hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2019. május 15. szerda   07:39
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Feszt!Eger: Minőségi koncertek és díjnyertes borok a Bolyki-völgy szívében


  Díjnyertes borokkal és a legmenőbb zenekarokkal indítja a fesztiválszezont Heves megye kedvenc fesztiválja, a Feszt!Eger. Idén is a festői szépségű Bolyki-völgybe érkezik a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 1. között egymást érik majd a jobbnál jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán.
  
  Három nap alatt a magyar pop-rock színe java szórakoztatja majd a nagyérdeműt a Bolyki-völgyben. A fesztivál nyitónapja például a JETLAG és a Halott Pénz koncertjével indul. Továbbá a Feszt!Eger programjában szerepel többek között a megye legsikeresebb zenekara, az idén 15 éves ROAD, az Anna and The Barbies, a Belga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Follow The Flow, a Bagossy Brothers Company, a Quimby és hazánk legnépszerűbb női rockegyüttese, a Dorothy is. A zenekarok egy jelentős része új albummal és friss dalokkal készül a fesztiválra. A koncertek után minden éjjel DJ program zárja az estét. A napi bontás a www.feszteger.hu oldalon elérhető.
  
  Eger különleges helyet foglal el több zenekar szívében. Molnár Tamás, a JETLAG zenekar frontembere így mesélt személyes kötődéséről: „Nagyon kellemes koncertjeink voltak az előző zenekarainkkal Egerben. Ennek a városnak különleges hangulata van és csábítanak a borospincék, így mindig valami elképesztően durva buliban kötöttünk ki. Sőt, ott ismertem meg azt a lányt, aki utána két lemeznyi dal múzsája lett, úgyhogy meghatározó emlékek ezek számunkra.”
  
  Majd beszámolt a Bagossy Brothers Company gitárosa is, Tatár Attila a városhoz kötődő élményeiről: ”Gyergyószentmiklós a mi szülővárosunk, a zenekarnak a bázisa és Eger nagyon régi testvérvárosi kapcsolatban van vele. Ráadásul az egyetem alatt többször jártam terepgyakorlaton is Eger környékén, ahol megtapasztaltam milyen jók az egri borok. A zenekarral pedig a tavalyi évben játszottunk az Érsekkertben, ami egy különleges helyszín volt és egy hangulatos koncert. Már nagyon várjuk, hogy visszatérjünk!”
  
  Tóth Tibor, a fesztivál főszervezője megnyugtatott mindenkit, hogy senki nem fog lemaradni a Tottenham és Liverpool nagy összecsapásáról, hiszen idén is lesz BL döntő közvetítés a Feszt!Egeren. Ráadásul a látogatók abban a különleges helyzetben lesznek, hogy díjnyertes borokat is kóstolhatnak, ugyanis pár hete a francia Bourg városában megrendezett nemzetközi versenyen a Bolyki Pincészet két bora, a BOLYKI KEKFRANKOS 2016 és BOLYKI MERLOT 2016 arany és ezüst érmet szerzett.
  
  A fesztivál sikerének egyik záloga maga a helyszín, hiszen lélegzetelállítóan egyedi helyen rendezik meg a koncerteket. Több mint 40 éve használaton kívüli - a természet által visszahódított - bányaudvarok, borospincék közvetlen szomszédságában lépnek fel a zenekarok, ami nem mindennapi a hazai fesztiválpiacon.
  
  Az ÉTER Plusz zenei tehetségkutató idén is hagyományosan a Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz május 31. és június 1. között. Napközben a fiatal feltörekvő tehetségek produkcióit élvezhetik a résztvevők, miközben a Bolyki Pincészet utánozhatatlan nedűit ízlelgetik, este pedig a Feszt!Eger koncertsorozatával folytatódik a nagyszabású rendezvény.
  
  Ebben az évben még a korábbiaknál is szorosabban összekapcsolódik a két esemény, hiszen a 2019-es Feszt!Egeren a közönség minden este hallgathat korábbi ÉTER-es fellépőket, akik név szerint Plastic Ocean, AWS, The Anahit, Before The Last és a Fatal Error. Az együttesek az ÉTER Plusz korábbi tehetségkutatóiról győztesként távoztak és egyre nagyobb közönség előtt hódították meg a színpadokat.
  Jakab Jácint, az ÉTER Plusz kommunikációs vezetője kiemelte, hogy „A tehetségkutató kiemelkedő fontossággal bír, hiszen az évek során túlnőve önmagát - mondhatni - félprofi zenekarok versenyévé vált. Egy ugródeszka a zenekarok számára, ahonnan közvetlenül válhatnak a magyar zeneipar részévé”.
  Utóbbi jeles képviselőiből áll össze a zsűri (és egyben mentori) csapat - csak hogy néhány nevet említsünk: Temesi Berci zsűrielnök, Jeges Zsolt, Andrásik Remo, valamint Kovács Ákos Dadán. A lemezlovas kategóriában pedig Dj Newl, Tomy Montana, Dj Pryce, Dj Franky és Dj Tótpeti értékelik a dj-k produkcióit. Annak ellenére, hogy az ÉTER egy verseny, a szervezők nem titkolt célja, hogy összetartó hazai zenei közösséget építsenek. Ráadásul idén már nemzetközi keretekben gondolkodtak a szervezők, így a legnépszerűbb magyar fesztiválokon túl a legtehetségesebbek a felvidéki MartFeszten és az erdélyi Vibe-on is felléphetnek.
  
  Szerezd be jegyeidet kedvezményes áron és egyél, igyál és szórakozz akciósan a városban!
  Már elindult a helyszíni jegyértékesítés Egerben, Mezőkövesden, Füzesabonyban és Egerszalókon is, így 9 helyszínen van lehetőség megvenni a belépőket. A kedvezményes jegyeket érdemes még a jegyárforduló előtt beszerezni! Aki a kényelmesebb utat választja, az online is megveheti bérletét a Feszt!Eger oldalán.
  
  „A Feszt!Eger belépői még mindig jóval a megszokott fesztivál árak alatt vannak, mely a városnak és támogatóinknak köszönhető.” -hangsúlyozta Tóth Tibor. Ráadásul ezzel duplán jól járnak a fesztiválozók, hiszen a Feszt!Egerhez hűen idén is rengeteg akcióban lesz részük. Május 31. és június 2. között 10-20% kedvezménnyel fedezhetik fel Eger legkedveltebb helyeit. A „Mutasd a karszalagod” akcióhoz számos egri vendéglátós csatlakozott már.
  Emellett szabadulószobát, billiárd és foci övezetet is árengedménnyel használhatják a Feszt!Eger karszalaggal rendelkezők, sőt gokárt és quad pályán is tesztelhetik vezetési tudásukat. Ha pedig valaki lazításra vágyna, akkor az egri Termálfürdőbe 10% kedvezménnyel csobbanhat. Az összefogásnak köszönhetően még színesebb programokkal vár Eger a fesztivál ideje alatt. Az akcióban résztvevők listája elérhető a Feszt!Eger weboldalán.
  
  Érdemes a fesztivál mellett a városban is szétnézni, hiszen Eger is bőséges programokat kínál mindenkinek. Nem szabad kihagyni a történelmünket meghatározó Egri várat, Magyarország második legnagyobb templomát, a Bazilikát és az Európa területén legészakabbra épített török kori műemléket, a Minaretet sem. Aki pedig egy kis lazításra vágyik, az a Török Fürdő gyógyító hatású vizében is megmártózhat. Ráadásul a mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Sokan a bor miatt érkeznek Eger városába. A borvidék emblematikus fehérbora - az “ Egri csillag” - fehérszőlők házasításából született 2010-ben, amit mindenképp érdemes megkóstolni.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gus g    kampfar    alan wilder    párterápia    turn of mind    lock up    godnr.universe    cannibal corpse    millenáris    the dark knight rises    tango underground    micah sloat    szalóki Ági    vildhjarta    the koffin kats    christoph waltz    propeller band    cradle of filth    egri jános     impericon never say die tour    demi moore    szabad az Á    jonathan nolan    christian epidemic    clubera  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!