hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2019. október 15. kedd   03:51
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Steinway saját művészei közé választotta Balázs Jánost


  A zongoraművész Hamburgban vehette át a Young Steinway Artist nemzetközi elismerést
  A Steinway Művészek közé választották Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt, akinek a neves zongoragyár hamburgi központjában gratuláltak a nemzetközi elismeréshez 2019. október 14-én.
  Ezt az elismerést korábban többek között olyan művészek kapták meg, mint Vladimir Horowitz, Sviatoslav Richter, Grigory Sokolov, vagy Martha Argerich.
  
  ”Ritkán találkozom olyan zongoraművésszel, akinek korlátlan képességek állnak rendelkezésére, akinek előadásmódja a legbonyolultabb művekben is könnyedséggel párosul. A Steinwaynél töltött időszakomnak ez az egyik legszebb pillanata.” (Gerrit Glaner, a Steinway művészeti igazgatója)
  Young Steinway Artist az a legmagasabb művészi elvárásoknak megfelelő zongoraművész lehet, akit kvalitásai alapján a Steinway szakemberei felkérnek erre a címre és aki vállalja, hogy ezzel a címmel a Steinway zongorák egyik nagykövete lesz. A Steinway részéről Gerrit Glaner igazgató jelentette be a hírt.
  ”Ma egy nagyon megtisztelő elismerést vehettem át Hamburgban a Steinway gyár igazgatójától. A Steinway zongoráit magam is örömmel választom itthon és külföldön egyaránt.” (Balázs János)
  Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője. Azon kevés művészek közé tartozik, akit a közönség szeretete és a szakma elismerése egyaránt körülvesz. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult és diplomázott. Olyan neves művészekkel és karmesterekkel dolgozott együtt, mint Mischa Maisky, Vásáry Tamás, José Cura, Várdai István, Charles-Olivier Munroe, Stéphane Denéve, Ksenia Zharko vagy Gwendolyn Masin. A Kossuth-, Liszt-, Prima-, Gramofon-díjas Érdemes művész 16 éves kora óta része a hazai koncertéletnek – ekkor nyerte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, melyet az egyetem befejezéséig további 5 jelentős versenyen aratott győzelem – közte a Cziffra zongoraverseny – és számos díj követett. A Snétberger Központ tanára. 2017-ben a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti-díjjal tüntette ki, munkásságát. Két éve a Virtuózok című tehetségkutató műsor és a legutóbbi, francia Cziffra verseny zsűritagja. Elhivatottan építi a jövő koncertközönségét: Gyerekeknek tartott ingyenes koncertjeit több mint tízezren látogatták. A Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraesteket adott ZEnergia elnevezéssel, itt is sok ezer ember számára szerzett maradandó zenei élményt. 2016-ban klasszikus zenei fesztivált alapított, melyet példaképe, Cziffra György szellemi hagyatékának ápolására ajánlott fel. A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, mesterkurzusokkal és magas pénzjutalommal járó díjakkal segíti a pályájuk elején álló művészeket. 2019-ben Kossuth-díjjal ismerték el.
  
  Steinway & Sons-ról: 1853-ban New Yorkban való megalapítása óta a Steinway & Sons céget a világ vezető zongoragyártójának tekintik. Kivételes szakmai kézműves munkájukról ismerten, a Steinway &  Sons zongorák két cégtulajdonú és működtetésű gyár egyikében készülnek: Astoria, New York és Hamburg, Németország. A Steinway & Sons zongorák még első sorban kézzel készülnek a több, mint 160 évvel ezelőtt tökéletesített technikák felhasználásával. Ma a Steinway & Sons Boston és Essex zongorákat, pianínókat is kínál minden kategóriában a legjobb minőségben, kiad továbbá “Listen” címmel egy zenei és kulturális folyóiratot. Művészregiszterében a világ vezető zongoraművészeit ismeri el, akiket 35 éves korig Young Steinway Artistnak, majd Steinway Artistnak nevez, közülük sok művésszel az elmúlt években saját felvételeket is készített a cég a Steinway Spirio számára.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 adam young    emily blunt    tales of evening    lost dreams    possessed    the karate kid    veil of maya    az igazi kaland    rotting christ    redneck zömbiez     sam worthington    marigold hotel    genus ordinis dei    fuck your pride    rupert grint    christopher nolan    taking back sunday    yonaka    uli jon roth    demi moore    petrás jános    kip winger    entombed    gwyneth paltrow    negativeart.hu  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!