hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2017. december 11. hétfő   19:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Adventi koncert Tokody Ilonával és János Áccsal


  December 20-án 19 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes és János Ács, az olasz operarepertoár specialistájaként emlegetett karmester.
  
  Az adventi koncerten számos meglepetés várja az érdeklődőket, de Tokody Ilona elöljáróban annyit elárult, hogy világszerte ismert dalokat, operarészleteket hallhatnak majd a nézők.
  
  Napjaink egyik legelismertebb magyar operaénekesnője az első részben a karácsonyra, mint bensőséges ünnepre koncentrál majd olyan művek előadásával, amelyeket a Három Tenor is előszeretettel énekelt. A második részben könnyebben emészthető, szórakoztató, olasz karácsonyhoz illő melódiák csendülnek majd fel.
  
  A koncerten az olasz-magyar állampolgársággal rendelkező Ács János karmester mellett Tokody Ilona férje, Muskát András szerepel majd vele a színpadon. Elmondása szerint ők a legméltóbb partnerei, akik pályafutása 40. évfordulójának gálaműsorán is hatalmas sikerrel működtek közre.
  
  A káprázatos hangú szoprán az elmúlt évtizedekben a magyar opera meghatározó alakjává nőtte ki magát. Mint mondja, élete minden mozzanata a zenei pályáját segítette.
  
  „Az, hogy az ember kap a Jóistentől egy talentumot, az önmagában véve egy csodálatos ajándék. Ezt szorgalommal és kitartással kibontakoztatni egy életre szóló nagy feladat, ami nem ér véget” – fogalmazott Tokody Ilona.
  
  Hozzátette, az ő esetében ezt a talentumot egy tanyasi lány kapta és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben nő fel valaki. Gyermekként gyönyörű természeti környezet vette körül és korai évei egyik fontos színterének számított a tanyasi iskola, ahol édesapja tanító volt.
  
  Tehetsége mellett szintén az isteni gondviselésen keresztül kapott adományként tekint arra, hogy fantasztikus szülők és egy bölcs nagymama nevelte, aki hamar felmérte, hogy zenei tanulmányaihoz szüksége lenne egy zongorára.
  
  „Elment ezért a tehetősebb gazdákhoz, és 10.000-10.000 ezer forintot kért tőlük kölcsön, aminek fejébe aztán évekig jártak anyámmal napszámba, hogy ebben a formában visszafizessék az első hangszerem díját” – emlékezett vissza.
  Mint fogalmazott, amikor élete során jó lehetőségei adódtak, a szerencse mindig felkészülten érte.
  
  „Az Operaházba rögtön felvettek az Akadémia után, majd rövidesen a bécsi Saatsoperben is énekelhettem. Innen már egyenes út vezetett a nemzetközi elismertségig. Visszanézve, az életem olyan, mint egy regény, ami arról szól, hogyan lett egy tanyasi lányból világhírű operaénekes.
  
  Arra a kérdésre, hogyan tudja megőrizni frissességét, Tokody Ilona úgy felelt, náluk otthon teljesen természetes, hogy reggelente sporttal indítják a napot és figyelnek rá, hogy a sok munka mellett a kikapcsolódásra is jusson idő.
  
  A világhírű operaénekes azt is elárulta, hogy a karácsony náluk családi körben zajlik, hiszen a szeretet a legfontosabb.
  
  „Nosztalgiával emlékszem vissza arra, amikor a Kutasi iskolában a cicusok benn voltak velünk az épületben, és a család együtt ünnepelt.Édes apámmal és nagymamámmal szegényebbek lettünk azóta. Manapság is meghitt a karácsony, de azért ők nagyon hiányoznak. Édesanyám 86 éves létére mai napig vállalja, hogy megsüti a mákos bejglit és az én kedven puszedlimet” – mondta Tokody Ilona.
  
  A Kossuth-díjas operaénekes koncertjére már kaphatók a jegyek a jegy.hu irodáiban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 tracedawn    project x    gustafsson    hegyalja fezstivál    negura bunget    nulladik változat    waco jesus    first memories    pomogácsok brutal monsters    rob zombie    tommy lee jones    paul greengrass    mono    ticketportal    az erő krónikája    denzel washington    ugly kid joe    nemes márton    oasis    sebők    trentemoller    nadir    veridia    sorronia    faithless  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!