hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2019. április 1. hétfő   03:57
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Black Nail Cabaret: Pseudopop lemezbemutató az Analog Music Hallban


  Különleges színpadi felállásban, vendégzenészek és táncosok szerepeltetésével mutatja be Pseudopop című új lemezét április 18-án a Black Nail Cabaret. Az avantgarde dark pop duó exkluzív koncertje előtt a Maneuver Maneuver is játszik majd az Analog Music Hall színpadán.
  
  A 2008-ban alakult, és 2010 óta rendszeresen fellépő Black Nail Cabaret komor, rétegzett mondanivalóval rendelkező dalai egyszerre jól táncolhatóak, és nehezen felejthetőek. A lemezről lemezre új zenei megoldásokat kipróbáló páros az elmúlt években synth noir hangulataival vált ismertté, melyhez a friss album újabb rétegeket ad majd hozzá. Árvai Krisztián és Árvai-Illés Emese a legutóbbi, 2016-os lemez után saját kiadót alapított, így a negyedik, Pseudopop című lemezük már itt, a Dichronaut kiadónál jelent meg novemberben.
  
  Emese elmondta az új lemezről: ´i>A Pseudopop fordulópont a Black Nail Cabaret életében. Kimásztunk egy dobozból, amihez korábban annyira kötődtünk, és egy olyan cél felé megyünk, amit mindig is el szerettünk volna érni. Nem akarunk bármiféle címkét aggatni erre a lemezre, mert a műfaji besorolások sokszor zavarosak, félreérthetőek. Hiszünk abban, hogy a popzene lehet tartalmas és avantgarde, és abban is, hogy az alternatív zene nagyobb közönséget is elérhet, nem csak egy szűkebb csoportot. Manapság sok a műfajok közötti átfedés, és ez lehetőséget ad arra, hogy valami új születhessen - szerintünk ez rendkívül izgalmas és annyi mindent lehet tanulni!´
  
  „A Pseudopop tulajdonképpen egy összegzés: minden olyan zenét magába foglal, ami óriási hatással volt az életünkre. Nem tudnánk pontosan megmondani, hogy melyik dallam vagy hangzás melyik impulzusra vezethető vissza. Egyszerűen kiürítettük a fejünket, eldobtuk a műfajokat és szabadjára engedtük, ami ki akart jönni. Végül is ez egy egészen jó kis hibridje lett a bennünk élő káosznak. Szeretnénk azt gondolni, hogy ez tulajdonképpen kortárs avantgarde popzene, dark alternatív gyökerekkel.”
  
  
  
  Az áprilisi lemezbemutató koncertet az teszi majd különlegessé, hogy a Black Nail Cabaret ezúttal nem a megszokott duó formában, hanem vendégzenészekkel kiegészülve lép színpadra, a látványt pedig az oroszlányi DanceReform Showtánc Egyesület koreográfiája is kiegészíti majd. Előttük vendégzenekarként a Maneuver Maneuver játszik: ez az együttes 2017-ben alakult, Szabó “Tonyo” Tamás (The Moog, Dope Calypso) és Szilágyi Máté (Dorothy´s Legs) kezdeményezéseként. A sötét hangulatokkal vegyített szinti popot játszó duó 2018 februárjában jelentkezett első, öt számos EP-jével.
  
  
  
  A jelenleg új számokon dolgozó Maneuver Maneuver zenéjében megfér egymás mellett a mai alternatív és indie előadók világa, a ’80-as és ’90-es évek sötétebb, szintetizátor alapú zenéi és az amúgy alapjáraton slágeres popzene is. Talán a New Order, a 2 Unlimited, Crystal Castles, Gary Numan és a Late of The Pier szerelemgyerekeként fogható fel a duó stílusa, ami azért tudatosan korszerű formában hozzá vissza az említett hatásokat.
  
  A két zenekar április 18-án játszik majd Budapest egyik nemrég nyílt rendezvényhelyszínén, az Analog Music Hallban. A 11. kerületi zenei központ több szempontból is hiánypótlónak számít: a több száz fő befogadására alkalmas koncertterem mellett egy kávézó-bár és egy 40 helyiségből álló próbaterem-komplexum is helyet kapott az épületben. A Fehérvári és a Szerémi út között található helyszín mellett megoldott az ingyenes parkolás, és villamosokkal, éjszakai járatokkal is könnyen elérhető.
  
  BLACK NAIL CABARET: Pseudopop lemezbemutató koncert
  2019. április 18, csütörtök 20 óra
  Budapest Analog Music Hall
  Black Nail Cabaret, Maneuver Maneuver koncertek
  Belépő: 2500 Ft, a koncert napján 3000 Ft
  Jegyek kaphatók a https://tixa.hu/blacknailcabaret_analogmusic oldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tv manci    pet needs    gyöngyössy bence    confronto    battle: los angeles    oasis    overdrive    érdi tamás    them crooked vultures    wamp    svart crown    neckbreaker’s ball    hellripper    cojones    haw    gallows    kimnowak    romanticbiodark    give em blood    tim owens    simon roman - ének    gyöngyössy bence    jackass 3d    szerencsecsillag    leonard cohen  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!