hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2017. május 16. kedd   17:32
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Egyetem, színház, Prodigy – a tizedik Campuson
2017. július 19-23. Debrecen

  Az Artisjus-díjas, és a nemrég rangos európai EFFE minősítéssel kitüntetett debreceni Campus Fesztivál idén lesz tíz éves. A kezdetek óta vállaltan zenei sokszínűséget képviselő fesztivál, fontos védjegye, hogy nem csak koncertprogramokban bővelkedik. Ez a 2017-es évre kifejezetten igaz, ugyanis minden napra sok kulturális és szórakoztató program jut majd. Ezek a programok öt helyszínen összpontosulnak július 19-23. között. Borfalu Színpad, KULter.hu-Dub Székház Összművészeti Pont, Víztoronykert, Csokonai Színház Pódium és Egyetem Tér.
  
  Az Egyetem Tér a harmadik legnagyobb programhelyszínen várja a fesztiválozókat, jelentősége évről évre nagyobb, lévén a Debreceni Egyetem az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy - elsősorban - fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik. A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén, egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. A szervezők a megnövekedett látogatói számmal arányosan folyamatosan fejlesztenek, a környezetkímélés érdekében a fesztiválhelyszínen ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között.
  
  A jubileumi rendezvényen tizennyolc programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 220 zenei programmal, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, jön számtalan világsláger megalkotója a holland Bingo Players, Debrecenbe érkezik Charlott Boss, azaz Nod One’s Head az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is. A Campus Fesztiválon tavaly 98 ezren buliztak összesen, idén július 19-től 23-ig várja a látogatókat, immár tizedjére.
  
  Ennek a sikernek súlyos ára volt - Bingo Players a Campuson
  A Bingo Playerst két holland barát Maarten Hoogstraten és Paul Baümer alapította 2006-ban. A zene azonnali kapocs volt köztük, a Chemical Brothers-re emlékeztető, vibráló szintetizátorok, gitár-szerű riffek, és erőteljes ritmusok jellemzik a dalaikat.
  Az áttörést a ’Cry (Just a Little)’ című szám hozta el nekik, ami tartalmazott egy részletet Brenda Russell “Piano in the Dark” című 1988-as dalából, azonnal siker lett, az EDM műfaj trónjára ülhettek. Részt vettek az olyan nagy fesztiválokon is, mint az Electric Daily Carnival, a Tomorrowland, vagy a Coachella. Legnagyobb sikerüket 2013-ban érték el, egy korábbi daluk frissített verziója, a “Get Up (Rattle)” a Far East Movement közreműködésével hatalmas sláger lett, Németországtól, Ausztráliáig a top 10-be került.
  
  A dal és a hozzá készült humoros videó – amely már több mint 40 milliós nézettséget ért el - sikere és népszerűsége segített a duónak bekerülni a DJ Mag Top 100 listájára. Sajnos 2013 júniusában, a sikereik csúcsán, Paul Baümer beteg lett, rákkal diagnosztizálták, októberben még bizakodva nyilatkozott felépüléséről, ám decemberben meghalt. Az elektronikus színtér valamennyi neves képviselője például Hardwell, Steve Aoki, Kaskade, Skrillex és Armin Van Buuren is tisztelettel emlékezett meg róla. Halála után Maarten, Paul utolsó kívánsága alapján a folytatás mellett döntött. „15 éve ismertem, nagyon sokat tudtam róla. Igyekszem mindig figyelembe venni a döntéseknél, hogy ő mit tenne, mit mondana, mit javasolna, próbálom tovább vinni az emlékét abban az irányban, amerre haladok. Néha nem könnyű, mert a zeneipar is gyorsan változik, de remélem, büszke lenne rám, ránk.”
  
  
  
  A festészet a zene eszköze lett - Alle Farben is a campuson
  
  Dolgozott cukrászként egy kávézóban, majd pedig DJ-ként kezdett tevékenykedni különböző éjszakai klubokban és bárokban. A Berlinből származó Frans Zimmer azaz Alle Farben igazán nem számít újoncnak, már tíz éve ismerik és elismerik őt a klubok világában.
  A nagy áttörést számára az jelentette, amikor 30 ezer ember előtt játszhatott az akkori Tempelhof reptéren Berlinben. Szeret kísérletezni és bátran lépi át a műfajok szigorú határait, a DJ set-ek alkalmával is előszeretettel vegyíti ez eltérő elemeket: egy kis swing és klasszikus zene élő hangszerekkel, techno, house, minimal. Rajong a festészet iránt, fellépéseinek koncepcióját is így fogalmazta meg: „percepció szempontjából a zene és színek alig különböznek egymástól: az intenzitás meghatározza a kiváltott érzelmeket”.
  A ’She Moves ( Far Away)’ után a ’Please Tell Rosie’ és ’Bad Ideas’ című számai robbantak be a köztudatba, napjaink hazai rádiós slágere pedig, az Anna Naklab énekesnővel közösen feldolgozott Reamonn zenekar ’Supergirl’ című dala.
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 after the burial    be’lakor    conan´s first date    mark zuckerberg    ahad & fujak & hautzinger    lucifer    dudás zsombor    boston manor    rock the nation    sziget 2010    herman frank    mystery gang    ray charles    jégkorszak    monte cristo    vágtató csodaszarvas    pozvakowski    gerard depardieu    salt    amd    bloc party    simple plan    tirpunk    dark funeral    invader  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!