hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2018. július 26. csütörtök   12:53
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Joe Satriani - What Happens Next World Tour 2018
2018.július 23. Barba Negra Track

  Mindenekelőtt le kell szögeznem, hogy Satriani kaliberéhez mérten egy újabb olyan koncerttel ajándékozott meg bennünket, ami ismét elváráson felüli volt és nem csak azért, mert remek teammel dolgozik, hanem mert ő Joe Satriani!
  
  Sokunknak furcsán hat, hogy ez a 62 éves faszi időtlen, nem öregszik! Döbbenetes volt látni, ahogy ez a fickó még ma is képes olyan produkcióra, ami iskolapélda! A színpadi játékához a zene szeretete és végtelenül szerény előadás mód járult. Tudom lehetetlen ezt írásban átadni, de ezeket az erényeket látni kell élőben! Amit Joe nyújtott ezen a koncerten, az annak a bizonyítéka annak, hogy létezik az élő zene! Elvarázsol, magával ránt és előttünk keletkezik! Ez a lényeg! A többi csak maszlag, szétporladó semmi!
  Nem úgy, mint Végvári Ádám esetében, aki ott volt ezen a koncerten. Csak nem tudom eldönteni, hogy minek, hiszen a Neoton Família a büdös életben nem lesz rock, pláne nem metal zenekar. Nincs kizárva, hogy a koncert után egyenként törögette szilánkosra ujjacskáit, hogy miért a pop szakmát választotta... :). De lapozzunk, hiszen Lukács Peta vezette fel a koncertet, hazánk egyik legkreatívabb gitárosa. Kiváló érzékkel megáldott forma, aki szinte minden műfajban megállja a helyét. A vájtfülűeknek a Kaltenecker trió és az European Mantra, a nagyközönségnek viszont ott a Bikini. Az alkotói szabadságának legjavát viszont saját formációja keretében tudta megvalósítani a 2013-as War & Peace és a 2017-es Homo Imperfectus albumok képében, melyekről a rövidke fellépése alatt válogatott.
  
  Semmi különös nem volt ezen a koncerten, hiszen Joe Satriani ugyanazzal a fizimiskával és napszemüveggel, a jellegzetesen varacskos Ibanezes hangással és lendülettel nyomta végig ezt a hétfői koncertet, ami egy ilyen kaliberű kortalan gitárostól elvárható volt. Semmi felesleges allűr és színházi pompa nem volt, csak a színtiszta tökéletes muzsika. No és a laza Joe-féle döngölés kiváló muzsikusok társaságában, akik nem kevés meglepetést tartogattak nekünk.
  Joe játéktechnikájában halmozottan alkalmazza a legatot, a tapping, a sweep-picking, a volume swells és egyebeket. Joe etalon játéka mellett megfigyelhető a márkahűség is. Jelen esetben az Ibanez gitárok iránti szeretete, alap! A legnagyobb elismerés és visszajelzés számára a rajongók részéről, az a 10 millió fölött eladott példányszám, a 15 Grammy jelölés ezek után már csak hab a tortán. A 62 éves örökifjú Joe megkerülhetetlen alakja a rock, metal színtérnek, aki nem sablonokban gondolkodik, hanem komplex témákban.
  
  Előadása szórakoztató és figyelemlekötő, mint maga a jazz. Nem unalmas, hanem ellenkezőleg izgalmas, felfedezésre vár. Véleményem szerint, minden fellépése más, és mindenütt meglepetésekkel teli. Pont ezért olyan arcokkal bástyázza körül magát, mint Joe Travers (dob), Bryan Beller (basszusgitár) és Mike Keneally (gitár, billentyű), akik olvasnak gondolatában és viszont. Remek szimbiózis uralkodott a színpadon, legyen szó akár a Mike-Joe gitárpárbajáról, vagy a Bryan-Joe apró szösszenetéről. Nem véletlenül volt ez a fellépés kifinomult, dinamikus és virtuóz előadás itt a Barba Negrában.
  Idén jelent meg a 16. albuma a What Happens Next, mely egyben a turné fő gerincét adta (Energy, Catbot, Cherry Blossoms, Thunder High on the Mountain, Headrush, What Happens Next, Super Funky Badass) és egy újabb kiforrott anyaggal gazdagodhattunk. A műsorból nem maradhatott ki a klasszikus virgákkal teletűzdel Satch Boogie sem, pont úgy, mint a lírai Flying in a Blue Dream 89’-es címadója. A fantázia birodalmából Ice 9, majd Cool #9 blues improvizáció.
  A koncertje végére hagyta a legnagyobb lírai dalát az Always With Me, Always With You-t, és a pörgős Summer Song valamint közönség énekeltetős Crowd Chant. Ilyen program mellett lehetetlen volt tévedni. Satriani ismét megmutatta, hogy kell szórakoztatni és egy hibátlan két órára odaszögelni a színpad elé a közönségét!


Kulcsszavak:
  joe satriani     peta 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Új albumával tért vissza Joe Statriani

Joe Satriani - Earth 2023 Tour Budapesten

Folytatódik Tarja Outlanders sorozata - Joe Satriani

Joe Satriani turné bemelegítő új kislemezzel jelentkezett

Joe Satriani a Barba Negra Track-ben

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kapcsolódó fotók: 

JOE SATRIANI - 2018. július 23. BARBA NEGRA TRACK - WHAT HAPPENS NEXT TOUR 2018

PETA - 2018. július 23. BARBA NEGRA TRACK - WHAT HAPPENS NEXT TOUR 2018
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the tourist    mena suvari    motörhand    war without end    dillinger escape plan    mtv    all that remains    crow 7    koós réka    grave    suffokate    winterborn    freedom call    redrum inc.    easy a    faithless    rachel mcadams    a közösségi háló    kellan lutz    doro pesch    ingrowing    aetarnam    black blitz    mustasch    x ambassadors  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!