hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2019. október 8. kedd   16:07
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Láthatáron Csoport -októberi programok


  Az októbert is tettre készen várja a Láthatáron Csoport, annál is inkább, mert ez a hónap az együttműködések jegyében telik majd. Elkezdődnek a Színművészeti Egyetemmel közösen megvalósuló Mianyánk, és az Én Prométheuszra gondoltam című előadások vidéki fellépései. A Testvérképek elnevezésű felolvasószínházi est a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület XXVI. Konferenciájának programját gazdagítja majd; az ORFK-val együttműködésben pedig folytatódik a középiskolásoknak szánt, a KV Társulattal és a Névtelen Utak Alapítvánnyal közös színházi nevelési darabunk, a Kiállok érted országos turnéja. A Terézvárosi Búcsún is vendégeskedünk majd: a legkisebbeknek szóló vásári komédiával, a Banyamosodával szórakoztatjuk majd a gyerekeket. A produkció a Marczibányi Téri Szabadidőközpontban is megtekinthető lesz. A november 6-ára kitűzött új bemutató, a Hagyaték próbái a Hold21 HPS KultSzalonban most is zajlanak, és felnőtteknek szóló pszichológiai témájú előadásaink sorát gyarapítja majd.
  Feuer Yvette a Mianyánkban.
  A Mianyánk című színházi nevelési előadás az anya- lánya kapcsolatról szól középiskolás fiataloknak. A történet egy családi titok lelepleződését, a szeretteink iránti őszinteség fontosságát helyezi középpontba úgy, hogy a különböző szerepeket Feuer Yvette és Szalontay Tünde felváltva formálják meg, az idősíkok és a szerepek gyakori váltogatásával. A darabot Feuer Yvette és Romankovics Edit közösen írták, és október 3-án 11 órakor Nagykállón, a Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium diákjainak mutatjuk be.
  
  Az Én Prométheuszra gondoltam című darabot a középiskolás korosztálynak játsszuk nagy sikerrel Horváth Kristóf, alias Színész Bob és Feuer Yvette előadásában (rendező: Bethlenfalvy Ádám). A társadalmi felelősségvállalással és a manipulációval foglalkozó, részvételi slam színházi esemény során azt járjuk körül, hogy meddig lehet felelős valaki mások gondolataiért és cselekedeteiért. Ez a színházi nevelési előadás slam órának álcázza magát, amiben egy váratlan fordulat során egy tűzeset tettesén kívül a manipulációt is igyekszünk tetten érni. Mind műfajilag, mind felelősségileg a határokat feszegetjük. Október 4-én 11:30-kor a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban adják elő legközelebb.
  
  A Testvérképek című felolvasószínházi est a Láthatáron Csoport azonos nevű színházi- és társadalmi kutatási projektjének része. Az esten Feuer Yvette és Szegedi Tamás előadásban civilek és különböző művészek személyes történetei hallhatók arról, hogyan határozza meg őket testvéreikkel való kapcsolatuk vagy éppen a testvérnélküliség. Artner Szilvia projektvezető célja testvértörténetek gyűjtése széles társadalmi merítésben. Az eddig összegyűlt írások elemzése révén többféle magyarországi családmodellt is megérthetünk és láthatunk, további felolvasó estek, és várhatóan egy 2020-as színházi előadás formájában. A projekt sikerét az is tükrözi, hogy október 11-én 18:30-kor a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület XXVI. Konferenciáján is szerepel az egyik felolvasóestünk, melynek helyszíne a Rubin Hotel-Business Center lesz.
  
  A Markó Róbert által írt és rendezett Banyamosoda című zenés-bábos vásári komédia Deák Panka megújult, vidám plakátjával folytatja vándorútját, hogy megnevettesse az 5-9 éves gyerekeket és örökifjú szüleiket. A kalandvágyó érdeklődők október 8-án 10:30-kor a Marczibányi Téri Szabadidőközpontban, október 12-én 16 órakor pedig a Terézvárosi Búcsú keretén belül, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben válhatnak a mese részesévé. A produkció lényegét a Pedagógiai Szemle 67. évfolyamában megjelent recenzió részlete így summázza: „Amit látunk, egyszerre bábjáték és zenés színi előadás, ez a kettősség pedig teret teremt a gyermeki fantáziának. Az előadás vidám, humoros, a közönség apraja-nagyja jól mulat. Egy igazi színes-szagos zajos vásári komédia, ami bájával és lendületével a gyerekeket és a felnőtteket is magával sodorja.” Az előadást Feuer Yvette, Ivák Bence és Manyasz Erika játsszák, a díszlet és bábtechnika Horváth Márk keze munkája, a jelmez Michac Gábor, a zene pedig Gryllus Samu érdeme.
  
  A KV Társulattal és a Névtelen Utak Alapítvánnyal közös Kiállok érted című produkció Romankovics Edit rendezése, és idén az ORFK megrendelésére és szervezésében valósul meg. A történet középpontjában a fiatalkori prostitúció, az áldozattá válás folyamatának bemutatása áll, mesei és valós elemek felhasználásával. Az előadást október 2-án 10:30-kor Szekszárdra, a Babits Mihály Kulturális Központba, október 15-én 13 órakor pedig Zalaegerszegre, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központba visszük, ahol gyermekotthonban, illetve nevelőszülőknél élő fiatalok számára játsszuk. Minden alkalommal feldolgozó foglalkozás követi a látottakat.
  
  Testvérképek – Október 11. 18:30 Magyar Pszichoanalitikus Egyesület XXVI. Konferenciáján, Hotel Rubin Budapest
  
  Banyamosoda – Október 12. 16:00 Terézvárosi Búcsú: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben
  
  Kiállok érted - Október 15. 13:00 Zalaegerszeg, Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sick of it all    bridge to solace    kovács attila    destinity    poison alley    dordeduh    skull fist    eyehategod    motörhand    mötley crüe    warfect    teknocannibaal    red square scenario    edvard munch    hugo    pozvakowski    végső állomás    dr. living dead    torture squad    chronology    roar    lyapis trubetskoy    eric martin    fuzzkeyone     bourne  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!