hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2019. szeptember 25. szerda   15:03
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Holnap kezdődik a Szemrevaló Filmfesztivál!


  Holnap kezdődik és október 6-áig tart idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló Filmfesztivál. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár nyolcadik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. 11 nap alatt 5 tematikus blokkban – Határhelyzetek, Látszólag hétköznapi, Folyamatos múlt, Legendák nyomában és Hommage á Bruno Ganz - 18 filmet nézhet majd meg a közönség, köztük számos díjnyertes alkotást. A nyitófilm a Kontroll nélkül című, Ezüst Medve-díjas német dráma lesz, melyet elkísér a film egyik főszereplője, Lisa Hagmeister. Budapestre látogat továbbá Svájcból a Zwingli rendezője, Stefan Haupt és Ausztriából Bruno Ganz egyik utolsó munkája, A trafikos rendezője, Nikolaus Leytner. Egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden, Debrecenben és Pécsett is lesz SZEMREVALÓ!
  
  Szeptember 26-án 19 órakor a budapesti Művész moziban a Kontroll nélkül című, Ezüst Medve-díjas dráma nyitja az idei SZEMREVALÓT, melyben a szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, Benni agresszív kitöréseivel folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig ő csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját – aki azonban lemondott róla. A vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőjével, az édesanyát alakító Lisa Hagmeisterrel, az október 5-i vetítés után pedig kerekasztalbeszélgetés lesz a téma magyar szakértőivel. A Határhelyzetek elnevezésű blokkban vetítik még a Talajt vesztve című osztrák pszichodrámát, mely „a mindannyiunkban ott lakozó sötétségről“ beszél, az Angelo pedig valós eseményeken alapszik: a híres bécsi „udvari mór“ történetét meséli el.
  
  A Látszólag hétköznapi válogatásban pereg majd egy áruházi szerelem viszontagságos történetét elmesélő Polcok között című alkotás. A végső csattanó című vígjátékban a 89 éves Gertrudhoz betoppanó elegáns angol úr azt állítja, leveleztek a szépkorúak randioldalán, Gertrud viszont erre nem emlékszik. A több díjat is nyert Friss levegő kell a fiúnak című vígjáték az Oscar-díjas Caroline Link legújabb filmje, 2018-ban hazájában ez volt a legnézettebb német film. A Kaviár egy sziporkázó és nagyon aktuális culture-clash-gangster-comedy, míg Anca Miruna Lăzărescu Mit nekem boldogság című dramedy-ben a 12 éves Jessica szívesen cserélne sorsot testvérével, még ha Sabrina súlyos beteg is. Végül a Vesszenek az öregek egyszerre tragikus és komikus film a közösségi médiára kattant ifjúságáról.
  A Folyamatos múlt blokkban lesz az idei Német Filmdíjon hat díjat nyert, valós eseményeket feldolgozó Gundermann, mely a keletnémet énekes – és STASI-ügynök - életét mutatja be, valamint a Mások élete rendezőjének számos nemzetközi díjat nyert és két Oscar-díjra is jelölték új munkája, a Mű szerző nélkül. Szeptember 28-án a 19 órai vetítés után György Péter esztétával beszélgethet a közönség. A trafikos megrázó történet egy fiatalemberről, aki Bécs náci megszállása idején köt barátságot Sigmund Freuddal. A híres pszichiátert az idén elhunyt Bruno Ganz alakítja, akire a Berlin fölött az ég és a Vitus című filmjei vetítésével is emlékezünk. A film rendezőjével, Nikolaus Leytnerrel október 4-én találkozhat a közönség.
  
  Végül a Legendák nyomában válogatás vetítik a Zwingli című alkotást, mely 1519-ben játszódik Zürichben. Főszereplője egy fiatal pap, akinek forradalmi gondolatai majdnem polgárháborút szítanak. A film rendezője, Stefan Haupt szeptember 30-án a fesztivál vendége lesz. A Bauhaus 100 éve című dokumentumfilm megvilágítja a Bauhaus fejlődését és változásait az 1933-as bezárásáig. A Hol vagy, João Gilberto? című dokumentumfilmben a nyilvánosság elől visszavonult zenészt keressük, a Bicska Maxi – Brecht Háromgarasos filmje pedig egy soha el nem készült film történetét meséli el.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 amber smith    omnium gatherum    legacy festival    vildhjarta    the devil came on horseback    alice cooper    dav    subsonica    rumproof    touché amoré    lorax    a-team    dan patlansky    ék    zinfield    angelina jolie    k3    kampfar    velőrózsák    the devils blood    terrorized     robert redford    mortal sin    bognár szilvia    billy the kid  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!