hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2018. december 17. hétfő   14:59
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Téli Fekete Zaj Fesztivál a Dürer Kertben
2018. december 28. Dürer kert



  2017-hez hasonlóan idén is lesz Téli Fekete Zaj, ami az augusztusi, mátrai fesztivál egynapos, év végi kiadása. December 28-án a Dürer Kert 4 színpadán 20 koncert, kiállítás és hajnalig tartó afterparty várja a Zajongókat.
  
  Pár év kihagyás után idén szervezték meg újra a Fekete Zaj Fesztivált, amelyre eredeti helyszínén, a mátrai Sástó partján került sor augusztusban, és a 3 nap alatt többek között az Igorrr, a Crippled Black Phoenix és Anna von Hausswolff is fellépett. A 2019. nyári fesztivál időpontja már bejelentésre került, de addig is a szervezők összehoztak egy téli extra napot, méghozzá egy rakás szuper hazai és nemzetközi klubzenekar meghívásával – ez lesz a Fekete Zaj Tél.
  
  A headlinerek egyike a She Past Away: ez a zenekar darkwave zenét játszik a ´80-as évek hangzását megújítva, jellegzetes, poszt-punk gitármegoldások és minimalista esztétikájú, török nyelvű dalszövegek segítségével.
  
  
  
  Az este másik nagy dobása a Rabia Sorda, ami az Hocico-ból ismert, Mexikóból származó Erk Aicrag mellékprojektje, német gitárossal és dobossal kiegészülve. A projekt albumról albumra kicsit más irányt vesz, az Hocico-nál egy fokkal kevésbé brutális electro-industrial zenét játszanak.. persze itt még a „kevésbé brutális” is leszedi a fejünket, mint például a The World Ends Today című lemez, és a Valentin napon kiadott Violent Love Song című „ballada”.
  
  
  
  Az olasz Geometric Vision Nápolyból indult 2012-ben: Ago Giordano alapította több szóló electro darkwave projekt után, egy gitáros és egy basszusgitáros meghívásával. Fire! Fire! Fire! című idei lemezük már a harmadik a sorban; sodró hangulatú coldwave tánczenére számíthatunk tőlük.
  
  
  
  A legnagyobb ugrálásra pedig valószínűleg a Dear Deer fellépése alatt számíthatunk: Federico Iovino és Sabatel duója basszusgitár, gitár, szintetizátor és ének segítségével rak össze pörgős elegyet post-punk és noise alapokból, „no wave” és disco hatásokat keverve. A Chew-Chew című friss lemez egyik dala a Claudin in Berlin.
  
  
  
  A hazai fellépők között ott lesz most is a VHK: Grandpierre Atilla és a zenekar a koncert után a tervek szerint stúdióba vonul majd. Játszik majd a Jazzékiel is: a 2001-ben alakult alternatív zenekar nemrég mutatta be saját változatát az Anima Sound System Még, még című dalából: az extra szélesvásznú klipet látva Prieger Zsolt úgy reagált, hogy soha sem gondolta volna, hogy lehetséges „ennyire hideg és okos verzióját” létrehozni a dalnak, ami „mégis tele van humorral”:
  
  
  
  A 4 színpadon ott lesz még ´18-as nyári Zaj egyik hazai közönségkedvence, az Entrópia Architektúra, vetítőgépek és a post-rock metszéspontjában játszó győri zenekar, a Pozvakowski, és a ’80-as évek synth dallamait minimalista hangzásban előadó bécsi duó, a Mitra Mitra. A hazai alternatív színtért képviseli majd a Black Cloud címen nemrég új EP-vel jelentkező Black Bartók, az elektronikus popzene és a tremolókar-rángató glamúros rock között félúton alkotó Hippikiller, és a punkslágereket feldolgozó Lopunk. A kissé elborultabb vonalat hozza a kísérletező, elektronikus zenét játszó Anez, a szintén különc, noise-synth-waltz zenét játszó szegedi Lajka, a súlyos hangulatú post-metal rituálékat bemutató Svoid, a matekos post-metalt toló Arkas, és az eklektikus népzenét post-rock és sludge elmekkel ötvöző Guruzsmás. A headbangelő szekciót erősíti a tömény thrash metalt szállító Slogan, a progresszív, groove-os metal dalokat jászó szegedi Dystopia és a mocsári party metalban utazó pécsi Longbong.
  
  A helyszínen a koncertek mellett megtalálhatjuk a Háttérzaj Litzine csapatát is, akik elhozzák a mátrai Fekete Zajon készült kiadását a zine-nek, és egy kiállítást is megtekinthetünk, a koncertek után pedig afterparty vár majd.
  
  Fekete Zaj Tél 2018
  2018. december 28., péntek 18 óra
  Budapest, Dürer Kert (4 helyszín)
  Belépő: elővételben 4000 Ft, a helyszínen 4500 Ft
  Jegyek kaphatók a TIXA oldalon, a CD Pince és Wave boltokban, és a Dürer Kertben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 vam design center    sonisphere    mark jansen    cadaveres    a közösségi háló    general surgery    d-a-d    1killembrace    másnaposok 2.    sunset    jude law    cameron diaz    mint gloria estefan    symphonica    kajgün    dark shadows    run for power    mortician    a38 hajó    steve morse    michael fassbender    surface festival    glen berger    edvard munch    retarded fish  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!