hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2019. január 7. hétfő   04:20
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Gájer Bálint Swing karácsony
2018.december 21. Swing karácsony, - MOM Sport

  2018. december 21-én, a MOM Sport Rendezvény Központban tartotta Gájer Bálint az immár hagyományos karácsonyi nagykoncertjét, ami napra pontosan követte a tavalyit. Az apropót idén is az advent, és a tavaly megjelent Swing karácsony című lemeze adta, amely népszerű angol karácsonyi dalok magyar átiratait tartalmazza. A koncert közel telt házas volt ismét.
  
  Az 1980-ban született énekes a swing pop műfajában érzi igazán otthon magát. 10 éves korától tanult dobolni, majd 14 évesen megalapította első zenekarát. 2010-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán. Országos ismertséget 2013-ban, a Voice nevű tehetségkutató hozott neki, ahol másodikként végzett, és megkapta a Swing Hercege becenevet. 2015-ben az Euróvíziós dalfesztivál döntőjébe jutott, de végül nem ő képviselte hazánkat a versenyen.
  Fonogram díja mellé megkapta a legelegánsabb előadónak járó elismerést is, amire igyekszik is rászolgálni, hiszen mindig öltönyben jelenik meg a nyilvánosság előtt. A magyar Micheal Bublé címet sem bánja, önálló estje is van a kanadai énekes népszerű dalaiból. Eddig három albuma jelent meg (Egyszerű az élet - 2014, Swing’N’Pop - 2016, Swing karácsony - 2017), és jelenleg is két újabbon dolgozik.
  2019 év végén a második karácsonyi lemezével rukkol majd elő, illetve várhatóan 2020 tavaszán saját dalait tartalmazó korongja jelenik majd meg, amelynek előfutára a Törj ki a mából című szám, amihez videóklip is készült, amit több mint 73 ezren láttak már az egyik népszerű videó megosztón.
  
  A koncerten saját, 10 fős zenekarát kiegészítette 16 vonós, és 4 vokalista is. A nagyszabású, közel 2000 embert vonzó estén mind a három albumáról hangzottak el szerzemények. A karácsonyi blokk volt hangsúlyos, ahol olyan dalok voltak a műsorban, mint a White Christmas, a Let it snow, a Frosty, the snowman, a Silver bells, az All I want for Christmas is You, az I’ll be home for Christmas, a Santa Claus is coming to town. A Holly Jolly Christmas-t édesapjával duettben énekelte el, ami közben láthattuk a valódi szülői büszkeség meghatódottságát.
  Meglepetésként Szécsi Páltól a Csak egy tánc volt hangzott el. Eredetileg is magyar dalként, Zsédától a Szürke patást énekelte. Először itt hallhatta a közönség az Egyszer van karácsony című új szerzeményt, ami Gájer saját dala. Összesen 22 sláger fért a repertoárba.
  
  A vokalisták is önálló szerepet kaptak a műsorban. Mészáros Tamás énekelte angolul a Let it snow-t, Varga Dávid pedig a Rock around the christmas tree-t. Utóbbi úriember az Ének iskolájából lehet ismerős. 16 éves korától ismeri az énekest, és valódi példaképének tartja, így különleges élményt jelentett számára a koncertjén énekelnie.
  A női vokalisták kiválasztásához egy internetes énekversenyt hirdettek még az ősz folyamán. A nyertesek Sőti Barbara és Sőti Andrea lettek, akik egy fiatal, bájos ikerpár, és szintén nagy boldogsággal ragyogtak a színpadon.
  
  2018 igazán Gájer éve volt. Közös otthont tudott teremteni a menyasszonyával, Ötvös Brigittával, megvehette álmai autóját és éves szinten közel 130 fellépése volt. Mivel ezekből körülbelül 30 decemberre esik, nagyon intenzív időszak ez az életében. Ennek ellenére maradt ideje jótékonykodni is, így a MOM Sport angyala lett. Nagy örömmel készült erre a koncertre, mivel számára is különleges ekkora zenekarral színpadra lépni.
  
  Az estében nem volt semmi kockázat. Tökéletes díszletben, tökéletesen elegáns, a hölgyeket és szüleit tisztelő úriember, ismert és érzelmes karácsonyi dalokat énekelt nagy zenekari kísérettel. Alapvető üzenete a szeretet és a család fontossága volt. Nem is tudnék vele vitatkozni. Azt hiszem, senki nem távozott csalódottan az estéről. Biztos vagyok benne, hogy még hazafelé is többen a dalokat dudorászták.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vad fruttik    laibach    dave grohl    csányi sándor    fabricius anna    pennywise    dornenreich    möbel    la dispute    die apokalyptischen reiter    jessica biel    sirenia    tom felton    teräsbetoni    cowboys & aliens    tony scott    katzenjammer    curse this ocean    riki    myles kennedy    állás    octahed    whitesnake    lunarsea    scary guys  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!