hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2018. január 23. kedd   13:17
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
VUUR-koncert: Anneke van Giersbergen az A38-on
2018. február 18., vasárnap 19h, a38



  Tiszta vizet önt a pohárba Anneke van Giersbergen: a rendkívül sokoldalú holland énekesnő az elmúlt évek műfaji kísérletezései után most visszakanyarodik progresszív metal gyökereihez, melyekre a Gatheringgel töltött évekből emlékezhetünk: Hollandia legjobb metal zenészeit gyűjtötte maga köré, és VUUR néven adta ki első albumát. Az együttes lemezbemutató koncertjét február 18-án láthatjuk Budapesten, az A38 Hajón, a lengyel Votum bemutatkozása után.
  
  A holland énekesnő, Anneke van Giersbergen egyike a legkeményebben dolgozó zenészeknek. Egyben azon előadók közé tartozik, akiket a közönség erősen beskatulyázott egy bizonyos zenei műfajba: sokan mind a mai napig elsősorban a búskomor hangulatú, különleges metal zenekar, a Gathering egykori énekesnőjeként ismerik, pedig immár egy évtizede a saját útját járja. Sikeres szólókarriert épített fel, és számos lemezt adott ki, többek között a kanadai metal zsenivel, Devin Townsenddel, a Gentle Storm nevű progrock zenekar alapítójaként, illetve együttműködve az izlandi folk együttes, az Árstíðir tagjaival.
  
  Ez a szerteágazó zenei út rendkívül szélesre bővítette Anneke repertoárját, aki végre kipróbálhatta magát különböző műfajokban, ugyanakkor némi zavart is keltett az énekesnő kitartó rajongóiban. Ez vezetett el a VUUR nevű új zenekar létrehozásához, amelyben Hollandia kiemelkedő heavy metal zenészei jöttek össze: a tagok között találjuk Ed Warby (Gorefest, Ayreon) dobost, Jord Otto (ReVamp) és Ferry Duijsens (Agua de Annique) gitárosokat, valamint Johan van Stratum (Stream Of Passion) basszusgitárost.
  
  
  
  A zenekar létrehozását Anneke döntése előzte meg: még 2016 elején határozott úgy, hogy szólóénekesként akusztikus népzenei irányba halad, míg zenekari énekesként súlyosabb, progresszív metal dalokat ír majd. A VUUR elnevezés a holland “tűz” szóból ered, de fordítható szenvedélyként vagy ösztönként is - ez a kifejezés írja le a legjobban Anneke énjének heavy metal oldalát. Mostantól VUUR néven fogja megmutatni a keményebb hangvételű dalait, míg saját neve alatt valami egészen másra számíthatunk tőle.
  
  “Egy kicsit olyan ez, mintha keresném az ellentéteket - mondta el Anneke a sajátos kettéválasztásról. - Azt akarom, hogy a súlyos igazán hangos és ólomnehéz legyen, a lágy akusztikus pedig alig hallható és bensőséges. Próbálom keresni ezeket a külső korlátokat. Mivel újfent más emberekkel dolgoztam együtt a dalszerzés során, a VUUR stílusa is eltér majd némileg a Gatheringtől vagy a Gentle Stormtól. Azt mondhatjuk, hogy a VUUR-ban megvan a Gatheringre jellemző mélabú és egyes zenei megoldások a Gentle Stormtól, de összességében egy komorabb hangszínű zenét kapunk, kevesebb népzenei elemmel. Ez is dallamos és szívet melengető, de jóval súlyosabb hallgatnivaló.”
  
  A Gentle Storm sikere azt mutatta meg Annekének, hogy a rajongók továbbra is szívesen fogadják tőle a progresszív metal zenét - ez volt a VUUR létrejöttének fő oka. Az új formáció 2017 őszén adta ki első lemezét, melynek címe In This Moment We Are Free – Cities. A dalszövegek elsősorban a nagyvárosok és a szabadság hívószavak köré épülnek, és részben Anneke és családjának ismételt városba költözése inspirálta őket. A nagyvárosok lenyűgöző hatással tudnak lenni a lakóikra, ugyanakkor könnyű egyedül maradni és elidegenedni egy ilyen környezetben, ami akár egyfajta felszabadultsághoz is elvezethet, ugyanakkor az elmagányosodás veszélye is fennáll.
  
  A lemezbemutató turné februárban indul, elsősorban németországi és nagy-britanniai dátumokkal, de egy-egy olasz, svájci, valamint három kelet-közép-európai fellépés is befért a tervbe: ezek egyike a budapesti koncert, amire február 18-án kerül sor az A38 Hajón.
  
  A várható program kapcsán Anneke elmondta: „Továbbra is fogok Gathering és Devin Townsend dalokat is játszani, mert szeretem ezeket, és persze azzal is tisztában vagyok, hogy sokan mások is, úgyhogy sosem maradnak ki. A Gentle Storm esetében is megvannak a nagy kedvenceim, így ezeket is megtartom. Manapság annyi dal közül választhatok, hogy igazán elkényeztetve érzem magam. Úgy is tekinthetünk a VUUR-ra, mint az új heavy metal outletemre. Ugyanakkor ez nem egy projekt zenekar, éppen ezért a koncerteken a közös új dalok is nagy szerepet kapnak majd.”
  
  A turnéra egy lengyel zenekar, a Votum kíséri el a hollandokat. A 2002 óta működő varsói csapat vibráló, sötét hangulatokkal teli metal zenét kínál, amely szerteágazó progresszív metal megoldásokkal dolgozik, hangsúlyos gitártémákra és érzékeny dallamokra építve. A koncerten többek között a 2016-os :Ktonik: album dalai is hallhatóak lesznek, köztük a Satellite:
  
  
  
  a Concerto Music bemutatja: Anneke van Giersbergen´s VUUR – UK & European Tour
  2018. február 18., vasárnap 19 óra
  Budapest, A38 Hajó
  VUUR, Votum koncertek
  
  Belépő: 5900 Ft
  Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu, a http://tixa.hu és az http://a38.hu weboldalakon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 transformers 3 f    thrashfest    wattican punk ballet    srecna mladina    haunted    periphery    vanessa hudgens    kukovecz gábor    queensryche    edward norton    stetl    x-men: first class    eredet    architects    flamedrop    client    melechesh    goulasch exotica    stardrive    henry homesweet    Üllői Úti fuck    metalfest    takács eszter    josé carreras    hungarica  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!