hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2018. június 11. hétfő   16:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
9 év után újra magyar animációs rövidfilm az annecy nemzetközi animációs filmfesztiválon


  Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című alkotása több Oscar-kvalifikáló fesztiválon is versenyez majd. Az animációs filmszakma legnevesebb eseménye, a ma kezdődő Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című alkotását. Utoljára 9 éve, 2009-ben versenyzett magyar rövidfilm Annecy-ban. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült 15 perces animációs rövidfilm a múlt héten az Oscar-kvalifikáló Zágrábi Animafest versenyprogramjában is szerepelt, a nyár folyamán pedig a világ legmenőbb fesztiváljain versenyez majd, köztük több további Oscar-kvalifikáló fesztiválon, melyek közül a következő a június 23-án kezdődő In The Palace lesz majd.
  
  Az animációs filmszakma legnevesebb eseménye, a ma kezdődő Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című alkotását. A filmben a 8 éves Tilda emlékképei elevenednek meg a saját cirkuszukat működtető családjáról. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy család titkokkal teli múltja. Cirkusz és képzelet, vágy és valóság, bánatból rinocérosz, szexusból sellő. A karakterek átlépik testük határait, a múlt képeiből és egymásból alakulnak, transzformálódnak. A szeretet és a kapcsolódás konstans hiánya keretezi a filmet.. Utoljára 9 éve, 2009-ben versenyzett magyar rövidfilm Annecy-ban.
  
  „Szerettem volna egy filmet készíteni az érzelmi kiszolgáltatottságról, több nézőpontból is bemutatva a témát. A családban betöltött szerepek dinamikus változása, ezen belül a nő helyzetének egy konfliktuson keresztül bemutatott átalakulása és annak hatásai érdekeltek. Hogyan lehet a lelki átalakulást képileg ábrázolni, a realitásból kiindulva metaforákon keresztül végigvezetni a nézőt? Ezen kívül dramaturgiailag régóta foglalkoztat a párhuzamos és nem lineális történetmesélés, amire a Sellők és Rinocéroszok több idősíkban játszódó története jó lehetőséget biztosított.” – nyilatkozta a film rendezője, Traub Viktória.
  
  Az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült 15 perces animációs rövidfilm az elmúlt időszakban olyan fesztiválok versenyprogramjában szerepelt már, mint a csehországi Anifilm vagy a múlt héten az Oscar-kvalifikáló Zágrábi Animafest. Júniusban Portugáliában a Fest - New Directors/New Films Festival versenyprogramjában, illetve a bulgáriai In The Palace-on fut majd a film. Júliusban a szlovákiai Fest Anca-n, majd Olaszországban a La Guarimba Nemzetközi Filmfesztiválon és a brazíliai Anima Mundi, aztán az Guanajuato Nemzetközi Filmfesztiválon Mexikóban szerepel majd Traub Viktória alkotása.
  
  A Sellők és Rinocéroszok forgatókönyvét Gergely Dorka, Traub Viktória és Dus Polett írták, a zeneszerző Chris Allan Tod volt. A film vágói Bacskai Brigitta és Polecsák Lajos,sound designere Vadon Zoltán, producere Dus Polett.
  
  Traub Viktória 2006-ban az ESAD animációs szakán Portugáliában, majd 2008-ban a MOME animáció szakán végzett. Eső című rövidfilmje 2009-ben elnyerte a Pozsonyi Early Melons Fesztivál fődíját, valamint a Szentpétervári Filmfesztivál The Best Figurative Decision Open díját. Vastojás című munkája 2015-ben a San Diegoi Nemzetközi Gyermek Filmfesztiválon a Legjobb Animációs Rövidfilm díját kapta, a 4. Delhi Shorts Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a zsűri neki ítélte a Legjobb Animáció díjat.
  A film a tervek szerint idén ősszel kerül hazai forgalmazásba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 diane krüger    chaos of disorder    british sea power    rockélet    wattican punk ballet    this gift is a curse    rick rubin    vomitous    m. night shyamalan    a diktátor    wendigo    udo    the clash of the titans    deák bárdos    endiryah    kosztolányi dezső    subways    kissi´ dynamite    retarded fish    bibliotheque pascal    kanada káosz    vexilium    shade empire    Ágens    kanalas éva  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!