hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2019. október 25. péntek   04:34
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Zongora-sorozat Budapesten a Festetics Palotában
Csalog Gábor, Hlavacsek Tihamér, Gyöngyösi Ivett és Balogh Ádám koncertjei

  Hétvégére átköltözik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a budapesti patinás Festetics Palotába. A lelkes rajongók itt hallgathatnak meg négy koncertet október 26-án, szombaton és október 27-én, vasárnap délelőtt 11 órakor és este 7 órakor. Csalog Gábor nyitja meg a sorozatot szombat délelőtti koncertjével. Programját Ravel és Schumann művészetének szenteli. Az esti koncerten Hlavacsek Tihamér széles repertoárral örvendezteti meg közönségét. Programján Bach-, Brahms-, Chopin- és Liszt-műveket is megtalálhatunk. Vasárnap délelőtt a Virtuózok sorozatból ismert Gyöngyösi Ivett kínál egy Beethoven–Debussy-matinét a közönségnek. Vasárnap este Balogh Ádám, az idei Bartók Világverseny egyik győztesének koncertje zárja Brahms, Ravel és Bartók műveivel a különleges eseménysorozatot.
  
  2019. október 26. (szombat), 11 óra – Festetics Palota
  (1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)
  Csalog Gábor hangversenye
  
  Schubert: a-moll szonáta, D 537, Schumann: fisz-moll novellette, op. 21 no. 8
  Ravel: Couperin emlékezete (Le Tombeau de Couperin) – Forlane, Menuet
  Ravel: Tükröződések (Miroirs) – Éjjeli lepkék, Bárka az óceánon, Harangok völgye
  
  Csalog Gábor a magyar hangversenyéletben jól ismert különleges műsor-összeállításairól, melyek a régi és új zenéket rendhagyó módon kapcsolják össze. Rendkívül széles repertoárja Frescobalditól és Couperintől kezdve a mai zenéig számos ritkaságot tartalmaz. Gyakran játszik kortárs zenét, számos magyar zeneszerzővel, köztük Sáry Lászlóval és Csapó Gyulával állandó munkakapcsolatban van. 1980 óta tanul és dolgozik Kurtág Györggyel, műveinek avatott előadója, több premier is fűződik nevéhez. Az utóbbi években Kurtág kamarazenei kurzusainak állandó asszisztense. Az ezredfordulótól kezdve fontos szerepet vállalt Ligeti György zongoraműveinek magyarországi bemutatásában – vele szintén munkakapcsolatba került. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. 2003-ban Liszt-díjjal tüntették ki. Fontosabb lemezfelvételei: Chopin összes mazurkája, Schubert művei, Liszt és Ligeti etűdjei, Szkrjabin művei és a Kurtág György 80. születésnapjára elkészült Játékok sorozat, melyen a szerző is közreműködik.
  
  2019. október 26. (szombat), 19 óra – Festetics Palota
  Hlavacsek Tihamér zongoraestje
  
  Bach–Friedman: Siciliano a g-moll fuvola – zongora szonátából, Brahms: E-dúr intermezzo, op. 116 no. 6, Brahms: Esz-dúr intermezzo, op. 117 no. 1, Brahms: e-moll intermezzo, op. 119 no. 2, Schubert–Liszt: Du bist die Ruh, Chopin: a-moll mazurka, op. 67 no. 4, Chopin: b-moll mazurka, op. 24 no. 4,
   Chopin: cisz-moll etűd, op. 25 no. 7, Chopin: Desz-dúr nocturne, op. 27 no. 2, Liszt: Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen… Variációk Bach témájára, Liszt: 17. magyar rapszódia
   
  Hlavacsek Tihamér zongoraművész a New York-i Carnegie Hallban debütált. Fellépett Európában, Amerikában és Ázsiában, rangos fesztiválok szólistája.
  Nemzetközi zongoraversenyek első helyezettje. A Magyar Rádió szólistája, a Fischer Annie Ösztöndíj nyerteseként koncertezett külföldön. Kocsis Zoltán „a fiatal zongorista-generáció kiemelkedő képviselőjének” nevezte. A magyar zongorázás diadalmas 120 éve és A magyar iskola dokumentumfilmek szereplője. Felvételeit európai rádiócsatornák rendszeresen sugározzák.
  A Zeneakadémián Falvai Sándor, a Yale Universityn Frankl Péter növendéke volt. Schiff András, Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Claude Frank, Menahem Pressler kurzusán képezte magát. Jelenleg a londoni Royal College of Music doktorandusza, ösztöndíjasa.
  
  2019. október 27. (vasárnap), 11 óra – Festetics Palota
  Gyöngyösi Ivett hangversenye
  
  Beethoven: Andante favori, WoO 57, E-dúr szonáta, op. 109, Debussy: L’isle joyeuse  ***  
  Debussy: Estampes, L. 100, Debussy: Pour le piano, L. 95
  
  Gyöngyösi Ivett a 2014. évben megrendezett Virtuózok című tehetségkutató műsor kategóriagyőztes versenyzője. Számtalan hazai és nemzetközi zongoraverseny győztese. 18 évesen Gyöngyösi Ivett lett az EuroRadio Nemzetközi Zenei Versenyének győztese, 2011 New Talentje és az UNESCO különdíjasa, 40 ország művészei közül. Junior Prima díjas. 2013 júliusában az Egyesült Államokban megrendezett Lancaster Nemzetközi Zongorafesztiválon szerzett első helyezést, októberben pedig elnyerte a X. Darmstadti Nemzetközi Chopin Zongoraverseny összes díját Németországban. 15 évesen debütált nagy sikerrel az Óbudai Danubia Zenekarral a Zeneakadémia Nagytermében, majd a Wiener Musikvereinban, a Laeiszhalle-Musikhalle-ben, a Művészetek Palotájában és számos koncertteremben Európában és Amerikában. Szólistaként gyakran játszik európai zenekarokkal, Vásáry Tamással több alkalommal eljátszotta Chopin e-moll zongoraversenyét és Schubert négykezes műveit.
  
  2019. október 27. (vasárnap), 19 óra – Festetics Palota
  (Kemenes András balesete miatt az alábbi koncert kerül megrendezésre.)
  Balogh Ádám zongoraestje
  
  Bartók: Improvizációk magyar parasztdalokra, op. 20, Ravel: Gaspard de la Nuit,
  Brahms: 4 ballada, op. 10, Bartók: 2 román tánc, op. 8/a
  
  Balogh Ádám a 2019-es Bartók Világverseny döntőjében hatalmas sikerrel 2. helyezést ért el. 1997. október 30-án született Pécsett. Hétéves korában kezdett zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. Zeneiskolai tanulmányai alatt sorra nyerte az országos zenei versenyeket, többek között kétszer végzett az Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraverseny élén. 2010 őszén a Budapesti Fesztiválzenekar által hirdetett verseny egyik győzteseként debütálhatott a zenekarral, Fischer Iván vezényletével játszhatta Mozart d-moll zongoraversenyét Budapesten. Fellépett már többek között a Pannon Filharmonikusok, az Óbudai Danubia Zenekar, a NYCA szimfonikus zenekar, a Concerto Budapest és a Zuglói Filharmónia szólistájaként. Fischer Iván meghívására több alkalommal közreműködött a Fesztiválzenekar hazai és külföldi fellépésein. Szerepelt már New York, Philadelphia, Amsterdam, Milánó, Róma, Dortmund, Berlin, Prága, Oberlin, Fort Worth, Lagrasse és hazai városok jelentős koncerthelyszínein is. A Cliburn Junior, a budapesti Chopin, a hágai The Hague, a milánói PianoTalents, a grazi Takács Jenő, a zágrábi Young Virtuoso nemzetközi versenyek díjazottja. 2017-ben a New York International Debut Audition első három helyezettje között végzett és felléphetett a New York-i Kaufman Centerben, nem sokkal később az izraeli Tel Hai mesterkurzus concerto versenyén lett dobogós, így nyerve meghívást a következő évadra. Ádám, ha ideje engedi, zenét is szerez, illetve aktív kamarazenész. A Zeneakadémia előkészítő tagozatának elvégzése után jelenleg másodéves hallgató. Tanára Némethy Attila.
  
  A koncertekre a Zeneakadémia jegypénztárában is lehet jegyeket váltani! A Zongora-sorozat következő koncertjén Jevgenyij Kiszin világhírű sztárzongoraművész ad szólóestet a Müpában november 5-én.
  
  A koncertek rendezője a Jakobi Koncert Kft.
  Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
Ritkán játszott hegedűversenyt szólaltat meg Kokas Katalin a Danubia Zenekarral
Szervátiusz Jenő-díjasok 2003-2013.
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jeff bridges    egy színésznő lánya    pixies    unsent letters    the chariot    ticketportal    voltfolió    kőleves    rosario dawson    the last airbender    red hot chilli peppers    apey    port noir    utcazene fesztivál    the order of apollyon    the dead daisies    destruction    kovács patrícia    therapy?    steve zahn    simon roman - ének    a nyugtalanság kor    powerfest    jurij    -szeged  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!