hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [dvd film]  2019. november 11. hétfő   16:10
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Tudod, mijük van a lengyeleknek? Biciklijük. Mijük van a németeknek? Tankjaik!
Indul a rendhagyó háborús sorozat Helen Hunttal és Sean Beannel az Epic Draman

  A címbeli mondatok Helen Hunt szájából hangzanak el a Lángoló világ című sorozatban, amelyhez elmondása szerint az alapötlet vonzotta, miszerint intim módon mutatja be a háború időszakát. És a karaktere, a több akkori riporterből összegyúrt tudósító: „Mielőtt mindannyian információkat tudtunk volna közvetíteni a mobilunkon, olyan emberek voltak, mint Nancy, akinek hittünk és tudtuk, hogy híreiben az igazság nincs kozmetikázva.”
  
  A nemzetközi érdeklődésre számot tartó Lángoló világ (World on Fire) Közép- és Kelet-Európában november 10-én rajtol, Magyarországon az Epic Drama csatornán 21 órakor, mindjárt dupla résszel. Az európai helyszíneken forgatott szívdermesztő és többrétegű dráma hétköznapi emberek életén keresztül vezet végig a II. világháború első évén.
  
  – Úgy gondolom, itt az ideje elmesélni történeteket olyan emberekről, akik a világ különböző részein, különféle háttérrel éltek, és a konfliktus miatt kapcsolatba léptek egymással, majd rájöttek, hogy valójában nem is különböznek egymástól – mondta el legújabb sorozatáról a többszörös díjnyertes író, Peter Bowker, aki producertársaival egy határokat elmosó, demokratikus megközelítésű alkotásra törekedett. Így a háborút eddig soha nem látott perspektívából mutatják be – érzelmileg magával ragadó, meglehetősen adrenalizált módon láthatunk XX. századi emberi történeteket, sorsfordító pillanatokban.
  
  A nézők fokozatosan élik át a történések hátborzongató rémületét, ahogyan nyomon követik az egyes országokból származó szereplők egymásba fonódó sorsát. A szokásos csatajelenetek helyett itt a háború mindennapi életekre gyakorolt hatása kapott hangsúlyt. Az egyes részek folytán Harrytől, a fiatal varsói fordítótól (aki nácikkal folytatott tárgyalásokba keveredik, miközben lengyel szeretőjét próbálja kicsempészni az országból) eljutunk Lois-ig, aki otthon vár a fiúra és egy új élet kezdetére. Nancytől, az amerikai háborús tudósítótól pedig a berlini Rossler családig visz a történet, akik aggódnak katona fiúkért, miközben próbálják a kormányzó rezsim figyelmét elterelni másik, beteg gyermekükről.
  
  Az alkotók ígérete szerint a színészek mindegyike valamilyen különlegességet hoz a képernyőkre, és ahogy Nancynek az Oscarral jutalmazott Helent Hunt ad ragyogó energiát, erőt, ugyanakkor sebezhetőséget, úgy a háborús veterán Douglas poszttraumás stressztől való szenvedését az Emmy- és BAFTA-díjas Sean Bean hozza hiteles erőteljességgel.
  
  „Rengeteg feldolgozás készült már, de ez messze van a szokásos háborús miniszériáktól. Egy gyönyörűen formált darab, és minden szereplő a maga játékidejében a figyelem középpontjában áll. Az egyes helyszínek között folyamatosan mozgunk, de közben egyetlen karaktert vagy történetet sem tudunk alulértékelni” – méltatta a Lángoló világot a The Guardian.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ignea    ideas    jared leto    j. j. abrams    after the burial    carpathian forest    manu chao    remorse    hinayana    sodom    gifts from enola    ticketexpress    pomogácsok brutal monsters    twenty-eight ways to bleed    turbonegro    cro-mags    arnÓczky noÉmi    pál utcai fiúk    wasting light    charlie winston    battle beast    nofx    osonó poszáták    omnium gatherum    milovice  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!