hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2018. június 25. hétfő   22:34
nincsen hozzászólás

szerző: Vik
Bullet for My Valentine, Asking Alexandria, Caliban és a többiek
2018. június 18. Budapest Park

  A 2018. június 18-án a Budapest Parkban megrendezett koncertsorozat nagyszerű alkalom volt arra, hogy a metálzene rajongói kikapcsolódhassanak egy kicsit. Az öt népszerű külföldi együttesre sokan kíváncsiak voltak, akadt, aki kellemes emlékekkel, és olyan is, aki csalódással tért haza. De mi is történt?
  A Budapest Parkot (véleményem szerint) 2-es villamossal célszerű megközelíteni, és sokan osztották nézeteimet. Szinte egy metálos különjárattá alakult a villamos, annyian voltak a stílus képviselői. A bejárathoz érve hatalmas sor fogadott, ami már kis híján, az úton kígyózott. Szerencsére ennek ellenére hamar bejutottam, és előküzdöttem magam a hatodik sorig, hogy lássak mindent. Persze a magas emberek gyakran akadályt jelentenek, ahogy jelen esetben is. Ekkor már mindenki feszülten várta, hogy színpadra lépjen az első előadó, a SHVPES.
  A banda vokalistája Griffin Dickinson, a második fia az Iron Maiden híres énekesének, Bruce Dickinsonnak, így nem csoda, hogy ő is zenei pályára lépett. A banda Birminghamből származik, és eddig egy albumuk jelent meg, Pain. Joy. Ecstasy. Despair címen, 216-ban, illetve júliusban készülnek kiadni egy kislemezt, Mixtape 1 néven. A banda nevet is változtatott, hiszen eredetileg Cytota-ként ismerte őket a világ.
  Mikor elsőként a színpadra léptek, a közönség még tele volt energiával, ahogy Griffin is. Az egész előadás közben pörgött, ugrált, és ennek meg is lett a hatása, mert egy kisebb pogó is kialakult.
  
  Következő fellépő a Blessthefall volt. Az Arizonai metalcore banda 2004-ben alakult, Mike Frisby gitárossal, Matt Traynor dobossal, és Jared Warth vokalista- és basszusgitárossal. A debütáló albumuk, His Last Walk 2007 április 10-én jelent meg. Ezen a lemezen még Craig Mabbit énekelt, aki jelenleg az Escape the Fate nevű együttes tagja. A második albumon már Beau Bokan hangját hallhatjuk, aki a jelenlegi vokalista is. A korong a Witness címet viselte, és 2009 október 6-án dobták piacra. Ezen kívül még három albumuk van, az Awakening, Hollow bodies és a 2018 márciusában megjelent Hard Feelings.
  Beau egy széles mosollyal lépett a színpadra. Megjegyezte, hogy már harmadjára jár Budapesten, és megkérdezte a közönséget, hogy hányan voltak már koncertjén. Meglepően sokan jelentkeztek. Előadták a Hey, Baby-t, ahol a rajongók énekelhették a refrént, a Cutthroat című számukat, és a Hollow Bodies-t is. Beau nagyon szimpatikusan viselkedett, egyszer éneklés közben megfogta az egyik lány kezét, illetve megjegyezte azt is, hogy igyunk sört, hiszen ilyen melegben hidratáltnak kell maradni. De tett is az ügy érdekében, hiszen előszeretettel locsolta vízzel a közönséget, mint az üvegből, mint a száját használva szökőkútként. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy a legtöbb vokalista 50% hegyikecske, 50% vízköpő. A Blessthefall tagjai a koncert után dedikálást is tartottak.
  
  A harmadik banda a német származású metalcore együttes, a Caliban volt. A zenekar 1997 óta aktív, és a Shipeshez hasonlóan nevet változtatott, ugyanis eredetileg Never Again-nak hívták őket. Már 11 albumuk jelent meg, legfrissebb a 2018-ban kiadott Elements. A banda Andreas Dörner vokalistából, Marc Görtz gitárosból, Denis Schmidt ritmusgitárosból, Patrick Grün dobosból, és Marco Schaller basszusgitárosból áll.
  Ilyenkorra már megtelt a helyszín, mikorra Andreas együttese a színpadra lépett. A vokalista screamei rendkívül jók voltak, és a Stop Running című számuk közben gondolkodtam el, hogy miért nem hallottam róluk eddig. Andreas viccesen megjegyezte, hogy hiába akarnánk énekelni a szöveget, nem tudnánk. És milyen igaza is volt. Az előadás közepe felé eleredt az eső, ami csak fokozta a hangulatot.
  
  Miután a Caliban befejezte, hosszadalmas színpadszerelés következett, a terep elő lett készítve az Asking Alexandria számára. A banda hatalmas fanbase-el büszkélkedhet, rengetegen viseltek Askingos pólót körülöttem, és én sem képeztem kivételt ez alól. Az együttest 2008-ban alapította a gitáros, Ben Bruce. Tagok: Ben Bruce (gitár) Danny Worsnop (ének) Cameron Liddell (ritmus gitár), Sam Bettley (basszusgitár) és James Cassells (dob).
  Első albumuk, a Stand up and Scream 2009-ben jelent meg a Summerian Recordsnál. Ezt követte 2011-ben a Reckless & Relentless, majd 2013-ban a From Death to Destiny. 2015 januárjában Worsnop bejelentette távozását a bandából, miután új formációja, a We are Harlot megjelentette az első dalát. Helyére az ukrán származású Denis Shaforostov lépett, aki korábban a Make Me Famous és a Down & Dirty tagja volt. 2016-ban megjelent a következő korong The Black néven. Ezután szintén 2016-ban Denis kilépett, és ismét Danny Worsnop vált az Asking Alexandria énekesévé. 2018-ban megjelent az együttesről elnevezett albumuk, amely sokkal lágyabb hangzásvilággal bír, mint a korábbiak.
  
  A színpadra lépőket hatalmas üdvrivalgás fogadta. Ami meglepett, az Danny fehér inge és baseballsapkája volt, nem állt össze a banda régi stílusával. A nyitódal az Into the Fire volt, amit nagyszerűen elő is adtak. A Vultures-nél Ben megkérte a közönséget, hogy világítsanak a szám közben, mire Danny megjegyezte, hogy így fényes nappal erre feltétlenül szükség van. A Somebody, Somewhere közben szinte mindenki énekelt körülöttem, igazán hangulatos volt. Egyszer elszállt a hangosítás is, amire a közönség a szokásos „Mi a * van?!” kántálásba kezdett, így a problémát gyorsan orvosolták.
  De a baj csak ezután következett, a The Final Episode képében. A gondot nem a dal jelentette, hanem az a tény, hogy Danny énekelt minden egyes hörgős részt. Nem igazán értettem, miért, de ez igazán rányomta a bélyeget az egész koncertre. Egy srác mögöttem jobban előadta a scream részeket, mint maga Danny, és ez eléggé kiábrándító volt. A Run Free is hasonlóképpen járt, mindössze egy komoly screamet hallhattunk az egész performansz alatt. A The Black albumról egyetlen dalt sem hallhattunk. A koncert végezetével sokakat hallottam panaszkodni, arról, mennyire megváltozott az együttes és teljesen egyet értek velük. Nem ez volt az Asking legjobb koncertje, az biztos.
  
  Végezetül a Bullet for My Valentine következett. A zenekar 1998-ban alakult Walesben, és metalcore műfajt játszik. Tagok: Matt Tuck (ének, ritmusgitár), Michael Paget (szólógitár), Jamie Matthias (basszusgitár) és Michael Thomas (dob). Az együttes rengeteg néven futott, mielőtt megtalálták a tökéleteset. Hívták őket Jeff killed John-nak és Oportunities in Chichagonak is. Első albumuk a Poison 2006-ban jelent meg, majd 2008-ban a Scream Aim Fire, 2010-ben a Fever, 2013-ban a Temper Temper, és 2015-ben a Venom. Számtalan díjat nyertek munkásságukért az évek során. Zenéjükre olyan előadók voltak hatással, mint a Pantera, a Megadeth és a Slayer.
  Viszont mire a fiúk sorra kerültek, már a tömeg nagy része elfáradt, és sokan csak a bár körül lézengtek. Persze így is rengetegen állták körül a színpadot, hogy ne maradjanak le a zenekar koncertjéről. Eljátszották a Your Betrayalt, a Four Words-öt, és a Letting you go-t is. Akármilyen kókadt is volt már a közönség, a Tears Don’t Fall-ra mindenki felkapta a fejét, hiszen ez a szám az egyik legismertebb mind közül.
  Összességében jó koncertek voltak (ha az apró csalódást nem számítjuk), megérte elmenni és kicsit kikapcsolódni a hétköznapokból.


Kulcsszavak:
  caliban     bullet for my valentine     asking alexandria 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Az Asking Alexandria új EP-vel indítja az új évet

Itt a Psycho, az Asking Alexandria újabb sikerdala

Megjelent az Asking Alexandria legújabb albuma, a „Where Do We Go From Here?

Kill The Lights: Új atom formáció, tapasztalt tagokkal a Bullet for My Valentine és Threat Signal Zenekarokból

Hamarosan megjelenik az Asking Alexandria legújabb albuma, a Where Do We Go From Here?

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 maxxwel    kurt cobain    nina hagen    day of mourning    wall of sleep    triptykon    bon scott    nicolas cage    backyard babies    mike watt    the smurfs movie    keep of kalessin    negarm    pluto    the mono jacks    riki    uriah heep    reflected    them crooked vultures    in vain    sziget 2012    the cure    jan rechberger    kobalov    black foxxes  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!