hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. február 5. hétfő   04:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Stick Men a Budapest Jazz Clubban
2018. március 8., csütörtök 20 óra Budapest Jazz Club



  Különleges jazz és rockzenei koncertre készülhet március 8-án a Budapest Jazz Club közönsége: a King Crimson ritmusszekciója, vagyis Tony Levin és Pat Mastelotto egy kiváló gitárossal, Markus Reuterrel kiegészülve lép fel, felvonultatva a Levin által kedvelt 12 húros hangszert, a Chapman Sticket is. A Stick Men nevű trió lenyűgöző zenei kalandot, és számos klasszikus felcsendülését ígéri.
  
  A Stick Men egy igazán különleges rock trió, amelyet kiemelkedő tapasztalattal rendelkező zenészek alkotnak. Az alapító Tony Levin Bostonban született, és klasszikus zenészként kezdte karrierjét, ahonnan a jazz és a rockzene irányába fordult. Játszott többek között John Lennon, Peter Gabriel, Alice Cooper, a Yes és a Pink Flod oldalán, továbbá öt szólólemezt és három könyvet is kiadott. A Stick Men mellett a King Crimsonnak is tagja, de játszik Peter Gabriel zenekarában, és a L’Image nevű jazz együttesben is.
  
  Levin egy szokatlan hangszeren, a 12 húros Chapman Sticken játszik, melyet Emett Chapman alakított ki a ‘60-as évek végén, olyan haladó szellemű gitárosok igényeire formálva, akik tovább akarták fejleszteni a tapping technikát. Levin védjegyévé vált ez a különleges, a gitár és a basszusgitár szerepét is betölteni képes eszköz, melyet a King Crimsonban és Peter Gabriel mellett egyaránt használ.
  
  A Stick Men is erről a hangszerről kapta a nevét, ugyanis 2008-ban eredetileg két Chapman Stick előadó duójaként indult, Markus Reuter és Pat Mastelotto pedig 2010-ben csatlakozott. A zenekar eddig négy lemezt adott ki: a Soup, az Absalom, a DEEP és a Prog Noir megjelenése mellett kiadós turnézásra is jutott idejük, érintve az Egyesült Államokat, Dél-Amerikát, Angliát, Európát és Oroszországot.
  
  
  
  Pat Mastelotto mind a mai napig a világ legjobb progresszív rock dobosai között foglal helyet, Tony Levinnel alkotott ritmusszekciójuk éveken át volt a King Crimson zenekar húzóereje. Pat felszerelése sem mindennapi: a hagyományos dobok mellett egy egyedülálló elektronikus szett is rendelkezésére áll, amellyel loopokat, hangmintákat, ütősbetéteket és számos egyéb effektet tud a zenébe csempészni, és ezek mindig is fontos részét képezték játékának. A King Crimsonban eltöltött 20 év mellett mellett rendszeresen megfordult popzenei, elektronikus, progresszív és világzenei projektekben: megtaláljuk a Mr. Mister, az XTC, David Sylvian, a The Rembrandts és Kimmo Pohjonen albumain is a nevét.
  
  A harmadik tag, Markus Reuter eredetileg zongorázni tanult, de később a gitárral is megismerkedett, és a Chapman Stick használatát is mesteri szinten elsajátította, majd az U8 Touch gitárra váltott. Számos szólólemeze mellett tagja a Centrozoon zenekarnak, de játszott az Europa String Choirral is, valamint feltűnt Ian Boddy, Robert Rich és Tim Bowness (No-Man) oldalán is.
  
  A Stick Men előadása igazán különleges élményt kínál: a közönség estéről estére le van nyűgözve, amikor a mindössze három zenész a vad improvizációk és saját kompozícióik mellett olyan komplex mesterműveket ad elő a színpadon, mint Sztravinszkij Tűzmadár szvitje, vagy a Red és a Larks’ Tongues In Aspic a King Crimsontól.
  
  
  
  Hazánkban március 8-án, a Budapest Jazz Club székezett nézőterén láthatjuk a triót, amely legújabb dalait és a King Crimson legnagyobb slágereit adja majd elő. Jegyek korlátozott számban még elérhetőek.
  
  a Livesounds bemutatja:
  2018. március 8., csütörtök 20 óra
  Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)
  Stick Men koncert
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek kaphatók a Ticketportal és az Eventim hálózatában, a Budapest Jazz Clubban, a Hammer Zenebarlang, a CD Pince és a Headbanger üzletekben és a www.tixa.hu weboldalon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 az adósság    weezer    jay chou    a frankeinstein terv    weedeater    kiss    rhcp    war from a harlots mouth    red sparowes    tiga    kyuss lives!    hurts    dead end    daath    b2b3 trió    the toy dolls    through the never    sleep token    enslaved    nucleanus    fueled by fire    stereotone    soundmirror    arch enemy    bleubird  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!