hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [program]  2017. február 15. szerda   17:55
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Neked - szerelmes búcsú a színpadon


  „…mindenkinek meg kellene próbálkoznia egy belső kert felépítésével, amelyben elrejtőzhet, amelyben fogadhatja, akit szeret, fogadhatja azokat, akiket elveszített és azokat, akiket fel szeretne fedezni magának.”
  (Compagnia Finzi Pasca)
  
  Március 16-án egy igen személyes darabbal tér vissza Budapestre az újcirkusz egyik legnagyobb úttörője, Daniele Finzi Pasca és társulata. A svájci kompánia immáron negyedszerre jár nálunk, ám a mostani produkciójuk több szempontból is különleges. A Per te (Neked) március 16-19. között 5 alkalommal lesz látható a Fesztivál Színházban.
  
  Julie Hamelin és Daniele Finzi Pasca – Antonio Vergamini, Hugo Gargiulo és Maria Bonzangio társaságában – 2011-ben alapította meg az utóbbi nevével fémjelzett társulatot. Ekkorra már mindketten jól ismert szereplői voltak az újcirkusz világának, hiszen többek közt a Cirque Éloize, a Teatro Sunil és az Inlevitas társulatok lenyűgöző produkcióit is közösen álmodták színpadra.
  
  Daniele Finzi Pasca hosszú és igen kalandos életutat járt be a Cirque de Soleil felkérésre megalkotott Cortetotól a svájci színházi élet legrangosabb kitüntetéséig. Nevét és arcát szinte azonosították a határokat nem ismerő újcirkusszal. Julie Hamelin pedig végig alkotótársként, társrendezőként és társkoreográfusként állt Daniele mellett. Ott volt a kulisszák mögött, amikor 2013-ban először jöttek Budapestre, az azóta már szinte kultikussá vált La Veritàval. Alkotóként, rendezőként és producerként ő koordinálta az óriási Dalí vászon megérkezését a Müpába, és kibontását a színpadon újságírók hada előtt. Társalkotóként részese volt a 2014-es visszatérésnek is, amikor a Donka - Levelek Csehovnak alkalmával jégcsillárok repültek a színpadon.
  
  Julie Hamelin a mostani előadásnak is legalább ennyire a része, de már nem úgy, mint eddig. A Per te ugyanis róla szó, vagyis inkább neki. A Per te  búcsú, megemlékezés és szerelmi vallomás is egyben. Egy olyan személyről, akinek az élete volt a cirkusz és a társulat, és aki a Per te bemutatóját már nem érhette meg.
  
  Julie 21 éves volt, amikor társaival megalapította a kanadai Cirque Éloize-t, akikkel több mint 35 országban, 300 városban 3000-nél is több produkcióval léptek fel. Bő két évtizedes cirkuszi karrierje során 4 opera (L’Amour de loin, Aida, Pagliacci, Requiem) újragondolásában, és 3 olimpiai ünnepség (a 2006-os torinói téli olimpia és a 2014-es szocsi téli olimpia záróműsorai, illetve a szocsi paralimpia nyitóműsora) megálmodásában vett részt.
  2001-ben találkozott Danielével, akivel számos közös produkció után 2009-ben alapították meg az Inlevitast, majd 2011-ben a Compagnia Finzi Pascat. A kulisszák mögötti tökéletes összhang a magánéletre is áttevődött, ahol Julie és Daniele egy párt alkottak. Közösen álmodták meg a Cirque du Soleil 2016-as turnéját, a Luziat is, és már készültek a Compagnia Finzi Pasca legújabb előadása, a Per te novemberi bemutatójára, amikor májusban, egy évvel azután, hogy szívproblémát diagnosztizáltak nála, Julie elhunyt. A Per te nemcsak az utolsó produkció, ami magán viseli Julie kézjegyét, de egyfajta tisztelgés is több mint 20 éves munkássága előtt, amellyel örökké az újcirkusz világának részesévé vált.
  
  
  
  Compagnia Finzi Pasca: Per te. (Neked)
  2017. március 16. csütörtök 19:00 — 21:20
  Fesztivál Színház
  
  További előadások:
  2017. március 17. csütörtök 19:00 — 21:20
  2017. március 18. csütörtök 15:00 — 17:20
  2017. március 18. csütörtök 20:00 — 22:20
  2017. március 19. csütörtök 19:00 — 21:20
  
  A Müpa mindig kiemelten fontosnak tartotta teret és helyet adni a formabontó műfajoknak, így az újcirkuszi produkcióknak is. Áprilisban két, eddig nem látott előadás is érkezik a Fesztivál Színházba: április 9-10-én az ausztrál Circa újcirkusz-társulat lesz Budapest Tavaszi Fesztivál vendége Opus 2 című darabjukkal, míg 18-án debütál a Recirquel legújabb előadása, az Adieu.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dennis quaid    marion cotillard    christopher nolan    zaporozsec    sicitur adastra    the book of eli    mickey rourke    primordial    S X    masterica    unsent letters    boros lajos    marco mendosa    queensryche    macabre    malacka és a tahó    frankenstein    stadt    szakcsi    hol van ilyenkor a rendőrség?    cadaveres    hobó-vadászat40    in mourning    corey taylor    amanda seyfried  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!