hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2018. április 13. péntek   10:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Ugly Kid Joe koncert a Barba Negra Trackben!
2018. április 29., vasárnap 18h, Budapest, Barba Negra Track



  A napfényes Kaliforniát, meg persze a ´90-es éveket is visszahozza egy este erejéig az Ugly Kid Joe, mely április 29-én játszik a Barba Negra Trackben. Az amerikai zenekar most először koncertezik Magyarországon, ahol debütáló albumuk, az America´s Least Wanted kiadásának 25. évfordulóját ünnepli majd a színpadon. Ez az a lemez, mely egy csapásra ismertté tette a csapatot, rajta az Everything About You és a Cats In The Cradle című slágerekkel.
  
  Az Ugly Kid Joe zenekart öt fiatal srác alapította néhány év közös zenélés után 1990-ben, a kaliforniai Isla Vistában. A név eredetileg csak viccnek indult: egy Pretty Boy Floyd (Floyd a szépfiú) nevű glam zenekarral közös koncert előtt vették fel a „Joe, a csúnya kölyök” nevet, ami aztán rajtuk maradt. Nem csak a nevük volt fricska a hajmetál hősöknek, hiszen maga a zenekar is az újonnan feltörő garázsrock csapatok egyike volt: zenéjükben a megjelentek hard rock, funk, rap és thrash jellemvonások is.
  
  Az Ugly Kid Joe a ´90-es évek végén gyors népszerűségre tett szert, köszönhetően a szarkasztikus dalszövegeknek, és a modern, de összességében heavy metal alapokra épülő muzsikának. Everything About You című daluk a harmadik helyig kúszott fel a Billboard 100-as kislemez listáján, amelyen összesen 20 hetet töltött el, és később a Wayne világa című filmmel is sokan megismerték. Az As Ugly As They Wanna Be című debütáló EP-ből már kétmillió darab fogyott el, amire még ráerősített a Cats in the Cradle kislemez félmilliós eladása.
  
  
  
  Az ezt követő amerikai turnék alatt egyre többen ismerték meg a csapatot, mely Ozzy Osbourne előtt is játszott; a Black Sabbath és az AC/DC egyébként is nagy hatással volt rájuk, több régi klasszikust is feldolgoztak. Az első teljes hosszúságú album, az America´s Least Wanted végül 1992-ben jelent meg, és világszerte kétmillió darab fogyott belőle. Egy dobos cserét követően, Shannon Larkin (Godsmack) csatlakozása utána érkezett az 1995-ös Menace To Sobriety, ami az új ütősnek köszönhetően egy keményebb, morgósabb lemez lett, a brit Kerrang! az év albumának is kikiáltotta anno. Ennek ellenére az Egyesült Államokban nem aratott igazán sikert, így a ´96-os Motel Californiát már egy független, saját kiadóval jelentették meg. Ugyan a törzsrajongók kitörő lelkesedéssel fogadták az albumot, a csapat végül 1997-ben, egy búcsúturné és ötmillió eladott lemez után feloszlott.
  
  2011-ben álltak össze ismét, és Stairway To Hell címmel adtak ki egy hat dalos EP-t 2012-ben, 2015-ben pedig – közösségi finanszírozás útján a rajongókat is bevonva – érkezett az Uglier Than They Used Ta Be című új nagylemez. Azóta pedig olyan legendák előtt játszanak ismét, mint Alice Cooper, a The Cult, a Faith No More és a Guns n´ Roses. Az aktuális, Budapestre is érkező turné a legendás debütáló album megjelenésének 25. évfordulóját ünnepli.
  
  
  
  Az alapító énekes, Whitfield Crane nemrég nyilatkozott az első album 25 éves jubileuma kapcsán – a kiadás korszakáról így mesélt: „Nagyon más pillanat volt az térben és időben. Akkoriban fiatal srácok voltunk még, és a nyakunkba szakadt a siker és ismertség, miközben mi magunk nem voltunk még igazán jó zenekar. A technikai tudást és a tapasztalatok kezdeti hiányát hatalmas és őszinte energiákkal pótoltuk, és elkaptunk egy hullámot, ami körberepített minket a világon. Amikor aztán Menace To Sobriety jelent meg, már egy remekül összecsiszolódott csapat voltunk, és Shannon is kiváló új csapattagnak bizonyult. Az újjáalakuláskor ezt a kiváló csapatot és annak minden jó energiáját hoztuk újra össze, ami nagyszerű érzés.“
  
  Whitfield időnként Ausztráliában is elidőzik, itt alapította Jeff Curran gitárossal a Yellowcake nevű csapatot, melyet többek között a Black Sabatth iránt érzett közös rajongásuk tart össze – a csapat a budapesti koncert vendégzenekara lesz.
  
  A Concerto Music bemutatja: America´s Least Wanted 25 Years Anniversary Tour
  2018. április 29., vasárnap 18 óra
  Budapest, Barba Negra Track
  Ugly Kid Joe, Yellowcake koncertek
  Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft
  Jegyek kaphatók a http://jegy.rock1.hu és a TIXA.hu webáruházakban, valamint a CD Pincében, a Headbangerben és a Barba Negra recepcióján.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 your demise    livesound    e-nora    smash into pieces    the clash    kid rock    nuclear blast    dan fogelman    nicolas cage    jan rechberger    mnemic    steve´n´seagulls    bermuda rock band    both miklós    ian gillan    cruel hand    o´sullivan    begotten silence    sunn o)))    the raven age    suffocation    arch enemy    spirits    suszter    bakay marci  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!