hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2017. október 19. csütörtök   04:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Get Closer világsztárokat hoz Magyarországra a 2017/2018-as nemzetközi koncertprogram


  Pat Metheny november 4-ei koncertjével elkezdődik a Get Closer 2017/2018-as nemzetközi koncertkínálata. December 4-én a Dave Holland Trio lép fel a MOMKultban, majd márciusban itt lesz Joshua Redman a Reis Demuth Wiltgen Trióval. 2018. április 6-7-8-án rendezik meg a Get Closer Budapest Jazz Fesztivált, ahol Nicholas Payton és az Afro Caribbean Mixtape, a legendás James „Blood” Ulmer Odyssey Triója és Lizz Wright lesznek az esti vendégek. Májusban a Roberto Fonseca trió folytatja, de a 2018-as őszi időszakra is maradnak nagy nevek, mint októberben a Gipsy Kings vagy a Jan Garbarek Group Trilok Gurtuval.
  A Get Closer egyik saját produkciója a Cseh Tamás est amely évek óta fut telt házzal, a 75 évfordulóra pedig dupla koncertet terveznek 2018 január 21-én. Olyan művészek lépnek fel Cseh Tamás dalaival mint Ónodi Eszter, Jordán Adél, Gryllus Dorka, Tompos Kátya többek között. Október 26-án elkezdődik a Get Closer Acoustic is a Barabás Villában amely egy újfajta koncertélményt kíván meghonosítani. Minden koncertre kaphatók már jegyek a getcloserconcerts.com oldalon.
  
  „A Get Closer Concerts 2014-ben elhatározta, hogy az elmúlt évtizedekben méltánytalanul elhanyagolt magyarországi jazzéletet felpezsdíti, és visszahelyezi Budapestet a nemzetközi koncertturnék állomási közé. Mindössze három esztendő alatt sikerült elérnünk, hogy a budapesti jazzvilág meghatározó szereplői legyünk.” (Kleb Attila, a Get Closer művészeti vezetője)
  
  2018. január 21. 16.00 és 20.00 – MoMSport
  Cseh Tamás 75
  Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalai a születésnapi emlékkoncerten
  
  Vendégek: Gryllus Dorka, Jordán Adél, Miczura Mónika, Ónodi Eszter, Szávai Viktória, Tompos Kátya, Adorjáni Bálint, Anger Zsolt, Keresztes Tamás, Thuróczy Szabolcs
  
  Összegyűltünk két évvel ezelőtt, hogy barátainkkal együtt újra eljátsszuk a kedves dalokat, amelyek nélkül más lenne ez a város, és mások lennének a lakói is. Jó volt elmerülni ebben a másik valóságban, és reggel, kabátban ébredve az ágyon még ott csengett a fülünkben, hogy „talán volt egy-két este...”
  
  Összegyűltünk egy éve is, hogy végiglapozzuk Tamás és Géza zenés történelemkönyvét: volt ott Bercsényi, Bezerédi, Bottyán, Thököly és Fáskerti elvtárs, voltak napsütötte hatvanas, esőverte hetvenes és csuklya alá rejtőző nyolcvanas évek. Komoly volt, komolyak voltunk. Összegyűltünk idén is, hogy tékozló fiúkként szerelmeinkről énekeljünk, akik az életünkben előfordultak, és fehér babák lettek az emlékezetünk polcain. Forró városokban megélt orgazmusokról, az éjszaka bezuhogó csendjében meztelenre vetkőző emberről, szépen libegő kislányokról, harminc asszonyról, akik minden álmunkban tangót táncolnak. És összegyűlünk 2018-ban is, hogy megünnepeljük Cseh Tamás 75. születésnapját és mind azt a sok jót és szépet, szomorút és néha sötétet, ami nélküle nem lenne. Hogy megünnepeljük az indiánságot, a Balatont, Budapestet, Apa kalapját, szegény Évát, Jánost, Gézát, Tamást.
  Ajándékkal is készülünk: felcsendül majd egy vadonat új dal, egy Bereményi Géza vers, amit Cseh Tamás emlékére írt, és amit a Vodku fiai zenésítettek meg.
  
  2018. március 6. 20.00 – MoMKult
  REIS DEMUTH WILTGEN TRIO with special guest JOSHUA REDMAN
  
  Michel Reis (zongora), Marc Demuth (nagybőgő, basszusgitár) és Paul Wiltgen (dob) jelenleg a világ három legnépszerűbb luxemburgi jazz zenésze. 2013-ban indult együttműködésük a világhírű szaxofonossal, Joshua Redmannal, aki az egyik legfontosabb szereplője a nemzetközi jazz színtérnek. Az elmúlt közel három évtizedben olyan zenészekkel dolgozott, mint Pat Metheny, Bill Frisell, Dave Brubeck, Chick Corea, Herbie Hancock, Brian Blade, Branford Marsalis, vagy Charlie Haden. Játszott a Rolling Stonessal, Stevie Wonderrel, BB Kinggel is.
  
  GET CLOSER JAZZ FEST 2018
  2018. április 6-8. - MoMKult
  
  GET CLOSER JAZZ FEST 2018 – 1.nap
  2018. április 6. 19.00
  
  PAWEŁ KACZMARCZYK AUDIOFEELING TRIO
  
  Pawel Kaczmarczyk az egyik legfontosabb lengyel jazz zenész, fenomenális zongorista, zeneszerző, aki folyamatosan keresi a zene új kontextusát. Egyedülálló művészeti törekvések és innovatív kezdeményezések alkotója.
  Harmadik albuma, a „Complexity in Simplicity” című, amelyet a rangos ACT Music adott ki, megnyitotta számára a nemzetközi karrier lehetőségét. A felvételt az Év albumának, Pawelt pedig az Év zongoristájának választotta a neves lengyel szaklap, a Jazz Forum.
  Számos világhírű művésszel dolgozott már együtt, olyanokkal többek között, mint Lee Konitz, Mino Cinelu, Hadrien Feraud, Eivind Aarset és Zbigniew Namyslowski.
  
  Pawel Kaczmarczyk – zongora, Kuba Dworak – bőgő, Dawid Fortuna – dobok
  
  NICHOLAS PAYTON – AFRO-CARIBBEAN MIXTAPE
  
  Nicholas Payton, a világhírű trombitás pályája folyamatos változás, egyfajta zenei evolúció. Művészete minden elképzelhető irányba és elképzelhetetlenül nyitott, legyen az klasszikus zene, avantgarde-funk, R & B vagy egyéb zenei impulzus. A trombita mellett zongorázni Ellis Marsalisnál tanult, játszott Roy Haynes, Clark Terry, Ray Brown mellett, Doc Cheathammal közös Stardust című lemezzel lett Grammy-díjas. Új albumán, amivel Budapestre érkezik, az epikus és provokatív Afro-Caribbean Mixtape-n, a be-bopot, a swinget, a New Orleans-i örökséget, a soult, az R&B-t a hip-hopot és a különböző afrikai, közép-amerikai és karibi népzenei dialektusokat fűzi össze.
  
  GET CLOSER JAZZ FEST 2018 – 2.nap
  
  2018. április 7. 19.00
  HEAVY WEATHER
  
  A Heavy Weather (1977) a fúziós jazz legfontosabb zenekarának, a Weather Reportnak nyolcadik albuma volt. A Joe Zawinul, Wayne Shorter, Jaco Pastorius, Alex Acuña és Manolo Badrena felállású együttes lemeze a mindeddig a legnagyobb példányszámban eladott jazz album. Erről a legendás lemezről nevezte el magát, a 10 éve elhunyt Joe Zawinul, a Weather Report osztrák származású billentyűse munkássága előtt tisztelgő nemzetközi együttes, a Heavy Weather.
  A norvég, osztrák és magyar zenészekből álló zenekart a norvég basszusgitáros, Per Mathisen hozta létre, aki 1975-től, három évig a Weather Report tagja volt. A Heavy Weather szaxofonosa, a bécsi Gerald Preinak. A zenekar dobosa Herbert Pirker, aki az egyik legkeresettebb osztrák zenész, ütőhangszerese Mogyoró Kornél.
  A hangszeres improvizációra nagy hangsúlyt helyező Heavy Weather repertoárja nem csak a névadó album számaiból áll, hanem a legendás kvintett összes korszakából játszanak, valamint, Joe Zawinul és Per Matheisen kompozíciók is bekerültek a műsorba.
  
  JAMES „BLOOD” ULMER ODYSSEY TRIO
  
  35 éve jelent meg a The Odyssey Band, Odyssey című albuma, amelyet nem csak a trió gitárosának James „Blood” Ulmernek az egyik legjobb albumának, hanem a modern jazz avantgárd egyik klasszikus lemezének tartanak. A The Odyssey Band azóta is létezik, 2009-ig összesen öt lemezük jelent meg. A zenekar kulcsfigurája, James „Blood” Ulmer gitárjátékában egyesíti az afro-amerikai zene teljes spektrumát. Amellett, hogy nagyszerű gitáros, lenyűgöző bariton énekhangja az autentikus blues énekeseket idézi. A James „Blood” Ulmer Odyssey Trio eredeti felállásban - James „Blood” Ulmer (gitár), Charlie Burnham (hegedű) és Warren Benbow (dob) - először lép fel a magyar közönség előtt.
  
  GET CLOSER JAZZ FEST 2018 – 3.nap
  2018. április 8. 19.00
  KUBA WIĘCEK TRIO
  
  A 23 éves szaxofonos Kuba Wieceket a lengyel jazz élet legnagyobb feltörekvő csillagként jelentették be 2017-ben. Az „Another Raindrop” című debütáló albuma Michal Baranskival (bőgő) és Lukasz Zytaval (dobok) a rangos Polish Jazz sorozat részeként jelent meg, mely sorozat minden idők legjobb jazz albumait mutatja be. Nem csak ő az első, akinek a debütáló albuma ennek a sorozatnak a részeként jelent meg, hanem minden idők legfiatalabb zenésze is a sorozat történetében.
  
  Kuba Wiecek – szaxofon, Michal Baranski - bőgő (Bennie Maupin, Artur Dutkiewicz, Tomasz Stanko, Nigel Kennedy, Adam Baldych), Lukasz Zyta - dobok (Bennie Maupin, Lee Konitz, Zbigniew Namyslowski)
  
  LIZZ WRIGHT
  
  Lizz Wrightot pályája elején a kritika, mint a neo-soul új csillagát mutatta be, ma pedig már a generációjának legelismertebb jazz énekesnőjeként és zeneszerzőjeként tisztelik. Kevés olyan előadó van jelenleg a világon, aki úgy képes szintetizálni különböző stílusokat - az R&B-t, a jazz-t, a bluest, a popot és a gospelt – hogy közben megőrzi saját egyéniségét. A kortárs jazz egyik legjobb énekesnője első budapesti fellépésén elsősorban új albumának, a Grace dalait mutatja be. Wright letisztult és személyes előadásában szólalnak meg, Ray Charles, Allen Toussaint, Nina Simone, Sister Rosetta Tharper, k.d. lang, Bob Dylan, Frank Perkins vagy Mitchell Parish új dimenzióba emelt szerzeményei.
  
  2018. április 23. 20.00 – MoMKult
  PRIVÁTILAG 60
  Kárpáti Dódi Születésnapi Projekt
  
  A Quimby trombitásaként és trollhangú énekeseként ismert örökifjú Kárpáti Dódi 60. születésnapját ünnepeljük, privátilag. A koncerten fellépnek Dódi zenésztársai, akikkel az elmúlt évtizedekben együtt muzsikált: a Quimby és legutóbbi saját formációja, a Priváti Projekt is. A 2017-es GetCloser Jazz Festen a világhírű francia trombitás, Erik Truffaz invitálta meg Dódit egy dal erejéig közös zenélésre, most ezt viszonozva Erik Truffaz lesz az egyik sztárvendég néhány dal erejéig. Rajtuk kívül csupa olyan fantasztikus muzsikus érkezik még, akikkel eddig még sosem lépett egy színpadra, így a lengyel zongoravirtuóz Paweł Kaczmarczyk, az albán-magyar énekesnő, Alba Hyseni, az egyik legnépszerűbb trombitás, Barabás Lőrinc, valamint Frankie Lato hegedűn.
  
  2018. május 8. 20.00 – MoMKult
  
  ROBERTO FONSECA TRIO
  A kubai Roberto Fonseca generációja egyik legkarizmatikusabb billentyűse. Neve akkor lett világszerte ismert, mikor 2003-ban az elhunyt Rubén González után a legendás Buena Vista Social Club tagja lett. Szinte minden eredeti Buena Vista tag szólóprojektjében részt vett. Ibrahim Ferrert világkörüli turnéján kísérte, játszott Omara Portuondo néhány lemezén. Eliades Ochoával is együtt turnézott. Partnere volt Herbie Hancocknak, Michael Breckernek, Wayne Shorternek, Gilles Petersonnak, Asa Feestonnak, Chucho Valdésnek. Magyarországon első ízben lép fel Roberto Fonseca triójával. A zenekarában Ramsés Rodríguez dobon és ütőhangszereken, Yandy Martínez pedig basszusgitáron és bőgőn játszik.
  
  2018. október 2. 20.00 – MoMSport
  
  THE GIPSY KINGS
  Éppen 40 éve lesz annak, hogy a Gipsy Kings, a „Bamboleo”, a „Djobi Djoba” és a „Amor, Amor” számokat tartalmazó második albumával egy csapásra a világ egyik legkeresettebb és legnépszerűbb zenekara lett. A Gipsy Kings című korong az eladási listákon 12 országban szerepelt az első tíz között, 40 hétig az amerikai slágerlistákra is felkerült, természetesen azonnal arany- majd többszörös platina lemez lett. A Gipsy Kings még manapság is képes meglepni a világot, új és modern programmal térnek vissza, amelyben a zene mellett fontos szerepet kap a vizualitás is. Ezúttal is páratlan szenvedéllyel mutatják meg, hogy zenéjük az új évezredben sem veszített semmit erejéből és lendületéből. Koncertjeiken ma is táncol és felállva tapsol közönség, ugyanúgy, mint pályájuk elején.
  
  2018. október 24. 20.00 – MoMSport
  
  JAN GARBAREK GROUP featuring TRILOK GURTU
  Jan Garbarek szaxofon játéka félreismerhetetlen védjegyévé vált. Számtalan lemezbemutató, koncert a világ legjelentősebb koncerttermeiben, Keith Jarrett-vel vagy a Hilliard Ensemble-val közös munkái teszik játékát egyedülállóvá. Garbareket soha nem érdekelte a kritikusok címkéi, amivel megpróbálták zenéjét kategorizálni. Nincs szüksége magyarázatra. Garbararek jelenlegi kvartettjének tagjai: Rainer Brüninghaus (zongora), Yuri Daniel (basszusgitár) és Trilok Gurtu (dob, ütőhangszerek). Ez a négy, technikailag rendkívül magasan képzett muzsikus garantálják az emelkedett pillanatokat és a kölcsönös zenei utazás felejthetetlen élményét.
  
  2018. november 07. 20.00 – MoMKult
  
  THE VICTOR WOOTEN TRIO featuring DENNIS CHAMBERS & BOB FRANCESCHINI
  Az ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten a világ egyik legjobb basszusgitárosa. A Flecktones tagjaként, Mike Stern, Richard Bona, Marcus Miller és mások társaként is egyaránt zseniális. Szupergruppozik Marcus Millerrel és Stanley Clarke-kal, beugrik Chick Corea Elektric Bandjébe, de ami a legfontosabb: saját zenekarával, a Victor Wooten Trio-val turnézik és örömzenél. Dennis Chambers négyéves korában kezdett dobolni, az eltelt évek során tagja volt többek között Michael Brecker, Bill Evans, George Duke, Stanley Clark és John McLaughlin és Carlos Santana zenekarainak. Bob Franchescini szaxofonos, a pop szakmában is keresett, többek között Paul Simon, Celine Dion, Ricky Martin, Lionel Richie, Chaka Khan, oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 amber heard    a kandúr    cimbaliband    eddie murpy    dark vibes    infected rain    lacuna coil    kosztolányi dezső    moszkva tér    agentea    ray davies    anna faris    artas    the carbonfools    pannonia allstars ska orchestra    sidetracked!    natasha shneider    benighted    saxon    suffokate    tőzsdecápák    metal church    dance or die!!!    james hetfield    gorezone  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!