hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2018. március 14. szerda   10:15
nincsen hozzászólás

szerző: ma
A 13. HangSúly Zenei Díj nyertesei


  A HangSúly Zenei Díj szavazása alapján a 2017-es év meglepően sok kiemelkedő albumot hozott a magyar metalszíntérnek. A legtöbb kategóriában a Perihelion, az Archaic és az Apey & The Pea zenekarok és lemezeik vetélkedtek az elsőségért, a legjobb újoncnak pedig a Divided bizonyult.
  
  Az év albuma
  Az év albuma címért egy magával ragadó hangulatú post-metal lemez, egy méregerős thrash metal anyag, és egy ördögi sludge metal korong került az első három helyre egy-egy pont különbséggel. A zsűriben részt vevő szerkesztők többségének véleménye alapján a díjat a PERIHELION albuma, az Örvény kapta, megelőzve a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? lemezt az Archaictól, és az Apey & The Pea alkotását, a HEX-t.
  
  Az év debütáló albuma
  Minden évben az egyik legizgalmasabb pontja a HangSúly Zenei Díjnak, hogy az újonnan felbukkant zenekarok és projektek közül melyik tud már elsőre is olyan teljesítményt nyújtani, ami kiemelkedőnek mondható. 2017-ben ezt elsősorban a DIVIDED zenekar mondhatja el magáról, akik Modulus című bemutatkozó nagylemezükkel nyerték el az év debütáló albumának járó díjat.
  A dobogóra Hájer Gergő (Omega Diatribe) gitáros és Andres Vincze énekes közös projektje az Audionerve, illetve a VL45-tagokból alakult Slowmesh első albuma lépett még fel.
  
  Az év koncertzenekara
  Az APEY & THE PEA triója 2014-ben már egyszer elnyerte az év koncertzenekara címet, és három év után újra nekik ítélte a díjat a zsűri.
  A zenekar két HangSúly-díjas album után zsinórban harmadszorra is egy komoly súlyú anyagot tett le az asztalra a HEX-szel, így a három lemez dalaiból egy igazán ütős élő programot tudnak összeállítani. Érdemes személyesen is tapasztalatot szerezni erről, ahogyan a második helyre került Leander Kills és a harmadik Dalriada élő teljesítményéről is.
  
  Legjobb stúdióprodukció
  A legjobb stúdióprodukció címére a legtöbb jelölést Köteles Leander és Varga Zoltán kapták. Előbbi saját bandája, a Leander Kills nagylemeze mellett az Agregator albumának hangzásáért felelt, míg utóbbi az Ørdøg és a Depresszió zenekarok tavalyi anyagainak producereként teljesített átlagon felül. A díjat mégsem ők vitték el, hanem az ARCHAIC - How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? című albumának hangzását kialakító HORVÁTH ISTVÁN (ex-Blind Myself gitáros), illetve a munkálatok kezdetén az anyag körül bábáskodó VÖRÖS ATTILA.
  Érdekesség, hogy Jósa Tamás énekes nem csak az Archaic-kal hanem a Divided révén is a HangSúly nyertesei között van. Az Archaic albuma a legjobb stúdióprodukció kategóriában az év albumát előzte meg. Az Örvény hangmérnöke a Perihelion énekes/gitáros/zenekarvezetője, Vasvári Gyula volt.
  
  Legjobb lemezborító
  A grafikusok versenyében is fej-fej mellett haladt a Perihelion és az Archaic a két nemzetközileg is ismert művész, Costin Chioreanu és Sallai Péter révén. Végül a legjobb lemezborítóért járó díjat SALLAI PÉTER kapta meg a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? frontját díszítő festményéért.
  
  Gratulálunk a díjazottaknak!
  2006 óta minden évben a HangSúly Zenei Díj szavazásán a zsűribe meghívott online rock/metal magazinok szerkesztői az előző esztendőben megjelent kiemelkedő magyar metalalbumokat és zenekarokat díjazzák. A HangSúly Zenei Díj idei zsűrije:
  Fémforgács – Hard Rock Magazin – Metal.hu – Passzio.hu – Rockbook.hu – RockStation – Rockerek.hu – Rozsdagyár – Shock! Magazin – Underground Magazin – Viharock.hu – Zenevilág.net



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bandanas    opera    palov & mishkin    napalm death    merzbow    sights & sounds    tomi koivusaari    sirenia    shape of despair    omnium gatherum    tombs    crushing caspars    fesztivál    pankkk    aeon    friendly fires    hajdu zsolt    stubborn    complette failure    sherlock homes    krapulax & bellepomme    sonny and his wild cows    rise and fall    spread eagle    aborym  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!