választott műfaj adja, hiszen a black metal kereteibe oltva adják elő a space rock és más pszichedelikus műfajok által is megérintett zenéjüket.
  
  A Zajon idén is erős a post-punk vonal: régi ismerősként üdvözölhetjük az olasz Soviet Sovietet, visszatér a Mátrába a török She Past Away, és bemutatkozik egy fiatal svéd csapat, az Isolated Youth is. Ugyanezen a vonalon, de elektronikusabb zenei megoldásokkal dolgozik a szicíliai JuJu, mely Gioele Valenti heavy psych projektje.
  
  A hazánkban rendszeresen fellépő angol dark art rock formáció, az Antimatter ezúttal jubileumi, fennállásának 20 évfordulójáról megemlékező műsorral készül. A hosszabb idő után ismét aktív, és most végre a Zajon is fellépő Linea Aspera a darkwave elektronika szelídebb változatával ringat majd, de a Fekete Zaj igazi elektronikus nagyágyúja idén az Atari Teenage Riot lesz. A szigorú német digital hardcore formáció 2013 után tér vissza a Mátrába, hogy a megszokott radikalizmussal és hangerővel, no meg egy jövő nyárra ígért új lemezzel fenyítsék be a hallgatóságot.
  
  A fesztiválról idén sem maradnak el a természetet, a népzenei hagyományokat, valamint az őseink emlékét ápoló zenekarok. A pszichedelikus, folkzenei hatásokat mutató Hexvesselt a finn erdőségben hozták létre, de zeneiségében az angolszász hidelemvilág is megjelenik, az angliai Leafblade pedig a kelta hagyományokat idézi meg progresszív folk rock zenéjével. A Lucidvox ezzel szemben az egykori keleti blokkból érkezik, így pszichedelikus rockjukban az orosz népzene hatása érződik.
  
  Fekete Zaj Fesztivál
  2020. augusztus 19-22.
  Mátra, Sástó kemping
  Négynapos bérlet: elővételben 16.990 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 talentométer    zaphod    ektomorf    romanticbiodark    absu    wisdom    nvyllund    abraham lincoln    kontroll csoport    entombed ad    demonlord    fit for a king    specials    nicole kidman    silver church    eye for i    basium    bankrupt    dav    galileo    gaya arutyunyan    vexilium    amott    cillian murphy    dirty dogs  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!