hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
kultúra [színház]  2019. július 17. szerda   03:51
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Romtemplom és a Bázis vonzásában
Zsámbékon minden hétvégén a színházé és az irodalomé a főszerep

  Telt házzal mennek Zsámbékon a nyári színházi és felolvasószínházi előadások, amelyek a város több, emblematikus helyszínén várják a közönséget: a Romtemplom csodálatos „díszletében”, a Műemlék Rakétabázis különleges atmoszférájában, alkalmanként a Zárdakertben, vagy a Kőtárban - előadásoktól és időjárástól függően. Csákányi Eszter, Dés László, Háy János, Hámori Gabriella, Kamarás Iván, Hajdú Steve, Fenyő Iván, Vecsei H. Miklós, Elek Ferenc, Trill Zsolt, Soltész Bözse, Galgóczy Judit, Peremartoni Krisztina, Szilágyi Tibor, Lovasi András, Földes Eszter, Nagy Ervin, ifj. Vidnyánszky Attila, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Beck Zoli, Seres Tamás, Jámbor József, Lackfi János – néhány név azon alkotók közül, akik idén vendégeskednek Zsámbék szabadtéri színházi programjában. Az előadások rendre telt házasak, több alkalommal plusz székeket kellett betenni. A produkciók java részét rossz időben is meg tudják tartani, időjárás okán egyik eddig egy előadást kellett másik napra időzíteni, míg egy este technikai okokból maradt el.
  
  Amíg a városban levő színpadok a klasszikus előadásoknak és felolvasószínháznak adnak helyet, addig a Műemlék Rakétabázison – ahol egyes előadások próbái is zajlanak a Zsámbéki Színházi Bázis keretein belül – első sorban a kísérletező, alternatív produkcióknak adnak otthont. Itt mutatták be idén június végén nagy sikerrel Nagyházi Márton ifjú szerző NemAkárki című moralitásjátékát és itt kerül színre ismét augusztus 10-11-én Lackfi János: Hinták című darabja Galgóczy Judit díjnyertes rendezésében Soltész Bözsével és Peremartoni Krisztinával a főszerepekben.
  
  A Romtemplomnál az elmúlt hétvégén Beck Zoli és Háy János zenés-irodalmi estje várta az érdeklődőket, valamint a Kedves Zsámbék 3.0 felolvasószínházi sorozatban Balázs József jazz-zongorista zenéje és négy remek színész, Elek Ferenc, Fenyő Iván, Hámori Gabriella és Hajdú Steve olvastak fel „nagy magyar verseket” az időjárásra tekintettel a Kőtárban.
  
  Öröm, hogy a produkciókra előadástól függően változó arányban, de mind helyből, Zsámbék és környékéről, mind pedig Budapestről, illetve távolabbi településekről váltanak jegyet. Egyre nő az online elővételek száma, amely általában 70-80% körül mozog, de egyes produkciók már az elővételes jegyekkel megtelnek.
  
  „Zsámbék a legkisebb Pest megyei város sok évtizedes múltú pezsgő kulturális életével, amelynek méretében, vendégszeretetében, barátságosságában a falusi élet legpozitívabb elemei tükröződnek. Ezzel a jó értelemben vett falusi vendégszeretettel várunk minden hozzánk érkezőt csodálatos történelmi helyszíneinkre, amelyek természetes díszletet adnak előadásainknak. Fontos számunkra, hogy vendégeink mellett a helyiek is magukénak érezzék a nyári produkciókat, amelyek egyfajta találkozási pontot, hidat is képezhetnek az itt élő és a távolabb lakó színház- és művészetkedvelők között.” (Horváth László, Zsámbék polgármestere)
  
  Legközelebb július 21-én lesz Zsámbékon előadás: Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje GreCSÓKOLlár címmel a Romtemplomnál.
  
  Ezután július 28-án a Sztalker Csoport és a Gyulai Várszínház közös produkciója a Shakespeare: Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadás kerül színre, amely jelenleg telt házas. Tekintettel a nagy érdeklődésre helyszínmódosulás esetén újabb jegykontingens kerül megnyitásra.
  
  Augusztus 10-11-én az említett Lackfi János darab, a HINTÁK kerül színre. Négy női sors, kettő mai, kettő pedig évszázadokkal korábbi, két remek színésznő, Peremartoni Krisztina és Soltész Bözse főszereplésével, Galgóczy Judit rendezésében.
  
  Augusztus 18-án a KedvesZsámbék sorozatban Mészöly Miklós és Polcz Alain levelezése, egy rendkívüli, nehéz szerelem kel életre Csákányi Eszter és Trill Zsolt felolvasóestjén Seres Tamás rendezésében.
  
  Augusztus 25-én ugyanebben a sorozatban Seres Tamás rendezésében a Karinthy-kabarén Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Szilágyi Tibor és Nagy Ervin estjén az is kiderül, hogy amit Karinthy írt csaknem száz éve szerelemről, házastársi kapcsolatról, a sznobokról, dilettánsokról, a nagyképűségről és a pénzről, a politikáról és a hatalom természetéről, ma is időszerű...
  
  A sorozat záróakkordjaként végül augusztus 31-én Lackfi János saját, mai zsoltárai teszik fel az i-re a pontot, ahol igazán emberszámba vesszük az Istent a Békesség-hívogató zenés esten Molnár György (gitár) zeneszerzővel, Lackfi Johannával (ének), a szerző lányával, és Kormány Bendegúzzal a doboknál.
  
  Jegyértékesítés és információ Tourinform Zsámbék ( Zsámbék, Szent István tér 3.)
  Tel: 23/342-318
  info@zsambekinfo.hu
  Online jegyvásárlás
  valamint az előadások előtt a helyszínen



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vittula    idoru    21 jump street     ivan &the parazol    doves    johnny roger    trentemoller    fátyol hermina    twiggy ramirez    grieved    des filles et des riffs    gogol bordello    srecna mladina    tesla    truth and its burden    of earth    szabad az Á    másnaposok 2    karinthy frigyes    merzbow    utódok    marian cosma    batman    soilwork    asian dub foundation  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!