hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
hírek   2019. június 20. csütörtök   08:20
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Hatalmas sikerrel zárult a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert


  Összefogott a zenész szakma és a közönség a gyerekekért. Vasárnap este több ezres tömeg előtt nyolc élvonalbeli együttes és előadó lépett fel a Budapest Park x UNICEF Segélykoncerten. Az eseményt a nézők akár otthonról is nyomon követhették, hiszen az estét a Budapest Park Facebook-oldalán élőben is közvetítették, sőt, a képernyők előtt ülők akár otthonról is adakozhattak. A jegybevételből (92,9%), szponzorációs támogatásokból (7%) és a segélyvonalból (0,1%) összesen 17 285 123 Ft gyűlt össze, amely teljes egészében az UNICEF legnehezebb sorsú gyerekekért végzett munkáját támogatja.
  
  A Live Aid mintájára szervezett eseményen zenélt a Bagossy Brothers Company, Blahalouisiana, Caramel, Lóci játszik, Magna Cum Laude, Parno Graszt, Punnany Massif és a Supernem, akik mind lemondtak a fellépti díjukról a jó ügy érdekében, csakúgy mint a műsorvezető Istenes Bence, aki az esemény kedvéért utazott haza Németországból. A különleges, slágerparádés szettel érkezett zenészek meglepetéseket is tartogattak – így például Mező Misi egy dal erejéig beugrott a Parno Graszthoz is.
  Fellépett még Felméri Péter, aki az Apák napján tartott koncerten stílusosan az apaságról stand-upolt, a Tudás 6alom Csoport egy beatbox produkciót adott elő, Nyáry Luca és Kemény Zsófi pedig slammelt a színpadon. A Segélykoncert közepén a Starlight Dance Company tánciskola koordinálásával 140 gyermektáncos látványos flashmobot mutatott be.
  
  A koncertre több száz gyermekvédelemben, gyermekkórházakban, állami nevelőintézetekben, gyermekotthonokban dolgozó szakember kapott tiszteletjegyet a szervezőktől, akik így kívánták megköszönni az egész éves gyerekekkel, gyerekekért végzett munkájukat.
  A Budapest Park és az UNICEF Magyarország a Segélykoncert életre hívásával is azon dolgozik, hogy fejlessze idehaza az adományozási kultúrát és erősítse a jótékonykodás tradícióját. Jelenleg a világ és a térség számos szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró országa is előbb jár ezen a téren. Az adományozási hajlandóságot tekintve Magyarország a 120. helyen áll a 144 országot rangsoroló listán.
  A magyaroknak köztudottan hatalmas a szíve, azonban a hagyományok hiánya miatt a jótékonykodást sokan a gazdagok kiváltságának tartják. Ezen a nézeten próbál változtatni a Budapest Park x UNICEF koncert, hiszen a kisösszegű adományok is hatalmas változást képesek hozni egy-egy rászoruló gyermek életébe. Egyetlen jegy árából, vagyis 4-5 ezer forintból az UNICEF képes egy rászoruló kisgyermeket egy hónapon át ellátni tiszta ivóvízzel, élelmiszerrel és gyógyszerrel.
  
  Az idei globális célkitűzések, vagyis a több mint 4 millió alultáplált gyermek megsegítése, a 10 millió gyermek beoltása kanyaró ellen, valamint a 35,7 millió gyermek egészséges ivóvízzel ellátása mellett a jegybevétel támogatja az UNICEF Magyarország hazai hátrányos helyzetű fiataloknak szóló programjait, valamint kiemelten a gyerekkereskedelem elleni küzdelmet.
  “Fantasztikus közönségünk volt, akik úgy segíthettek ezúttal rengeteg rászorulón idehaza és globálisan is, hogy közben egy különleges és igazán magas színvonalú rendezvényen bulizhattak. Nagyon nagy szeretettel, hittel és lelkesedéssel csinálta végig a szervezést és lebonyolítást az UNICEF, a fellépők és a Budapest Park csapata, amit ezúton is köszönök!” – mondta el a Park történetében is mérföldkőnek számító eseményről Pálffy András, a Budapest Park alapítója és stratégiai igazgatója.
  
  „Hatalmas öröm volt látni, hogy ennyi embert megmozgatott a gyerekek ügye. Köszönjük a Budapest Parknak, akik azonnal a kezdeményezés mellé álltak, anyagilag és szakmailag is mindent megtettek a koncertért. A rendezvénnyel járó valamennyi költséget is átvállalták, mint például a helyszín és a többszáz fős személyzet fenntartása, a rezsi, a marketingköltségek és a különböző kiegészítő szolgáltatások ára a biztonsági személyzettől a takarítókon át a mentőszolgálatig. Még maga a személyzet is gyűjtést szervezett nekünk. Köszönjük a fellépőknek, a közönségnek és a támogatóknak, hogy mind összefogtak a jó cél érdekében” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.
  A 13600-as adományvonal továbbra is él, a szám hívásával, vagy sms írásával (UNICEF kód:32) 250 forinttal támogathatja a szervezetet.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 stereotone    celtachor    twilight of the gods - allstar bathory tribute    müller péter sziámi    poison alley    aborted    lyuhász lyácint    blues    ill disposed    man in black iii    riverside    rowan atkinson    cro-mags    voices of destiny    dimebag darrell    demjén ferenc    jason staham    sorsügynökség    verge    rock beach    insane    pain    decease    sienna miller    windfall  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!