hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2017. november 19. vasárnap   22:37
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Lovasi 50
2017. november 11. Budapest Aréna - Lovasi – Az első 50 év legjobb dalai

  Lovasi András nagy közönség előtt, idén másodszorra is megünnepelte az 50-ik szülinapját, és a maga által szervezett Fishing on Orfű után, az Arénában is teltházas koncertet adott november 11-én. Az 1987-ben alakult Kispál és a Borz, valamint a 2005-től létező Kiscsillag frontembere, aki zenész, énekes, dal- és zeneszerző, 2010-ben Kossuth-díjat kapott, ami nem jellemző az alternatív műfajban alkotó, viszonylag fiatal (akkor 43 éves) művészek között.
  
  A még mindig kölyökképű zenész 30 éves pályafutását áttekintő este fotók bemutatásával kezdődött. A váltások gyorsak voltak ugyan, de gyerekként, apaként és énekesként is láthattunk az évtizedek tükrében. A nyitódal, amit egy színpadot takaró lepel mögött, egyedül, gitárral magát kísérve kezdett, a Hang és fény volt. Az első refrénnel szállt be a zenekar, és ekkor vált láthatóvá, hogy vendég zenészekkel is kiegészülve, és tőle szokatlanul, elegánsan, zakóban áll a színpadon. Ez persze később lekerült. Elmondta, hogy életében többnyire már csak utólag szokott rádöbbenni, hogy történt vele valami boldog, és fontos esemény, de most átérzi a jelenben is, hogy ez az.
  Az Aréna ülő koncertre volt berendezve, de ez nem sokáig maradt így. A küzdőtér hamarosan a széles korosztályból érkező táncolókkal telt meg, és a szektorok lépcsőinél is egyre többen ropták az ismert számokra, aminek nagy részét népzenei motívumokkal bővítették, mert hát sírva vigad a magyar… A koncert mindkét felvonásában volt egy berendezett színpadkép. Az elsőben egy kocsma volt látható, valódi pulttal, és valódi sörrel. Itt moccan a férfi lélek, itt jön ki, ami fáj, ami boldoggá tesz, így a Szívrablás és a Ha az életben című számok ebben a díszletben hangzottak el. Lovasi duettet énekelt a Quimbyből, és a Kutya vacsorájából ismert Varga Liviusszal. A mulatós hangulatot fokozva Farkas Mihály játszott cimbalmon. A második felvonásban Lovasi gyerekszobájában nosztalgiázhattunk. Érett férfiként keveredett benne, és egyformán fontossá vált a múlt, a jelen és a jövő. Mesélt a nagymamájáról, és dalban Apa övének a csatjáról, amiben már megjelenik, hogy a mintákat tovább adjuk, emlékeket vésünk be, ezért emlékezetesen kell viselkednünk, hogy ne vesszen el az, amit magunk is értékként megkaptunk.
  
  Nincs szülinap barátok nélkül, ezért zenészek érkeztek a Budapest Bárból, de a szintén quimbys Kiss Tibi is énekelt közös dalt. A Hiperkarma frontemberével, Bérczesi Robival nótát cserélt. Németh Juci, a Nemjuciból a Légy szíves című Kiscsillag dalt énekelte, és Lovasi vokálozott. Likó Marcell a Vad Fruttikból a Tenyeremből el, és az Autók a tenger felé számokat adta elő, amikben látszólag jól érezte magát, és számomra szokatlan módon boldognak is tűnt.
  
  A Kispál számokból nem maradhatott ki az Ágy, asztal TV, a Zsákmányállat, a De szeretnék, az Emese, a Jó voltam eddig és a Lefekszem a hóba sem. A dalok többségét szinesztéziaként izgalmas képi világ kísérte a kivetítőkön, hogy láthassuk is, amit érzünk. Engem különösen megfogott a színes kavalkádja és a dekódolása. A szünetben a Lovi TV logóját láthattuk rajta, ami kísértetiesen emlékeztetett a hőskori MTV szünet jelére. A végén egy rövid betekintést láthattunk az öltözőbe, ahogy iszogatnak és énekelgetnek, mint egy valódi szülinapi buliban a barátok.
  A Kiscsillag rajongóknak sem kellett aggódniuk, mert ők is hallhatták többek között a Kockacukor, a Sirály, az Örökre szívembe zártalak és a Szeles című dalokat. A finálét természetesen kikövetelte az önfeledten szórakozó közönség. A Jancsó filmből ismerős Zár az égboltot, a Húsrágó hídverő követte, ami egyben zárta is a két órás koncertet.
  Lovasi közel 30 albumot fémjelez, így nem csoda, hogy meg tudta tölteni az estét nosztalgiával, változatossággal, és ami talán a legfontosabb: barátsággal.
  


Kulcsszavak:
  lovasi 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Éld át újra - a Kispál és a Lovasi: Én is meg tudom csinálni (live session 2023) verzióját

Itt a Jules War, vagyis Lovasi Eszter első dala, a Parallels

2021-es beköltözőnapot kapnak Lovasival, Kispállal, Beck Zolival es Bérczesi Robival, akik nem kérik vissza a Fishinges bérletük árát

Csík Ünnep Kiss Tibivel, Lovasi Andrással a fantasztikus szezonnyitón Siófokon

LOVASI 50!

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
 kapcsolódó fotók: 

Lovasi – Az első 50 év legjobb dalai - 2017. november 11. BUDAPEST ARÉNA - Lovasi – Az első 50 év legjobb dalai
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 christoph waltz    mocsok 1 kölykök    god dethroned    a pale horse named death    deep in the woods    stubborn    social network    sienna miller    code    eejit midget    victor hugo    vasember 2    szex és new york 2     amorphis    sharon tate    lóripop    vesztegzár    beregi tamás    divided multitude    pixies    nicole holofcener    harcsa veronika    drünken bastards    ralph fiennes    please give  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!