hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2019. december 16. hétfő   10:04
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Új lemezzel és dupla teltházzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons


  A 2008-ban alakult The Qualitons karrierje során már jó néhányszor felhívta magára a figyelmet. A pszichedelikus prog-rock-beatben zenében utazó csapat koncertjére benézett már a Red Hot Chili Peppers is, de tavaly megjelent The Echoes című albumuk is ott volt minden fontos év végi lista élbolyában, idén pedig Fonogram-díjat is kaptak érte.
  De nem csak hazánkban értek el vele sikereket, hiszen egészen Amerikáig elért a híre – pontosabban az egyik legfontosabb amerikai rádióállomás, a KEXP esszenciális zenei megfejtőjéhez, Kevin Cole-hoz, aki rögtön az egyik kedvenc 2018-as lemezének választotta. Idén pedig úgy döntött, meg is hívja magához a srácokat Seattle-be, így a Qualitons a csatorna 1972-es alapítás óta az első magyar zenekar, akik megfordultak a stúdióban (ahol egyébként többek közt a Florence + The Machine vagy Lykke Li is zenélt már).
  
  A négyszámos live session egyik kiemelkedő momentuma volt a magyar nyelven megszólaló Zöld Sárga című dal, amely a magyar undergroundot jelentős mértékben meghatározó KEX szerzeménye. A Qualitons idén év elején még angol nyelven (Green To Yellow címmel) jött ki a feldolgozással, most viszont végre magyarul, stúdióminőségben is elérhető a dal. És itt még nincs vége – a srácok ugyanis egy teljes lemezt szenteltek a legendás zenekar munkásságának.
  „A Kex zenekar a 60-as évek végének az egyik legizgalmasabb könnyűzenei formációja volt Magyarországon. Rövid életútjának és Baksa Soós provokatív viselkedésének köszönhetően az underground szcénában tudott csak kiteljesedni. A zenekar működését a rendszer gyakorlatilag ellehetetlenítette. Méltatlanul elfeledett dalaik a mai napig érvényes üzenetet hordoznak, ma is aktuálisak. Az idén 50 éve alakult zenekarnak szeretnénk tisztelegni ezzel a feldolgozáslemezzel.”
  
  
  Az összesen öt dalt tartalmazó KEXEK című anyag első kislemeze tehát a már sokat emlegetett, nemzetközi viszonylatban is jelentős sikereket elérő Zöld Sárga, amit december 20-án egy újabb single, 23-án pedig a teljes feldolgozáslemez követ majd. A dalokat december 29-én mutatják be élőben a Trafóban, ráadásul rögtön egy duplakoncerten. Mindkét eseményre már elővételben, több mint három héttel az események előtt az összes jegy elkelt. A későbbi, 20 órakor kezdődő koncertet egyébként az Index élőben közvetíti majd. Tehát egy igazán kivételes anyaggal koronázza meg az egyébként is eseménydús évét a Qualitons.
  „A 2019 - es év mérföldkőnek számít a zenekar életében. A KEXP stúdiójában való szereplés újabb löketet adott a zenekarnak. Ezáltal rengeteg, a zenénkre fogékony ember ismerhetett meg minket, és folyamatos pozitív visszajelzések érkeznek, ami nagyon jó. Köszi 2019!”
  
  Hazánk egyik legexportképesebb zenekara ráadásul igencsak erősen indítja a következő évet is. Januárban az egyik legrangosabb showcase fesztiválon, a holland Eurosonic-on mutatkoznak be, februárban pedig Ljubljana felé veszik az irányt, ahol a MENT fesztiválon lépnek fel a világ minden tájáról érkező, szakmabeli közönség előtt.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amanna bemutatja legújabb dalát „Valamiér´”
Trash Boat kiadja a „Break You” című legújabb dalát
Megérkezett a Banks Arcade a Self Help című vadonatúj dala
Együtt érkezik a Dürer-be a Hatebreed és a Crowbar
Megjelent Bognár Szilvia - Király Nóra - Kovács Zoltán: Parallel című albuma
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
Rifflord: Dél-Dakota metal titánjai visszatérnek
A Paraline új videoklippel tiszteleg Kurt Cobain előtt: „One Shot, One Kill”
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 defeated sanity    masters of rock    palmetta    xplode    közért noise    jack nicholson    witchburner    off with their heads    overload    vallenfyre    natalie portman    hollyhell    the amity affliction    born from pain    pelican    adimiron    cabaret medrano    jaden smith    inception    children of bodom    wintersun    evil invaders    vanessa hudgens    sonata arctica    hrutka róbert  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!