hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
lemezajánló [dvd]  2017. április 20. csütörtök   17:00
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n


  Hazánk egyik legnépszerűbb koncertzenekara, a Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig saját csodavilágukká varázsolták az Arénát. A grandiózus koncertet szerencsére nem hagyták az emlékek között veszni, így április 20-tól megvásárolható DVD-n, a kijelölt MOL kutakon.
  
  A QUIMBY tavaly lett 25 éves, a negyedévszázad dalait és élményeit pedig egy monumentális előadásba – Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásba – sűrítették, vendégzenészekkel, táncosokkal és egy varázslatos látványvilággal. „Az Aréna egy grandiózus hely és mivel jól sikerült, ezért egy grandiózus, pozitív élményben volt részünk. Kipróbálhattuk a nagy ecsetjeinket és hozzá kell tenni azt is, hogy ebben a munkában rengetegen segítettek minket. Nekünk tulajdonképpen az volt a feladatunk, hogy jól eljátsszuk a dalainkat és felépítsünk egy olyan dramaturgiát, amin szépen tud suhanni a műsor és végig tudjuk az embereket vinni egy sokszínű, emóciókban gazdag hullámvasúton. És ehhez jött még nagyon-nagyon sok segítség, a táncosok, a vendégzenészek, a díszlet, a vizuál, hogy egy ekkora léptékű helyen, egy világszínvonalú történet születhessen meg”- meséli Kiss Tibi, a zenekar frontembere.
  
  Az Aréna koncerten körülbelül 200 ember dolgozott, külön csapat munkáját dicséri az erre a koncertre született látványvilág és óriási díszlet is. Az általuk és a zenekar által megalkotott csodavilág pedig egy közel három órás, összművészeti előadásban öltött testet november 26-án, a Papp László Budapest Sportarénában, telt ház előtt.
  
  
  
  Azért, hogy a Micsodaország ne csak élőben, de felvételen is hasonlóan lenyűgöző lehessen egy kb. 30 fős stáb dolgozott a háttérben: 10 HD kamera, egy úgynevezett PoleCam, - ami egy különlegesebb, hátsó perspektívát ad - és két GoPro rögzítette a koncert minden pillanatát. A GoPro-t olyan helyen tudta rögzíteni a stáb, ahová egyébként operatőr nem jut be: a dobokhoz és a perkához, mindemellett pedig további négy kamera dolgozott még a színpad két oldalán látható vetítőre is. A közel három órás koncertanyagból született DVD így hűen tükrözi azt a felfokozott, megismételhetetlen- ám mégis megőrzött – élményt, amit a zenekar születésnapi koncertje adott. A csomagolásában is a koncert látványvilágát követő DVD kizárólag a kijelölt MOL kutakon, 1490 forintért vásárolható meg.
  
  A Quimby tavalyi éve azonban nemcsak a születésnapi készülődéssel telt, hiszen megjelentették 15., Jónás Jelenései című lemezüket is, a téli pihenő után pedig ismét 100%-kal vágnak bele a 2017-es szezonba. „Felelevenítettük a régi dalokat és minden egyes próba vagy vendégzenészekkel eltöltött idő is inspirált minket, vannak, akiket még a turné alatt is látni lehet majd. Most fel vagyunk töltekezve ezáltal, és sok részletét láthatják majd ennek a dolognak. Nyilván nem akkorábban, mint az Arénában, - mert az egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt – de bőven lesz újdonság a tavalyi koncerthez képest és nem mellesleg egy új lemezünk is megjelent, aminek a dalai beszivárognak a műsorba.” - Beszél Kiss Tibi, immáron az idei tervekről.
  
  Kövesd, lájkold, hallgasd
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 meshuggah    dead can dance    salma hayek    revocation    zöld darázs 3d    ensiferum    laár andrás    guns n’ roses    complette failure    all that remains    exhumer    earthsblood    iscream    jack nicholson    angertea    cauldron    smash mouth    poison alley    wrath    pál utcai fiúk    harlem gospel choir     európa kiadó    the konstellation    brainstorm    crazy town  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!