hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2017. január 31. kedd   07:20
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Fates Warning az A38-on
2017. február 2, A38 Hajó



  Theories Of Flight című új lemezét mutatja be február 2-án Budapesten a Fates Warning. Az amerikai progresszív metal együttes a korábbi hazai koncertek megszokott helyszínén, az A38 Hajón szerepel, a brazil Armored Dawn társaságában.
  
  Három évvel az előző megjelenést követően, tavaly júliusban jelent meg a Fates Warning friss albuma, az InsideOut Muic gondozásában. A sorban tizenkettedik lemez a Theories Of Flight címet kapta, a borítóján látható grafikát pedig egy michigani képzőművész, Graceann Warn készítette. A lemezt ugyanaz a felállás rögzítette, mely a 2013-as, nagy sikerű Darkness In A Different Light lemezen volt hallható, ezúttal is az alapító gitáros, Jim Matheos produceri és Jens Bogren (Opeth, Symphony X) hangmérnöki közreműködésével. A megjelenést követően több videóklippel is jelentkezett a zenekar, melyek közül az SOS a legutóbbi:
  
  
  A lemez címválasztásával kapcsolatban Matheos a következőket mondta el: „Az eredeti tervek szerint a lemez címe The Ghosts Of Home (Az otthon szellemei) lett volna, és az ezt a címet viselő dal pedig a Home Again (Ismét otthon) címet kapta volna. Aztán amikor nekiláttam a dalokhoz illő grafikákat keresni, rábukkantam arra a műre, ami végül a borítóra került, és ennek Theories Of Flight (Repüléselméletek) volt a címe. Ami azt illeti, a borítón látható felirat eredetileg is Graceann Warn alkotásának a része volt, nem mi tettük hozzá. Ennek volt is egy laza kapcsolódási pontja a dalokhoz, ugyanis Ray (Alder, az énekes) és én gyakran írunk különböző formában kiszakadásról, menekülésről.. egyfajta elröppenésről, repülésről. Így rögtön az az érzésem támadt, hogy ez a kifejezés jobban körülírja azt a közös témát, amelyről a dalok szólnak.”
  
  A Fates Warning immár 35 éve működik, de nem mutatja kifáradás jeleit. Ezt jól illusztrálja a 2013-as album sikere, vagy éppen az immár 20 éve tag basszusgitáros, Joey Vera nemrég adott nyilatkozata, melyben a zenekarhoz fűződő érzéseiről beszélt. Vera elmondása szerint a Fates Warningban úgy érzi magát, mint egy családban, ahol nincs az elvárásokból eredő nyomás a tagokon. „Számomra a Fates Warning tagjának lenni igazi szórakozást jelent. Mindenki remekül kijön a másikkal; persze időnként le kell küzdenünk a szembejövő akadályokat, de ezt mindenki megoldja, hiszen erről szól az élet. Valamiért az együtt töltött idő mindig remeknek bizonyul, és zeneileg is rendkívül kielégítő és egyben kihívást jelentő feladatokat oldunk meg. A dobos, Bobby és Jim is sokat segít abban, hogy még jobb basszusgitárossá váljak, és jobb zenésszé összességében. Jim rendkívül összetett zenét ír, ami folyamatosan arra ösztönöz téged is, hogy átgondold és átértékeld az eseményeket magad körül és a saját szerepedet is. Ez számomra rendkívül érdekes. Számos okom van tehát arra, hogy a Fates Warning tagja legyek, hiszen minden lemezzel és turnéval jobb zenész leszek, és épp ezért rendkívül hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a dolognak.”
  
  A lemezbemutató turné az év elején érkezik Európába, Budapesten február 2-án játszanak. Frank Aresti ugyan hozzájárult néhány szólóval a lemezhez, a turnét azonban ezúttal is kénytelen lesz kihagyni családi és egyéb kötelezettségei miatt - a koncerteken ismét Mike Abdow helyettesíti őt, aki az előző turnén is remekül bevált.
  
  A turné vendége, az Armored Dawn Brazíliából érkezik. A 2011-ben alakult power metal csapat első lemeze, a Power Of Warrior tavaly jelent meg, a Viking Soul című dalhoz készült videót pedig itt láthatjuk:
  
  
  a Livesounds bemutatja: Theories Of Flight Tour 2017
  2017. február 2., csütörtök 19 óra
  Budapest, A38 Hajó
  Fates Warning, Armored Dawn koncertek
  Belépő: 6500 Ft
  Jegyek kaphatók az A38 Hajón, a Hammer Zenebarlangban, CD Pincében, a Headbangerben, illetve a Ticketportal és a TEX hálózatában, valamint az www.a38.hu és a https://tixa.hu webáruházban.
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

A38 Hajó - Budapest

 kapcsolódó szervező: 

LiveSound Productions

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kaiser chiefs    jaya the cat    grieved    symphonica    beyond the black    csík    zöld pardon    exhumed    a life divided    matt bellamy    superego    shia labeouf    the karate kid    grave maker    jake e. lee    ozzy osbourne    alien weaponry    alice cooper    norther    kate winslet    ian astbury    blake lively    acuna    wilhelm scream    beatrice  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!